Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

sön 19 apr 12:30 - 13:15

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
14 200 000 SEK
Adress
Elinshällsvägen 10, Lidingö
Typ
Friliggande villa
KVM
148 kvm, biarea 11 kvm
Tomt
1 277 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Sjönära villa på hörntomt med pool och båtplats vid brygga

Välkomna till denna lantliga idyll en halvtimme från Stockholm city. På en plan hörntomt, omgiven av en insynsskyddade häck, ligger ett mycket välvårdat och smakfullt inrett hus. Ljust med öppna och trevliga sällskapsytor med öppen spis och stor altan mot vattnet och utsikten mot Kyrkviken. Tre sovrum och fräscha, kaklade duschrum. Härligt skyddat och stensatt poolområde i en trädgård med fruktträd och gräsmattor. Garage, carport med förråd och båtplats vid brygga. Buss, skola och livsmedelsaffär i närområdet.

Beskrivning

Välkomna in i detta ljusa och välskötta hus där familjen bott i över 40 år. Här har man båt- och badliv, skog och ängar inpå knuten - bara en knapp halvtimme från Stockholm city!
I området finns även en stor, inhägnad rastplats för hundar.
Härligt ljust vardagsrum med stora fönsterpartier mot Kyrkviken, öppen spis och utgång till en stor altan mot vattnet. Vardagsrummet är byggt i en öppen planlösning med köket. Köket, som renoverades 2006, har matplats och vit inredning från Marbodal, rostfria hushållsmaskiner, klinkergolv med golvvärme och bra arbetsbänkar i svart granit. Från matplatsen i köket finns utgång till den härliga altanen. Den intilliggande matsalen har även den utgång till altanen. Ytterligare ett litet arbetsrum/sovrum på detta plan. Genomgående ekparkettgolv i sällskapsdelen. Hallen med snygga keramiska golvplattor med golvvärme har goda avhängningsmöjligheter och en intilliggande kaklad gästtoalett med duschhörna och även här värmegolv.
Trappa till nedre plan.

Nedre plan:
Stort sovrum som kan göras om till två. Ett trevligt mellanrum, som idag används som tv-rum, med utgång till trädgården. Ett mindre sovrum med tillhörande klädkammare och separat toalett. Ektiljor på golven. Kaklad, fräsch tvättstuga samt ett kaklat duschrum båda med värmegolv.

Övrigt

ELFVIK
Idylliskt, lantligt område med närhet till havet och stora möjligheter till rekreation och motion i den vackra naturen. Längs Stockholms inlopp ligger ett antal kursgårdar som ett pärlband på tomter som en gång hyste ståtliga sommarnöjen från grosshandlarvillornas epok. På Elfviks gård finns både restaurang, café, antikvitetsaffärer mm liksom ridhus, hästar och lamm till glädje för barnen.
Kommunal grundskola i närheten är Rudboda skola F-6.
Buss 204 går till Ropstens tunnelbana via Lidingö centrum, resan tar ca 25 minuter.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Areamätning Besiktningsprotokoll Detaljplan Tomtkarta Tillägg till besiktning Planritning entréplan Planritning souterrängplan

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Pettersberg 10, Lidingö kommun, Skattesats 30.32%.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 148 kvm, biarea 11 kvm.
Enligt uppmätning.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Vacker hörntomt med fruktträd och bärbuskar såsom hallon,björnbär, krusbär och plan gräsmatta. Underbar sjöutsikt mot Kyrkviken.
Storlek: 1 277 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med souterrängvåning

Byggnad

Byggnadsår: 1945/1955
Byggnadstyp: 1 plan med souterrängvåning
Grundläggning: Betongplatta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Sadeltak med betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 3-glas isolerrutor
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energiprestanda primärenergital: 209 /kWh per kvm och år

TV

Fiber installerad 2018 Telia

Internet

Fiber Telia

Uteplats

Härlig umgängesyta runt poolen som är 4x8 m med automatiskt poolskydd. En fin skyddad uteplats med sol från tidig morgon till sen kväll. Stensatt med fina planteringar.

Bilplats

Garage byggt 1977. Ny elektrisk garageport 2019 samt omlagt garagetak 2019. Carport byggd 1996. Stora förrådsutrymmen i garaget. Bilplats för ytterligare 2 bilar på uppfarten.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

33 500 SEK varav:
Uppvärmning: 20 000 SEK
VA: 5 000 SEK
Renhållning: 2 500 SEK
Elektricitet: 6 000 SEK

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 8 528 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 728 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 5 800 000 SEK.
Värdeår: 1945
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM4-39/1197.1
Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 0186-00/47.1
Förmån: Officialservitut Väg, 01-LIG-606.1
Förmån: Officialservitut Väg, 01-LIG-651.1
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Lidingö Lidingö GA:30
Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan Djur- Och Växtskyddsområde

Pantbrev

5 st om totalt 471 500 SEK

Renoveringar

Garage byggt 1977. Tillbyggd carport med förråd 1996.
Tvättstuga och separat toalett nedre plan 2003. Folkpool 2004. Nytt kök Marbodal 2006. Badrum renoverade 2009. Ekgolv i allrum och sovrum 2011. Ommålad fasad, nya hängrännor, fönster och altandörrar 2011. Tak omlagt 2015. Elcentral bytt 2015. Renovering vardagsrum och hall 2016. Slipning parkettgolv 2017. Fiber 2018. Garagetak omlagt 2018. Balkong ommålad och nya lejdare 2019. Elektrisk garageport 2019. Installation poolvärmare 2019. Brandskyddskontroll av eldstad 2019.

Vägbeskrivning

Kör mot Elfvik, tag av åt höger vid Furutorp. Kör Hustegavägen fram och tag höger på Elinshällsvägen. Välkomna!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy