Länk kopierad!

Visningar

sön 1 mar 12:00 - 12:45

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 500 000 SEK
Adress
Dyviksvägen 55, Dyvik, Åkersberga
Typ
Friliggande villa
KVM
75 kvm, biarea 48 kvm
Tomt
1 885 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig skärgårdsvilla intill Kvarnsjön och med närhet till havet och bad- bryggplatser

Naturskönt boende för ett par eller mindre familj. Fastigheten ligger helt insynsskyddat intill Kvarnbäcken med lummig grönska och rikt fågelliv. Fastigheten har sjöglimt mot Kvarnsjön. Charmig och välbevarad äldre inredning, massiva vitlutade trägolv, mycket snickarglädje, kamin samt tre murade eldstäder. Bostaden har under senare år fått nytt badrum och modernt kök med matplats i öppen planlösning. Vidbyggt orangeri i souterrängplanet. Den unikt anpassade trädgården går lätt att återställa och åter bli prunkande med dammar och spännande trädgårdsrum. Mindre utomhuspool väl integrerad med tomtens utformning. Båtplats finns att hyra vid närbelägen marina. Närhet till bad både i söt- och saltvatten.

Beskrivning

Huset är charmigt och mycket av den ursprungliga snickarglädjen är bevarad. Bostaden ligger vid den gamla kvarndammen (idag en bäck) som flyter fram nedanför fastigheten, från Kvarnsjön och vidare ut i havet.

Huset har under åren renoverats med hjärtat och har fått behålla mycket av den gamla inredningen såsom vackra innerdörrar, massiva vitlutade trägolv och murspisar. Nuvarande ägare har renoverat kök (-15) och badrum (-14) och därmed anpassat standarden för ett modernt åretruntboende eller bekvämt fritidsboende. Då huset varit uthyrt under något år så finns ett visst underhållsbehov av hus och trädgård.

Entréplan:
Dubbla entrédörrar med glasfönster. Liten HALL med plats för kläder och skor. Ingång till badrummet som ligger delvis under trappan till övre plan.

BADRUMMET har våtrumsmatta på golv och skön golvvärme. Rumsanpassat badkar från Svedbergs, vägghängd toalett, fläkt, handfat och matchande spegelskåp med belysning. Rummet har ett litet vädringsfönster.

KÖK och MATSAL ligger i öppen planlösning. Matsalen har plats för ett större matbord. Här finns också en modern braskamin med stora glaspartier som sprider värme och ljus till rummen. Spröjsade fönster i tre olika väderstreck ger fint ljusinsläpp och utsikt över stora delar av trädgården och bäcken som flyter fram nedanför huset.
Köket som renoverades 2015 har målade luckor i klassisk stil som passar in bra med husets övriga, äldre inredning. Delad kyl/frys, diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn och micro samt utdragbar fläkt. Ovanför diskbänken är det vitt kakel på väggen.

Mellan kök och vardagsrum finns en inbyggd trappa ner till husets källardel.

VARDAGSRUM med vitmålad, murad spis med luckor. Utgång till en helt underbar veranda med sjöglimt. Verandan har tak och sidorna har försetts med spröjsade fönster.


Övre plan:
Från trappan upp till övre plan har man en HALL med snedtak. Här finns även plats för lite förvaring.

SOVRUM med vitmålad murspis. Gedigna trägolv och mysig takkupa med fönster. Rummet har glimt mot Kvarnsjön. Inbyggt, mindre förråd.

SOVRUM med fin murspis samt takkupa som bildar en nisch med plats för ett handfat. Här finns också ingång till två platsbyggda garderober.


Källare:
För att komma in i källaren utifrån får man gå igenom ORANGERIET och kommer då in i en råkällare med förrådsutrymmen, samt separat TVÄTTSTUGA som har omålat cementgolv och cementväggar. I tvättstugan har man tvättmaskin, tvättbänk, hydrostat (för vattnet) och varmvattenberedare. Intill tvättstugan finns ett till rum, råkällare.

Orangeriet, som ligger i bra söderläge, ger möjlighet till en lång odlingssäsong eller varför inte möblera upp rummet med ett par stolar och bord och njut av den tidiga vårsolen.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Gallboda 1:31, Österåker kommun, Skattesats 29.43%.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 75 kvm, biarea 48 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Tomtarea 1 885 m² (friköpt). Tomten är en kuperad natur- och trädgårdstomt. Tidigare ägare har anlagt en trädgård anpassad efter naturens utformning med små dammar, perenna planteringar och mysiga trädgårdsrum. På toppen av berget finns ett charmigt lusthus. Tidens tand har krävt sin tribut och trädgården väntar nu på en ny trädgårdsmästare.
Storlek: 1 885 kvm.
Typ: Trädgårdstomt

Byggnadstyp

1 ½ plan i souterräng

Byggnad

Byggnadsår: 1933
Byggnadstyp: 1 ½ plan i souterräng
Grundläggning: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Fönster: 2-glas. Fönster med avtagbara innanfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, kamin samt murspisar
Elförbrukning: 10 400 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energideklarationsdatum: 2017-08-17
Energiprestanda primärenergital: 129 /kWh per kvm och år

TV

TV-antenn och parabol

Internet

Internet via mobilt bredband.

Övriga byggnader

Orangeri vidbyggt med huset.
Lusthus på berget

Uteplats

Den takförsedda verandan är den perfekta, skyddade uteplatsen med eftermiddagssol och glimt mot Kvarnsjön.

Bilplats

Möjlighet till parkering för flera bilar finns i direkt anslutning till tomtgräns.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

22 845 SEK varav:
Uppvärmning: 12 000 SEK
Försäkring: 7 100 SEK
Renhållning: 3 345 SEK
Övrigt: 400 SEK
Renhållningsavgiften inkluderar slamsugning. Fastigheten har varit uthyrd senare år och elförbrukningen har under 2018 legat på 10.400 kwh. Elkostnaden är uppskattad till ca 1000 kr/månad. Hyresgästen har kompletterat med vedeldning vilket kan förklara den låga elförbrukningen.
400 kr på övrigt avser avgift för Kvarnsjöns bevarande. För mer info se http://www.bevarakvarnsjon.se/Bevarakvarnsjon/Valkommen.html
Nuvarande ägare kan förmedla kontakt för snöskottning för vägen in till fastigheten, om man inte önskar ombesörja detta själv.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 754 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 866 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 888 000 SEK.
Värdeår: 1933
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Österåker Gallboda GA:1
Planbestämmelser: Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område

Pantbrev

8 st om totalt 2 936 775 SEK

Renoveringar

Köket renoverades 2015. Väggen mellan två rum slogs upp och skapade en modern planlösning. Ny skåpinredning och nya vitvaror. Ny braskamin till matrummet.
Badrummet renoverades 2014 med nytt golv och väggar samt nytt badkar, vägghängd toalett. Nytt handfat och skåp.

Vägbeskrivning

Åk länsväg 276 norrut från Åkersberga, efter ca 1 mil vid Åsättra, sväng höger, vid nästa korsning sväng vänster mot Dyvik, efter att ni har åkt upp för den långa backen och nere i svackan finns en väg in till vänster (vid ett stort rött hus), in på den vägen skymtar man fastigheten. Parkera gärna ute vid infarten vid visning.

Nykvarn med omgivning är ett område med blandat permanent- o fritidsboende. I närheten av fastigheten ligger Nykvarns Hembygdsgård, där det brukar ordnas med olika aktiviteter, såsom pub-afton mm.

Buss 620 trafikerar sträckan Norrtälje busstation och Åkersberga station via Dyviksvägen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy