Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

mån 13 apr 11:30 - 12:00
Öppen visning. Vid privat visning, kontakta mäklaren. Välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 495 000 SEK
Adress
Ankargatan 9, Trosa
Typ
Friliggande villa
KVM
181 kvm, biarea 82 kvm
Tomt
917 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Villa på höjden i fina Trosa

På Ankargatan 9 finns ett gediget hus, beläget på en höjd. Det här huset erbjuder stora sällskapsytor där man bland annat finner ett helt nytt kök. På övervåningen finns hela fyra sovrum och på nedervåningen finns ytterligare ett. Två helkaklade duschrum och en gäst-wc finns. Stort hobbyrum, förråd och tvättstuga hittar man på nedervåningen. Bergvärme med vattenburet system.

Under åren har man låtit huset genomgå flera renoveringar och förbättringar till husets absoluta fördel. Här kan man flytta in lagom till sommaren och njuta på den stora uteplatsen som har sol under hela dagen eller gå ner till hamnen och dess utbud. Tomten är bergig och underlättar för den som inte gillar gräsklippning och ger en rolig utmaning för den som gillar att odla. Ett litet lusthus på tomten som kan bli ett mysigt uterum för de vuxna eller ett litet café för de minsta.

För barnen som går i grundskolan finns en liten genväg upp för berget till Vitalisskolan. Vilket underlättar för familjen då det inte är några stora vägar som ska korsas. En promenad på ca 5 minuter så når du Trosa torg och alla dess affärer samt kommunikationer. Området är ett av de äldre i Trosa och är trevligt och barnvänligt.

Välkommen på visning!

Beskrivning

Välkommen in till Ankargatan 9! När man går in genom dörren kommer man först in i den öppna hallen. Hänga av sig jackan och skorna gör man direkt till vänster. Till höger är det vardagsrum med öppen spis. Åt andra hållet finns ett duschrum som är helkaklat. Dessa utrymmen har golvvärme. Längst in finns ett stort rum som kan användas som sovrum eller kontor.
Längre in i soutterängdelen finns tvättstuga och två stora utrymmen/rum som är till förvaring. Man når även garaget via tvättstugan.

Om man går en trappa upp möts man av det stora öppna sällskapsrummet som består av kök och vardagsrum. Hela rummet är öppet och ljust tack vare flera generösa fönster i tre olika väderstreck. Köket är alldeles nytt och är ett snyggt, stilrent grått kök som också är praktiskt för hela familjen. Integrerad kyl, frys samt diskmaskin, induktionshäll och inbyggd varmluftsugn. Stor köksö som ger möjlighet till socialt umgänge under matlagning. Bredvid köket finns plats för ett tilltaget matbord och många stolar runt. Soffor platsar perfekt på andra sidan av köket där man har utsikt över området genom de stora fönsterna. I köket finns det två altandörrar ut till uteplatsen. I ena hörnet finns en liten gäst-wc.

I andra delen av huset finns det fyra sovrum i olika storlekar. I det största sovrummet finns ingång till en stor klädkammare. Ett till duschrum som även det är helkaklat och har golvvärme.

Detta är ett mycket gediget hus som genom åren har underhållits väl och fått genomtänkta och bra renoveringar/förbättringar. I det här huset har ni möjlighet att bara flytta in och sätta er egna personliga prägel.

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Planritningar Besiktningsprotokoll Energideklaration

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Tågvirket 1, Trosa kommun.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 181 kvm, biarea 82 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

7 rum, varav 4-5 sovrum.

Tomt

En tomt som består av mestadels berg med en del grästäppor. På framsidan finns flera växter planterade. Längst tomtgränsen mot grannen planterades det en syrenhäck förra året. Tomten är högt beläget som gör att det inte blir insyn från gatan.
Storlek: 917 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan i souterräng

Byggnad

Byggnadsår: 1969
Byggnadstyp: 1 ½ plan i souterräng
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä och murverk
Fasad: Tegel och träpanel
Tak: Betongpannor
Fönster: 3-glasfönster och 2-glasfönster isoler
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme, vattenburet system

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energiförbrukning: 46 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2020-01-30
Energiprestanda primärenergital: 74 /kWh per kvm och år

Internet

Fiber är indraget.

Övriga byggnader

Ett garage som rymmer en bil.
Attefallshus/förråd på tomten som kan göras i ordning.

Uteplats

På baksidan finns en stor altan som man når via kök och matplats. Här kan man njuta under hela dagen.

Bilplats

På uppfarten finns plats för två bilar samt ett i garaget.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 569 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 394 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 175 000 SEK.
Värdeår: 1969
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Stadsplan

Pantbrev

10 st om totalt 3 170 000 SEK

Renoveringar

Nytt tak; läkt, papp samt pannor byttes 2008
Dränering och fuktisolering runt källargrund 2009
Installation av bergvärme 2010
Omdragning av el 2010
Duschrum på nedre plan 2012
Fönster delvis 2010 och 2019
Nytt kök 2020
Ny fasadpanel 2016

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy