Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

sön 8 mar 14:45 - 15:30
Öppen visning - välkommen!
tis 10 mar 17:30 - 18:15
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 700 000 SEK / utgångspris
Adress
Fatbursvägen 27, Ekhov, Mariefred
Typ
Friliggande villa
KVM
155 kvm
Tomt
946 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Perfekt familjevilla med insynsskyddat läge. Belägen på återvändsgata med viss sjöglimt mot Mälaren. Väl genomtänkt och ljus planlösning. Huset har 5 rum och kök varav 3 stora sovrum. Två stora altandäck varav ett med härligt spabad. Välplanerat boende med fokus på funktionalitet och socialt umgänge med inbjudande sällskapsytor. Stort vardagsrum/matrum i vinkel med utgång till altan i söderläge. Genomgående ljus och stilren inredning. Gästhus. Barnvänligt och lugnt område med närhet till skola, förskola och motionsspår. Lekpark finns i området.Inglasat uterum Kort promenad till centrala Mariefred och Mälaren. Garage.

Beskrivning

Ljus och rymlig hall med klinkergolv och golvvärme. Invid hallen finns en rymlig klädkammare med fönster. Inre hall med garderober leder vidare till två rymliga sovrum, helkaklat badrum och tvättstuga med utgång till trädgård. Stort vardagsrum och matrumsdel i vinkel mot kök. Genomgående påkostat nåtat ekgolv på nedre plan. Vardagsrum med plats för separat matplats och trevliga öppningsbara skjutdörrspartier mot altandäck i söderläge. Gediget och fullt utrustat ekkök med utgång till inglasat uterum.

Exklusiv trapp i hallen leder upp till övre plan. Hela övre plan med imponerande ryggåstak och härlig takrymd. Stora fönster med fransk balkong med påkostade smidesräcken i söderläge. Stort allrum som även går att avgränsa till två sovrum. Genomgående trägolv. Ett stort master bedroom med hel garderobsvägg. WC.


Tillbyggnad garage som idag används som gästrum/biorum.

Ekkök från Ballingslöv. Utrustning: hel Kyl/frys, hel vinkyl. spishäll, ugn, inbyggd mikro, restaurangdiskmaskin, granitbänkskivor.

Helkaklat badrum, utrustning: stor dusch, handdukstork, golvvärme, dubbla handfat i kommod. Belyst badrumsspegel, wc, fönster.

Tvättstuga med klinkergolv, utrustning: golvvärme, tvättmaskin, torktumlare VVB. Bra förvaring. Utgång till trädgård.

Utrustning: Handfat, badrumsspegel, wc, trägolv.

Övrigt

Charmigt och lugnt villaområde med promenadavstånd till centrala Mariefred och småbåtshamn. Närhet till grönområden och badplats. Flertalet förskolor och skolor i Mariefred. Ca 10 min med bil till Läggesta.

Dokument (pdf)

Planritningar 413613-deklaration.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Ekluten 3, Strängnäs kommun, Skattesats 33.86%.

Församling

Mariefred.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 155 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Lättskött trädgård som delvis avgränsar mot allmänning. Trevliga gräsytor, blomstrande rabatter och en påkostad stenläggning vid infarten.
Storlek: 946 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1977
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Kypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luftvärmepump

Energideklaration

Status: Utförd

Internet

Fiber

Övriga byggnader

Garage med eldriven port. Innanför garaget finns ett förråd. Vidbyggt
Vidbyggt inglasat uterum i sydostläge med skjutbara glaspartier och klinkergolv. Via uterummet ges access till det stora altandäcket i vinkel.

Uteplats

Stort altandäck i väster med insynskyddat läge och spabad. På entrésidan finns ett stort altandäck i vinkel med anslutning till inglasat uterum, söderläge.

Bilplats

Garage med gjuten platta och indragen el. Innanför garaget finns ett förråd.
Flertalet uppställningsplatser för bilar vid infarten.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 267 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 577 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 690 000 SEK.
Värdeår: 1979
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Stadsplan

Pantbrev

5 st om totalt 2 975 000 SEK

Renoveringar

2019: Målning/tapetsering vardagsrum
2019: Målning/tapetsering sovrum nedre plan
2014: Badtunna
2014: Altan

Tidigare ägare
2002:Tillbyggnad
2001/2002: Invändig trapp
2001/2002: Nya golv
2001: Ny motor i luftvärmepump
1996: Kök från Ballingslöv
1996: VVB
1996: Uterum

Närområde

Allmänt om området: Charmigt och lugnt villaområde med promenadavstånd till centrala Mariefred och småbåtshamn. Närhet till grönområden och badplats. Flertalet förskolor och skolor i Mariefred. Ca 10 min med bil till Läggesta.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy