Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 395 000 SEK
Adress
Orrvägen 11, Ängsholmen, Torshälla
Typ
Villa
KVM
70 kvm, biarea 30 kvm
Tomt
1 295 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Fint belägen enplansvilla i Ängsholmen

Välkommen till Orrvägen 11! Nu ges möjligheten att förvärva en fin villa i populära Ängsholmen. Villan ligger högt belägen vilket ger trevlig utsikt över området. Många renoveringar gjorda senaste året med bla, nytt helkaklat badrum, nytt kök med nya moderna vitvaror, nytt enhetligt parkettgolv. Huset värms upp av den stora täljstenskaminen samt en nyinstallerad luftvärmepump. Huset består av två huskroppar, huvudbyggnad samt ett gästhus/ungdomsrum, här finns våtrum med bastu. De två huskropparna sammanbinds på ett fint sätt genom det inglasade uterummet som ger förlängd säsong. På baksidan av huset finns ett enormt altandäck, perfekt att hänga på under årets soliga dagar. Påkostat helkaklat badrum från 2020 med elektrisk golvvärme för god komfort, tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk, samt dusch bakom vikbara glasväggar.


Några minuters promenad ner till den barnvänliga badplatsen med sandstrand där det finns möjlighet att nyttja samfällighetsföreningens rymliga och fina bastu. Ytterligare 2 stränder i närheten och båtplats via föreningen. Endast ca 5 km till Torshälla centrum, ca 7 km till Folkesta köpcentrum, Jolleskola i Mälbyviken och bra busskommunikationer med bland annat skolbuss till Göksten och Edvardslund. Nybyggd cykel- och gångbana till Torshälla.

Välkommen hem!

Beskrivning

Huvudbyggnaden:
Via den mindre altanen på tomtens framsida leds vi direkt in i ett fantastiskt kök med påkostade materialval. Hela köket renoverades under år 2020. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn och mikro i praktisk arbetshöjd, diskho och blandare från Tapwell, spisfläkt från Franke, integrerad kyl/ frys och en integrerad diskmaskin. Här finns gott om förvaring i både över och underskåp. Tack vare kökets öppna planlösning ryms här med enkelhet ett större matbord och tillhörande stolar.

I anslutning till köket når vi ett utav huvudbyggnadens två sovrum. Här ryms en dubbelsäng och ytterligare möblering i form utav byrå eller garderob för den som önskar. Sovrummet har ny heltäckningsmatta på golvet och väggarna är vitmålade. Sovrummet är utrustat med två fönster ut mot husets baksida och den stora altanen.

Från köket kommer vi till huvudbyggnadens vardagsrum som ligger med en öppen planlösning till kök och hallen. I vardagsrummet finner vi en härlig täljstenskamin från Tulikivi som ger värme till hela huvudbyggnaden och skapar en fantastisk mysfaktor. Här sitter även en luft- luftvärmepump som kan användas som komplement för att värma upp huset eller kyla ner under sommarens varma dagar. Vardagsrummet rymmer en soffgrupp, tv, mediamöbel och ytterligare möblering för den som önskar. Vardagsrummet och köket har stora fönsterpartier som skänker ett fantastiskt ljusinsläpp. Genomgående i kök, vardagsrum och hall ligger, påkostat, vitlaserat enstavsparkett.

I hallen finner vi huvudentrén samt utgången till det inglasade uterummet/ passagen till gästhuset/ ungdomshuset. Hallen ger plats för hatthylla och för skoställ. Hallen ligger belägen mitt mellan sovrum nummer två och huvudbyggnadens badrum.

Huvudbyggnadens andra sovrum rymmer även det en dubbelsäng och ytterligare möblemang i form utav t ex byrå. Här finns det platsbyggda garderober för ytterligare förvaring. Liksom det första sovrummet ligger även här heltäckningsmatta på golvet . Väggarna är målade i ljusblått. Sovrummet är utrustat med ett fönster ut mot husets framsida.

Badrummet i huvudbyggnaden är helkaklat och renoverades år 2019/2020. Ett stilrent och praktiskt badrum med grått klinker på golvet och vita kakelplattor på väggarna. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, golvvärme, spegelskåp, duschväggar i glas, toalett, handfat och kommod med stenskiva. I badrummet sitter även varmvattenberedaren. Badrummet har ett fönster för ett naturligt ljusinsläpp och en praktisk arbetsbänk ovanför tvättmaskin och torktumlaren.

Gästhuset:
Från det inglasade uterummet kommer vi in i gästhusets entréhall som erbjuder gott om plats för avhägning av ytterkläder eller ytterligare möblemang i form utav t ex förvaringsmöbel eller byrå.

I direkt anslutning till hallen finner vi gästhusets våtrum som är utrustat med duschkabin, handfat med kommod, handdukstork, fönster för naturligt ljusinsläpp och framförallt en vedeldad bastu. Här ligger våtrumsmatta på golvet och på väggarna sitter tapet.

Från hallen når vi även ett sovrum som rymmer en enkelsäng och ytterligare förvaring i form utav garderober. Sovrummet har ett fönster ut mot husets framsida.

Vidare in i gästhuset når vi ett vardagsrum som även kan användas som sovrum för den som behöver. Här finns en öppen eldstad (dock ej provtryckt) för extra värme eller mysfaktor för den som önskar. Vardagsrummet har två stycken fönster som ger ett naturligt ljusinsläpp. Hela gästhuset värms i dagsläget upp via radiatorer men kan efter en provtryckning även värmas upp med hjälp av den öppna eldstaden.

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Detaljplan.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Ängsholmen 1:125, Eskilstuna kommun, Skattesats 33.1%.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 70 kvm, biarea 30 kvm.
Areauppgifter enligt säljaren.

Areauppgifter enligt taxeringsinformation 57 kvm boarea.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 295 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1975
Byggnadstyp: 1 plan
Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Rostfri plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luftvärmepump och täljstenskamin
Elförbrukning: 8 195 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energideklarationsdatum: 2020-06-08
Energiprestanda primärenergital: 112 kWh/kvm och år

Internet

Mobilt bredband/Fiber finns i tomtgräns

Övriga byggnader

Sidobyggnad om 30 kvm med två rum, dusch och bastu.
Förrådsbyggnad.

Bilplats

Asfalterad uppfart med plats för två bilar

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

26 324 SEK varav:
Försäkring: 4 500 SEK
VA: 4 196 SEK
Renhållning: 2 894 SEK
Sotning: 500 SEK
Vägavgift/snö: 1 200 SEK
Elektricitet: 12 534 SEK
Samfällighet: 500 SEK

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 6 120 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 816 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 369 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 447 000 SEK.
Värdeår: 1975
Skatt/avgift: 6 120 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Ängsholmen GA:1
Planbestämmelser: Byggnadsplan Detaljplan

Pantbrev

8 st om totalt 1 050 500 SEK

Renoveringar

2019 Nytt vatten/avlopp till kök och badrum.
Flytt och isolering av vattenmätare/inkommande vatten (lilla huset).
2019 Ombyggnation av befintlig toalett till badrum.
Flytt av vägg samt förstärkning av golvbjälklag.
2019/2020 Renovering samtliga ytskikt. Nytt golv/matta samt klinker.
2019/2020 Elcentral och kabeldragning till badrum och kök samt byte av uttag.
2019/2020 Nytt badrum med golvvärme, ny varmvattenberedare ny tvättmaskin samt torktumlare.
2020 Ny luftvärmepump med kylfunktion.
Dimensionerad för framtida utbyggnad.
2020 Nytt kök med vitvaror.
2020 Målning fönster in och utvändigt.
2020 Helglasad altandörr med personsäkert glas.
2020 Entrédörr
2020 Altandäck baksida.
2020 Målning fasad baksida en vägg (Lilla huset)
2020 Duschkabin, kommod, tvättställ handdukstork (Lilla huset)
2020 Isolering golv (lilla huset)
2020 Målning ytskikt, nytt golv och klinker (Lilla huset)
2020 Målning fönster ut och invändigt samt omkittning (Lilla huset)
2020 Nytt tak (Lilla huset)
2019/2020 Omfattande arbeten/röjning på tomten
(eftersatt skötsel och skräp) Trädfällning.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy