Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Ryetvägen 20, Hovås
Typ
Villa
KVM
156 kvm, biarea 92 kvm
Tomt
1 486 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

OMTYCKTA HOVÅS

HÄRLIGT HUS i underbara Hovås på en stor tomt direkt angränsande till den grönskande naturen. Mysigt område med insynsskyddad trädgård i skönt söderläge. Stort och rymligt hus med en totalyta på 248 kvm och en tomtyta på 1486 kvm. Här finns även möjlighet att enkelt bygga om undervåningen för att få en separat lägenhet, vilket tidigare ägare har haft. Här har ni det perfekta boendet med både havsbad och Nya Hovås centrum på gång/cykelavstånd. Bra kommunikationer med endast 15 minuter in till Göteborgs puls.

Beskrivning

Välkommen till ett trevligt hus med en bra planlösning.
Hallen är stor och rymlig och har plats för förvaring vid entrén. Målade väggar och parkettgolv.

Rakt fram finner ni det renoverade köket. Det är stort och rymligt och har ett fönster vid diskhon och ett vid matplatsen. Här finns även en dörr ut till den inglasade balkongen med skönt söderläge. Utanför den finns det även en balkong utan inglasning om ni föredrar det, med samma härliga söderläge. Vit köksinredning med metallbeslag från HTH, snygg arbetsbänk i mörkgrått med stilren metallkant med vitt kakel över, samt en halvö med svart exklusiv granitskiva på. Vitmålade väggar och parkettgolv. Köksutrustningen består av stor kyl och frys, spishäll, fläkt, varmluftsugn, micro och diskmaskin.

Från köket har ni ingång till vardagsrummet. Här har ni gott om plats för att möblera i grupper och på så vis få ett rum med flera användningsområden. Rummet har många fönster som vetter mot trädgården som gör att ljuset flödar in. Utsikten mot trädgården är helt oslagbar med härlig grönskande natur som omringar trädgården. Vitmålade väggar och vitsåpat trägolv av gran.

Till vänster i hallen finns gästtoaletten. Tapetserade väggar och klinkergolv.

Längre fram i den inre hallen är det tapetserade väggar och parkettgolv. Här finns ett städskåp och en dubbelgarderob.

Till höger i korridoren finns sovrum 1. Detta rum är stort och rymligt och här kan ni även göra om rummet till två, om ni har behov av ytterligare sovrum. Här finns det två fönster (ett med inbyggt myggnät), som ger ljusinsläpp. Vitmålade väggar/fondvägg och parkettgolv. Det finns två garderober till förvaring.

Till vänster finner ni sovrum 2, föräldrasovrummet, med ingång till klädkammare och badrum. Vitmålade väggar/fondvägg och parkettgolv.

Rakt fram i inre hallen finns sovrum 3. Detta rum har också gott om plats. Vitmålade väggar och parkettgolv. Här finns plats för förvaring i två garderober. Inbyggt myggnät i fönstret.

På detta våningsplan finns det snyggt renoverade badrummet. Stilren inredning med stora vita kakelplattor och ljusgrå klinkers med golvvärme. Utrustningen består av dusch med glasviksdörrar, vägghängd toalett med marmorhylla över, handdukstork och handfat med kommod. En läcker detalj är den stora spegeln från golv till tak. Här inne finns även ett stort fönster som ger ljusinsläpp. Från detta rum har ni även ingång till en walk-in closet.

En trappa ner finns ett stort härligt allrum/gillestuga med gott om fönster längst ena väggsidan. Här finns även en dörr ut till altanen, med rymlig uteplats, delvis under tak och med plexiglasväggar. Rummet har vitmålad träpanel, vitlackad askparkett och läckra takbjälkar I taket. Det finns även en öppen spis med spisinsats, att njuta av under den mörka årstiden. Från detta rum når ni ännu ett stort rum som idag används som hobbyrum. Även här är det mycket gott om fönster som sprider ljusinsläpp. En mycket positiv detalj är att rummet har stora fönster och inte små överfönster, som det kan vara i dessa utrymmen på flera andra hus. På detta våningsplan har det tidigare funnits ett pentry och delar av undervåningen har använts som generationsboende. Om ni önskar skapa en separat lägenhet igen så är det en enkel sak, eftersom att det redan är förberett med vatten och egen ingång.

På detta våningsplan finns det oerhört gott om förvaring i flera skjutdörrsgarderober, dels längs väggen vid trappan och dels inne i hobbyrummet.

Här finns även en praktisk verkstad och även härifrån har ni utgång till trädgården.

Tvättstugan är stor och rymlig och har ett stort fönster som sprider ljusinsläpp. Här finns tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk med ho och mycket gott om förvaring. Här finns en ingång med en liten hall, som kan användas separat om man vill återställa ett generationsboende.

Från tvättstugan når ni badrummet med klinkergolv, toalett, handfat och duschkabin, och även ett mindre förråd.

Övrigt

Hovås är ett mycket attraktivt och eftertraktat bostadsområde. Nära till havet och till ljuvliga bad på Hovåsbadet och natursköna Amundön eller varför inte packa cykelkorgen och ta en tur längs den gamla Säröbanan och stanna till vid någon av badvikarna.

Nya Hovås nära, ett nytt och levande centrum med all service man kan tänka sig. ICA-Kvantum, vårdcentral, Bvc, tandläkare, blomsterhandel, apotek, systembolag, gym, frisör, fyra restauranger, fiskhandel, konditori och flera butiker.

Bra förbindelser med bussar in till city, 15 minuter in till Linnéstaden samt bra förbindelse till knutpunkten Frölunda Torg.

Inom området finns flera förskolor. Närmaste skola är Brottkärrsskolan med förskoleklass - årskurs 6. Fenestraskolan ligger vid Nya Hovås. Nära även till Nygårdsskolan och Hovåsskolan, båda har förskoleklass till årskurs 9

Har du båt finns det flera olika småbåtshamnar i närområdet.

Oavsett årstid så är det vackra och välbesökta promenadstråk utefter havet på gamla Säröbanan ända ner till Särö. Det är även nära till vackra Billdals Park.

Anrika Hovås Golfklubb har en 18-håls bana och en välbesökt restaurang.

För de häst- och rid intresserade finns både Billdals- och Årekärrs Ridklubbar i närheten.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Hovås 1:267, Göteborg kommun, Skattesats 32.85%.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 156 kvm, biarea 92 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 486 kvm.

Byggnadstyp

2 plan i souterräng

Byggnad

Byggnadsår: 1970
Byggnadstyp: 2 plan i souterräng
Grundläggning: Källargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Mexisten
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 3-glas isoler / kopplade
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Bilplats

Carport

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

43 138 SEK varav:
Uppvärmning: 25 447 SEK
Försäkring: 9 191 SEK
VA: 8 350 SEK
Sotning: 150 SEK

I vattenkostnaden ingår renhållning.
I värmekostnaden ingår hushållsel.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 5 959 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 805 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 3 154 000 SEK.
Värdeår: 1970
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Askim GA:25, Samfällighet: Göteborg Hovås S:2

Pantbrev

6 st om totalt 1 875 000 SEK

Renoveringar

2019
Målning väggar tak vardagsrum.
2018
Ny ytterdörr i verkstaden.
Diskmaskin.
2016
Tvättmaskin och torktumlare.
Nytt badrum ( kvalitetsdokument finns.
2015
Fiber indraget.
2014
tre fönster bytta i sovrummen åt söder.
2013
kyl och frys.
2012
Ny parkett ( vitlackad ask) i gillestugan och hobbyrum.
2011
Ekparkett i ena sovrummet, det med fondväggen Lamborghini.
2009
Tre sovrum omgjorda till två.
Ekparkett inlagt i det inre sovrummet.
Båda sovrummen målade och tapetserades.
2006
Nytt kök HTH.
Parkett i kök, hall master bedroom och klädkammaren.
2005
Ny utbyggd altan.
Gästtoaletten
2004
Balkong utbyggd och renoverad.
2002
Frysskåp i tvättstugan.
Spisinsats installerad i gillestugan.
2001
Bergvärme installerad med 300 l varmvattenberedare.
El trefas indraget i verkstaden och hobbyrummet.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy