Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

mån 1 jun 17:00 - 17:45
Anmäl er gärna till visningen - välkomna!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 795 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Hyttgatan 73, Falun
Typ
Villa
KVM
86 kvm
Tomt
580 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

VILLA MED GÅRDSKÄNSLA!

UNIK ENPLANSVILLA MED MYSIG GÅRDSKÄNSLA I "GAMLA HERRGÅRDEN" Här bor ni i ett av Faluns bäst bevarade kulturarv där husen präglas av den Falu-röda färgen, ett idylliskt område med gångavstånd till centrum. Fastigheten är byggd i början på 1900-talet med tillhörande tomt som är både lummig och insynsskyddad. Huset har kontinuerligt hållts efter och renoverats, vardagsrummet är en tillbyggnad vilket ger en härlig känsla av rymd till huset. Huvudbyggnad med tre rok varav två sovrum består även av en rymlig hall med bra förvaringsmöjligheter, härligt kök med goda arbetsytor och plats för matbord. I anslutning till köket ligger vardagsrummet som har ryggåstak och flertalet fönsterpartier. Fräscht badrum med kakel och klinker. Huset värms upp genom fjärrvärme och har genomgånde golvvärme. Här är det bara att flytta in!

På gården finns en gruvstuga i behov av renovering om ca 40 kvm med god potential, utöver detta finns två stycken trevliga och varmbonade gäststugor en på 15 kvm och den andra på 10 kvm. Det finns även ett stort förråd och plats att parkera bilen.

Detta hus står för ett bekvämt och centralt boende där du med en kort promenad når Faluns centrum som erbjuder gallerior, restauranger, matbutiker och promenadstråk. I närhet finns även Kålgården med badplats, lekpark, skola och dagis.

Beskrivning

HALL

Rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder och garderob genom skjutdörrsparti. Klinker på golv med golvvärme och ljusa väggar.

VARDAGSRUM
Härligt vardagsrum med en skön känsla av rymd genom ryggåstaket. Stora fönsterpartier. Ljust parkettgolv och ljusa väggar.

KÖK
Välplanerat kök med goda arbetsytor och plats för matbord. Kökets maskinella utrustning består av spis, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys. Ljust klinker på golv och ljus bröstpanel på vägg.

BADRUM
Fräscht badrum med klinker på golv och kakel på vägg. I badrummet finns dusch, wc, tvättmaskin och tvättställ.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum i närheten till hallen, plats för större säng och nattduksbord. Ljust parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 2
Trevligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter genom inbyggda garderober. Plats för större säng. Ljust parkettgolv och ljusa väggar.

ÖVRIG INFORMATION:
Huset är för stunden ihopbyggt med grannhuset detta då det är samma ägare av de båda fastigheterna. Väggen kommer byggas igen och grannarna kommer ha rätt att nyttja befintlig utbyggnad som hall. Ett avtal kommer skrivas där grannarna har rätt att nyttja denna del och vid en eventuell försäljning från deras sida kommer de stå för kostnader gällande nedmontering av berörd del.

Tomtgränsen går rakt över del av altanen, ägaren av grannfastigheten kommer låta sätta upp ett staket som skärmar av tomtgränsen. Önskar du som köpare att del av altanen finns kvar så kommer detta ske.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Kallrosten 13, Falun kommun, Skattesats 33.95%.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 86 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Lummig och trevlig tomt
Storlek: 580 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1910
Byggnadstyp: 1 plan
Grundläggning: Torpargrund
Fasad: Trä
Tak: Tegel
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen värme via fjärrvärme

TV

Stadsnät finns att vid tomtgräns att koppla in.

Internet

Stadsnät finns att vid tomtgräns att koppla in.

Bilplats

Plats för bil på gården

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

35 861 SEK varav:
Uppvärmning: 9 503 SEK
Försäkring: 4 000 SEK
VA: 5 465 SEK
Renhållning: 1 893 SEK
Elektricitet: 15 000 SEK

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 898 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 907 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 991 000 SEK.
Värdeår: 1960
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Tomtindelning Områdesbestämmelse Fornlämning (1 st)

Pantbrev

6 st om totalt 2 805 000 SEK

Renoveringar

2006

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy