Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 945 000 SEK
Adress
Ligustervägen 1, Fristad
Typ
Friliggande villa
KVM
100 kvm, biarea 123 kvm
Tomt
1 273 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välunderhållen och rymlig villa med närhet till svalkande dopp i Öresjö. 5 sovrum & dubbelgarage.

Välkommen till Ligustervägen och denna trivsam villa i sjönära läge. Renoverad under senare år med bland annat nytt tak, dränering, bergvärme, kök, badrum. Relaxavdelning på nedre plan har bastu, dubbla duschar och bubbelbadkar. Parkerar gör man framför eller i dubbelgaraget med gott om plats även för förvaring.

Beläget på hörntomt med gott om plats för barnens lek och spel med kompisar.

Välkommen att anmäla intresse för kommande visning.

Beskrivning

Vi parkerar bilen i antingen garaget eller på uppfarten framför med plats för två bilar. Uppfarten är asfalterad och fram till husets väderskyddade entré ligger det marksten kantad av planteringar. I anslutning till entrén finns det dessutom plats för trädgårdsgrupp med bord och stolar. Härifrån blickar vi ut över omgivningen och ner mot badplatsen vid sjön.

Entrén ligger ett par trappsteg upp från markplan och vi kommer in i en rymlig hall med gott om ljusinsläpp. Väggarna är tapetserade i en ljus tapet med diskret mönster och på golvet ligger ett ljusgrått tåligt klinkergolv som fortsätter vidare rakt fram och in i köksdelen.

I köket har man öppnat upp väggen till vardagsrummet för en luftig och öppen planlösning. Här finns plats för ett köksbord med stolar till hela familjen för gemensam frukost och middag. Vid besök av familj och vänner dukas det enkelt upp långbord i angränsande vardagsrum med plats för matsalsbord och än mer sittmöjligheter. Köket har gott om förvaring och avställningsytor och den maskinella utrustningen i rostfritt består av kyl- och frys, inbyggd ugn och micro. Spishäll samt fläkt och diskmaskin. Inredningen går i vitt och matchas av den mörka bänkskivan i granit. Genom ett par dubbeldörrar kommer vi härifrån rakt ut i trädgården på huset baksida och den uteplats som finns på denna sidan av huset. Med stora fönster mot trädgården har vi uppsikt över barnens lek utanför

I det väl tilltagna vardagsrummet finns det fönster åt tre väderstreck som släpper in naturligt ljus hela dagen. Rummet har plats för såväl stor matplats som soffgrupp med TV. Vita väggar med vita golvlister och på golvet ligger ett parkettgolv.

Av de tre sovrummen som ligger på övre plan är master bedroom det lite större med gott om förvaring. Sovrummet har parkettgolv och vita väggar med samma påkostade lister som går genom hela övre plan i huset.

Sovrum 2 rymmer allt som barnen kan behöva i form av säng, skrivbord, bokhylla och garderober. Sovrum 3 passar också bra som sovrum till något av barnen eller möjligtvis som kontor. Idag används det som walk-in-closet och ligger vägg i vägg med master bedroom. Här har större garderober satts in med goda förvaringsmöjligheter. Samma gedigna parkettgolv även i dessa rum samt tapetserade väggar.

Det helkaklade badrummet på övre plan innehåller dusch, stort handfat med kommod samt WC. På väggen sitter en handdukstork i rostfritt och ovanför handfatet ett spegelskåp. I ett högskåp jämte handfatet finns det gott om plats för handdukar och annat som man vill ha lättillgängligt i ett badrum. Elektrisk golvvärme.

Från hallen tar vi trapporna ner till nedre plan. Trappstegen är klädda i ekparkett.

I allrummet /TV-rummet på nedre plan finns det plats för stor tv-soffa där hela familjen kan samlas med kompisar och vänner för allt från fredagsmys framför TV´n till spelkväll med familjen. Här finns även en centralt placerad öppen spis med insats.

I anslutning till TV-rummet ligger ett av källarens två rum som har använts som sovrum. Här finns plats för övernattande gäster eller familjens tonåring med en dubbelsäng samt en byrå till förvaring. Rummet har ett källarfönster, väggarna är vitmålade och parkettgolv.

Det andra sovrummet ligger i anslutning till källarentrén och har även det plats för säng och skrivbord samt viss förvaring. Väggarna är vitmålade och golvet av liknande parkett som övriga rum.

År 2019 gjorde man en större renovation på nedre plan med en helt ny lyxig spa-avdelning med jacuzzi, dubbla duschar och bastu. I taket sitter spotlights, golvet och väggarna är kaklade i vitt och grått. Innanför ligger tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare samt torkskåp. Här finns även en tvättbänk samt gott om förvaringsmöjligheter. I tvättstugan sitter även bergvärmepumpen och varmvattenberedaren placerad. Klinkers på golvet samt vitt kakel på väggarna.

I anslutning till relaxavdelningen finns även en toalett med WC, handfat med kommod samt ett överhängande spegelskåp.

Källaren är också utrustad med ett bekvämligt tvätt och torkrum där det finns gott om arbetsyta. I rummet finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, en tvättho samt en värmepanna. Rummet är helkaklat och källarfönstret släpper in naturligt ljus.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Asklanda 1:74, Borås kommun, Skattesats 33.04%.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 100 kvm, biarea 123 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

7 rum, varav 3-5 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 273 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1972
Byggnadstyp: 1 plan med källare
Grundläggning: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Mexitegel
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärmepump

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energideklarationsdatum: 2020-01-10
Energiprestanda primärenergital: 101 /kWh per kvm och år

TV

Fiber

Internet

Fiber

Uteplats

Tomten erbjuder flera olika uteplatser så oavsett man vill grilla eller bara ta en fika utomhus kan man välja att sitta i sol, skugga eller under tak.

Bilplats

Garage med plats för två bilar samt garageuppfart framför med plats för ytterligare 2-3 bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 610 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 052 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 558 000 SEK.
Värdeår: 1972
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Borås Fristads Hed GA:1
Planbestämmelser: Byggnadsplan Vattenskyddsområde

Pantbrev

20 st om totalt 2 805 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy