Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK / eller högstbjudande!
Adress
Smedstorp 4702, Smedstorp
Typ
Friliggande villa
KVM
230 kvm, biarea 149 kvm
Tomt
1 942 kvm (friköpt)
Rum
8 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Spatiös byggmästarvilla i utkanten av pittoreska Smedstorp!

Med slätten på varsin sida av vägen och ett böljande landskap i horisonten leds man in i den idylliska byn Smedstorp som markerar Österlens mittpunkt. Här finns litet mysigt samhälle med tågstation, antikhandel, konst, skolor, friluftsbad, idrottsanläggning, mataffärer m.m. Från Smedstorp har man Tomelillas affärsutbud en mil västerut och havet med sina välbesökta badstränder samt tätorten Simrishamn lite över en mil österut! Längre åt norr når man Kiviks populära äppelmarknad.

I utkanten av byn erbjuds nu ett rejält boende i denna gedigna byggmästarvilla i ren betong - ursprungligen beställd av byns handlare. På adressen Smedstorp 4702 vilar en souterrängvilla på två plan som uppfördes 1965 och totalrenoverades 2012-2019 såsom en påkostad och energisnål bergvärmeinstallation med nya värmeledningar, nytt tak, nya fönster genomgående, dränering med isodrän, elomdragning, kök, badrum, ytskikt m.m.

Interiört finns stora sällskapsrum, 5-6 rymliga sovrum, gym, inomhuspool, två renoverade kök i passande vitt med generösa matplatser, tre helkaklade badrum, gäst-wc samt ett uthus. På fastigheten finns en väldigt inbjudande innergård med såväl en stor terass och en lång balkong - båda orienterade i soliga söder! En egen uppfartsväg ger plats för 7-8 fordon. Intill fastigheten finns praktisk pendling med buss, SkåneExpressen 5 mot Lund/Simrishamn eller med pågatåg från Smedstorp station raka vägen till Malmö på 1:17h. Förverkliga din Österlendröm i denna stora fastighet med möjligheter att både kunna bo stort och driva air-bnb verksamhet!

Välkommen på visning!

Beskrivning

Belägen på en höjd med böljande landskap runtom, samt med all service som Smedstorp by ger bara ett par minuters promenad nerför Storvägen, erbjuds nu denna rejäla tvåplans souterrängvilla med inomhuspool. Interiört hänförs man av en härlig atmosfär med betoning på umgänge där stora delar av planlösningen präglas av spatiösa rum med ljusa väggar och ljusa tak vilket ger hemmets interiör ett stilrent och tidlöst intryck.

På entréplan finns hela fyra sovrum, helkaklat badrum, gäst-wc, två stora kök i passande vitt, vardagsrum och matplats i ett samt gymrum och inomhuspool.

ENTRÉHALL
Ett praktiskt klinkergolv täcker hallytorna och genom dubbeldörrar gör vi entré i de sociala rummen. I kapprummet finns det gott om svängrum och klädavhängning. I hallen finns även en gäst-wc.

Alldeles intill entrén finns stilrent kök med matplats för 10-15 sittande.

PENTRY/KÖK
Fullutrustat kök i vinkel med vita handtagslösa köksluckor, ljus bänkskiva, mosaikgrå kakel ovan arbetsbänkarna, infälld diskmaskin, köksfläkt i borstat stål, spishäll och infälld kyl. Rummet har vitmålade väggar, en hel vägg med fönster samt praktiskt klinkergolv.

SOVRUM 1, 2, 3
Nära entréhallen och pentryt, ett par trappsteg upp, finns en sovavdelning med tre ordentliga sovrum som delar på ett helkaklat badrum med duschhörna. I ingången till sovrummen finns flertalet garderober på rad som ger goda förvaringsmöjligheter.

VARDAGSRUM
Längre in i planlösningen öppnar vardagsrummet upp sig som samspelar fint med köket med en gedigen matplats däremellan. Här är det ett mäktigt ljusinsläpp med fönster på rad som vetter mot söder och väster. Ekparkett på golvet och ljusa väggar och tak.

KÖK
Stort och fullutrustat kök i vinkel med vita handtagslösa köksluckor, halvö med underskåp och vita arbetsbänkar med ljusgrå mosaik klinker ovan som stänkskydd.
Utrustningen i borstat stål består av dubbel diskho, två kombinerade kyl och frys, köksfläkt, infälld diskmaskin, spishäll samt infälld varmluftsugn.

SÄLLSKAPSRUM/SOVRUM 4
Intill vardagsrummet, med mängder interiörfönster däremellan, finns ett stort och härligt sovrum med lika många fönster mot en trädlinje och landskapet bortom. Här skapas drömmar i en ljus atmosfär med vitmålad tegelvägg, vitmålade takbjälkar och takbrädor samt ett ljust golv. En dörr leder ut till gymmet som överblickar poolen en trappa ned. En dörr leder även ut till balkongen från gymmet.

INOMHUSPOOL
En rymlig och djup pool finns situerad längst ut från huset och är klädd med mosaik klinker. Intill pooltrappan finns en dusch hörna - nära och bra! Poolen är kopplad till en varmvattenberedare.

Den inredda källaren är delvis ovan markplan och minst lika imponerande med ett trevligt och ljust bibliotek med en öppen spis, ett helkaklat badrum, två ordentliga sovrum med varsin utgång till innergården, förrådsrum och tvättstuga.

BIBLIOTEK
En trappa ner från entréhallen och vi är i det mysiga biblioteket som har en fungerande och värmande öppen spis centralt i rummet. Rummet är inrett med beige klinker samt vitmålade väggar. Väl tilltaget rum med plats för soffhörna och hyllförvaring.

BADRUM 2, 3
Sovrummen och biblioteket delar på två stora och helkaklade badrum i vitt och grått. Det ena är utrustat med badkar och det andra med duschhörna, toalett, tvättställ, spegel samt vägghängda skåp.

SOVRUM 5, 6
Sovrummen på källarplan är nästan 20 m² stora och har gott om plats för garderober, dubbelsängar och skrivbord. Sovrummen har varsin utgång till innergården och ett rejält ljusinsläpp med fönster som vetter mot söder.
Rummen är inredda med klinkergolv och vitmålade väggar. Ett av rummen har ett fullutrustat pentrykök.

FÖRRÅDSRUM
I den rymliga källaren finns även gott om förvaring med två djupa förrådsrum.

TVÄTTSTUGA/PANNRUM
Husets hjärta är en ny bergvärmepump (2013) som genererar en energisnål vattenuppvärmningen av huset. I pannrummet finns dessutom ny tvättmaskin och torktumlare. Se energideklaration under dokument!

Dokument (pdf)

Planritningar Smedstorp 4702 - Energideklaration Smedstorp 4702 - Energirapport

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Smedstorp 47:2, Tomelilla kommun, Skattesats 33.48%.

Församling

Smedstorp.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 230 kvm, biarea 149 kvm.
Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

8 rum, varav 6 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 942 kvm.

Byggnadstyp

2 plan i souterräng

Byggnad

Byggnadsår: 1965
Byggnadstyp: 2 plan i souterräng
Grundläggning: Betonggrund
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Bjälklag: Betong
Fasad: Tegel - vitmålad
Tak: Papp
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 3-glasfönster - pvc
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme - vattenburen värme
Elförbrukning: 20 000 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energiförbrukning: 44 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-11-21
Energiprestanda primärenergital: 76 /kWh per kvm och år

TV

Parabol - analogt

Internet

Mobilt bredband (eventuell fiber finns att dra i området)

Övriga byggnader

Friggebod om ca 10 m²

Uteplats

- Ca 20 m² stor terass i västerläge intill poolrummet
- Ca 15 m² stor balkong i söder intill gymrummet

Bilplats

- Parkering finns på fastighetens uppfartsväg för uppemot 7 personbilar

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

38 468 SEK varav:
Renhållning: 3 168 SEK
Sotning: 300 SEK
Elektricitet: 35 000 SEK
Driftskostnaderna avser nuvarande ägares förbrukning där det även är inkluderas gäster till pensionatet.

Elförbrukningen omfattar hushållsel och uppvärmning (bergvärmepump med vattenburen distribution).

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 049 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 134 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 897 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 237 000 SEK.
Värdeår: 1970
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Tele, 1270-748.1

Pantbrev

5 st om totalt 1 363 000 SEK

Renoveringar

2012-2019
- Takpapp byttes 2019
- Nya fönster genomgående med nya altandörrar och ytterdörr till poolrum 2017-2018
- Delvis dränering med isodrän 2018
- Elomdragning 2012-2019
- Båda köken på entréplan 2018
- Badrum entréplan 2018, badrum källarplan 2013
- Grusbeläggning på uppfart 2014
- Påkostad bergvärmeanläggning nya vattenledningsrör, fler element samt varmvattenberedare för pool och boningshus 2013
- Tvättmaskin 2012 och 2019 samt torktumlare 2018
- Skåpsinredning i tvättstugan 2018
- Ommålning samt parkett och klinker i hela huset löpandes under dessa år

Tillträde

Omgående

Övrigt

Fastighetens taxerade boarea och biarea är 160 m² respektive 209 m². Då fastigheten är en souterrängvilla så räknas stora delar av det inredda källarplanet som boarea eftersom våningsplanet är delvis ovan mark. Enligt säljarens uppmätning är boarean 230 m² och biarean 149 m². Är det av intresse för tilltänkt köpare att säkerställa informationen så får denne ombesörja och bekosta en sådan uppmätning då avvikelser kan föreligga.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy