Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 500 000 SEK / /Utgångspris
Adress
Edsängsvägen 13C, Sollentuna
Typ
Friliggande villa
KVM
180 kvm, biarea 100 kvm
Tomt
480 kvm (friköpt)
Rum
9 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig 60-talsvilla om totalt 280 kvm!

Välkommen till en charmig 60-talsklassiker i mycket gott skick i Edsängen! Huset är på totalt 280 kvm och har en mycket bra planlösning. På entréplan finner du fantastiska sociala ytor med öppen planlösning mellan vardagsrum och matsal, ett modernt kök, gästtoalett och ett sovrum. Övre plan har tre bra sovrum, ett tv-rum (som lätt kan bli ett 4:e sovrum på övre plan) och ett fräscht badrum som är renoverat och utbyggt. Källarplan har en stor relaxavdelning med dusch, WC och bastu, rymligt dressingroom, tvättstuga, biorum, träningsrum och pannrum. Garage samt asfalterad uppfart. Två härliga trädäck i olika väderstreck med sol från morgon till kväll. Baksidan har även en Gardenpool på betongplatta delvis inbyggd i träkonstruktion. Insynsskyddad tomt på 480 kvm med vacker, handbyggd stenmur på framsidan och häckar som vintergrön liguster, häggmispel och hagtorn. Här finns även brudspirea och syrenhäckar. Stenläggning längs fasaden och markiser finns på både fram och baksida. Stor allmänning bakom huset. Kedjehuset är beläget i ett idylliskt villaområde, perfekt för barnfamiljen. Nära Norrvikens vatten, Väsjöbacken, Sportfältet, bussar, förskola, skola samt skog och natur. Gångavstånd till Edsbergs C med bl.a. Ica, bageri, apotek och vårdcentral. Nära flera köpcentra såsom Häggvik, Kista och Sollentuna C. Titta gärna på Googles Maps för gatuvy.

Beskrivning

ENTRÉPLAN

HALL med kalkstensgolv (vattenburen golvvärme), bra plats för kläder samt inbyggda garderober (2011).

Modernt KÖK från 2012 med kalkstensgolv (vattenburen golvvärme), ljusgröna väggar och delvis ljusgrönt kakel. Köksluckor i svartbetsat trä och bänkskiva i granit. Maskinellt utrustat med induktionshäll (Siemens, 2012), inbyggd micro och ugn (Siemens, 2012), diskmaskin (Cylinda, 2003), kyl/frys (LG, 2014). Matplats med platsbyggd soffa med förvaring under.

Spatiöst VARDAGSRUM/MATSAL med snygg stavparkett i ek och härliga ljusinsläpp. Stora fönster mot både fram och baksida samt ett runt fönster mot gaveln. Bra utrymme för rejält matbord och soffgrupp. Här finns även en snyggt designad öppen spis från 2004.

Separat WC (2011) med kalkstensgolv (vattenburen golvvärme) och ljusgrå mosaik på väggar. WC och handfat med svart kommod.

SOVRUM med heltäckningsmatta, fönster och tre garderober.

ÖVRE PLAN

BADRUM (renoverat och utbyggt 2005) med svart klinker (golvvärme) och vitt kakel. Utrustat med WC, dubbelt handfat med kommod i trä, stor spegel ovan handfat, dusch, badkar, handdukstork (el)

SOVRUM 1 med grå heltäckningsmatta, fyra inbyggda garderober, fönster och utgång till balkongen.

SOVRUM 2 med ekparkett, tre inbyggda garderober och ett fönster.

SOVRUM 3 med ekparkett, fönster och utgång till balkongen.

ALLRUM/ARBETSRUM med parkettgolv och bra utrymme för soffgrupp. Här finns även runt fönster.

KÄLLARPLAN

Helkaklad tvättstuga med vita bänkar och förvaringslådor (2020). Tvättmaskin (2020), torktumlare (2007) och tvättho.

RELAX med klinkergolv (vattenburen golvvärme) delvis vitt kakel och vita väggar. Utrustat med WC, handfat, dusch (2019), bastu (renoverad 2019) och öppen spis.

MATKÄLLARE med bra förvaring och väggfasta hyllplan.

Rymligt DRESSINGROOM (2013) med heltäckningsmatta och bra plats för att hänga av kläder. Här finns även kassaskåp.

BIORUM med TRÄNINGSRUM i anslutning (2013). Båda rummen har ekparkettgolv.

Övrigt

Huset är beläget i ett mycket lugnt villaområde med närhet till sjön Norrviken med bad och skridskoåkning. Nära både Edsbergs sportfält med upplysta motionsspår och Väsjöbacken. På promenadavstånd finns fler förskolor och skolor såsom Vaxmoraskolan, Vittra friskola, Gärdeskolan, Edsbergsskolan och Rudbecksskolan (gymnasieskola). Inte långt från Häggviks handelscenter och Sollentuna Centrum men närmast ligger Edsbergs Centrum med bl.a. apotek, Ica, blomsterhandel, presentaffär och bageri.
Direkt anslutning med buss framför huset till Sollentuna C. Cykelavstånd till Häggvik Pendeltågs station. Inte långt till busshållplatsen Malla Silverstolpes väg där många bussar går bl.a. till pendeltåg och Sollentuna Centrum men även till tunnelbana i Mörby Centrum.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Etappen 5, Sollentuna kommun.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 180 kvm, biarea 100 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

9 rum, varav 4-5 sovrum.

Tomt

Insynsskyddad tomt med vacker, handbyggd stenmur på framsidan och häckar som vintergrön liguster, häggmispel och hagtorn. Här finns även brudspirea och syrenhäckar.
Storlek: 480 kvm.

Byggnadstyp

2 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1965
Byggnadstyp: 2 plan med källare
Grundläggning: Källare
Stomme: Lättbetong (gavlar)
Bjälklag: Betong och trä (överbyggnad)
Fasad: Puts, tegel och trä
Tak: Betongpannor 1997
Fönster: 3-glasfönster och en del 2-glasfönster
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Radonmätning 2009: 200 bq/m3

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen värme gm bergvärme 2006

Uteplats

Två härliga trädäck i olika väderstreck med sol från morgon till kväll. Baksidan har även en Gardenpool på betongplatta delvis inbyggd i träkonstruktion (2008).

Bilplats

Garage och asfalterad uppfart för 1-2 bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 236 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 438 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 798 000 SEK.
Värdeår: 1965
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Tomtindelning (1964-08-25) Stadsplan (1963-09-11)

Pantbrev

18 st om totalt 1 748 000 SEK

Renoveringar

2003 Fiber installerat
2003 Installation av öppen spis & skorsten
2005 Nytt & utbyggt badrum på övre plan
2003 Diskmaskin
2004 Altan på baksidan och lekstuga
2004 Nytt garagetak
2004 Securitaslarm
2005 Altan framsida och staket bygge.
2006 Nya garagedörrar
2006 Bergvärmeinstallation
2007 Radonsanering
2007 Ny spishäll & torktumlare
2007 2 nya runda fönster & ny omputsning av
s/ö-fasaden.
2007 Betongplatta i trädgård
2008 Pool, värmepump, reningsverk
2011 Köksrenovering
2011 Renovering av gäst WC
2011 Golvslip 6 vägg/takmålning; v-rum, hall,
trappa upp. Vattenburen golvvärme +
kalkstensgolv i kök, hall & gäst WC.
Nya innerdörrar & garderober.
2013 Dressingroom i källaren.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy