Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Besiktigad & försäkrad

Visningar

sön 19 jan 14:45 - 15:15
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 500 000 SEK / accepterat pris
Adress
Västra Valhallavägen 25A, Djursholm - Bur, Djursholm
Typ
Radhus
KVM
90 kvm, biarea 4 kvm
Tomt
118 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Gavelradhus i mycket fint skick med två duschrum

I kvarteret mellan Danderydsvägen, Bråvallavägen och Västra Valhallavägen ligger en stor och solig park om ca 6000 kvm med friköpta radhus i två storlekar. Ett av de mindre husen med adress Västra Valhallavägen 25A är nu till salu. Bostaden har de senaste åren genomgripande renoverats och är i mycket gott skick. Funktionell planlösning med öppna sällskapsytor i entréplanet och utgång till altan, helt inbäddad i grönska och utan insyn. Vardagsrummet är trivsamt och ombonat. Rummets kortsida består av en hel vägg med fönster resp altandörr, vilket sörjer för ett fint ljusflöde. Köket är ombyggt 2014 med vita, släta snickerier, rostfria vitvaror och matplats. Helkaklat duschrum med tvättmaskin samt separat gästtoalett. Övre plan med tre bra sovrum varav två med plats för dubbelsäng. Bra garderobslösningar i samtliga rum. Helkaklat badrum med dusch. Fiber indraget. Garage i länga samt externt förråd i samma hus som tvättstugan. Helt flexibelt tillträde.

Burområdet är centralt beläget i Djursholm med närhet till vacker natur, bad i Ösbysjön och Värtan samt golf vid Djursholms golfbana. Den fina Altorpsskogen med motionsspår av varierande längd ligger i det direkta närområdet. Även nära Djursholms Torg med all tänkbar service och flertalet riktigt bra restauranger samt morgonpigga Gateau. Mycket goda allmänna kommunikationer till stan resp. Mörby centrum med Roslagsbanan/buss 601 resp 602 (stationerna ligger på bara någon minuts promenadavstånd).

Beskrivning

Välkommen till detta eleganta och genomgripande renoverade gavelradhus. Tomten på framsidan har en fin och praktisk stenläggning och är inhägnad av staket och thujahäck. Man har skapat plats för ett litet äppelträd som bär förvånansvärt mycket och god frukt. Utanför köksfönstret är det morgon och förmiddagssol. Här kan man med fördel inta morgonkaffet.

I huset har alla ytskikt bytts ut liksom kök och badrum/duschrum. All el är omdragen och dimmerfunktion har installerats vid alla strömbrytare. Avloppsstammar och golvbrunnar är utbytta.

Hallen har försetts med avhängning både till höger och vänster om entrén och med platsbyggda garderober. Gästtoaletten är renoverad 2014 med sjöstensgolv och nytt sanitetsporslin.

Köket, som är från 2014, har vita högblanka snickerier och stänkkakel från Franska Kakelbutiken. En riktig fläkt är installerad för att slippa matos. Diskmaskinen är helintegrerad och spisen har en induktionshäll. Framme vid fönstret finns matplats för 4 personer. Den närmaste grannen har byggt ut sitt kök och på så sätt fått en rymligare matplats - en möjlighet även för nästa ägare till detta hus.

Duschrummet, som ligger innanför köket, är renoverat 2017 och helkaklat. Här finns även en tvättmaskin och plats för torkställning/tvättförvaring m.m.

Vardagsrummet är ca 20 kvm och har stora fönster (med markis) mot den gröna och sydvästvända trädgården. Via altandörren kommer man ut till ett stort trädäck med plats för olika sittmöbler. Vardagsrummet är målat i en sober grå ton, som kontrasterar fint mot de vitmålade snickerierna.
Vardagsrummet kan byggas ut med ca 10 kvm. I området finns flertalet hus, vars vardagsrum försetts med en öppen spis. Denna möjlighet torde finnas även här.

På det övre planet finns tre bra sovrum. Våningsplanets största sovrum ligger till vänster om trappan. Här finns plats för en dubbelsäng. Förvaring finns i garderob med ljusa skjutdörrar. I direkt anslutning till sovrummet ligger det fint renoverade badrummet från 2014. Badrummet går i samma sobra stil som övriga huset. Duschen är rymlig och försedd med naturstensmosaik och skjutdörrar. Taket har infälld spotlightbelysning. De andra båda sovrummen ligger till höger om trappan. Båda rummen har bra garderobsförvaring. Det större av dem, med plats för en dubbelsäng, har dessutom en klädkammare. Båda rummens fönster har solskydd i form av en markis.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Besiktningsutlåtande Mjölnartorp 23

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Mjölnartorp 23, Danderyd kommun, Skattesats 30.6%.

Församling

Danderyd.

Typ

Radhus

Storlek

Boarea 90 kvm, biarea 4 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Trädgårdstomt om 118 m² (friköpt) på husets fram- och baksida. Framsida med uppvuxen Thuja-häck, som skyddar mot insyn. Fin terracottafärgad stenläggning (från 2010) med äppelträd som blickfång. Trälagd uteplats på baksidan (fr 2015), som man når från vardagsrummet. Härligt, soligt läge i sydsydväst. Även här har tomten ramats in med växter, för att skapa en grön, insynsskyddad oas. På planken mot grannen resp. mot gaveln klättrar en hortensia, i väster markerar Rhododendron och syrén tomtgränsen.
Storlek: 118 kvm.

Byggnadstyp

2 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1967
Byggnadstyp: 2 plan
Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Kalksten samt träpanel
Tak: Papp
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme (via central anläggning)

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 116 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-11-21

TV

Kabel-tv via samfällighetsföreningen

Internet

Fiber via Telia. Hastighet 50-100 Mbit/s

Övriga byggnader

Rymligt förråd finns i samma huskropp som tvättstugan. Här finns el indraget och utrymmet är försett med en snickarbänk. Förråden har nyligen renoverats av samfällighetsföreningen. Ytterligare förråd finns vid uteplatsen på baksidan. Här kan man t.ex. förvara trädgårdsredskap m.m.

Uteplats

På samfällighetsföreningens parkmark finns flera lekplatser och en äng med ett fotbollsmål.

Bilplats

Garageplats i länga följer med huset. Dessutom finns utvändig bilplats på husets framsida.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

41 012 SEK varav:
Renhållning: 1 200 SEK
Elektricitet: 5 000 SEK
Samfällighet: 34 812 SEK

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 5 184 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 613 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 3 571 000 SEK.
Värdeår: 1967
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Danderyd Mjölnartorp GA:1,
Gemensamhetsanläggning: Danderyd Mjölnartorp GA:2
Planbestämmelser: Detaljplan (1991-06-20) Tomtindelning (1966-04-26)

Pantbrev

8 st om totalt 3 750 000 SEK

Renoveringar

De större renoveringarna som utförts är:
Nytt duschrum på entréplanet, 2017 (inkl nytt avlopp, 2014)
Två nya rum på övervåningen, 2017
Omläggning av tak, 2014
Målning av fönster/träelement fasad, 2014
All el omdragen inkl automatsäkringar, 2014
Nytt kök inkl nytt avlopp, 2014
Renovering av badrum övervåning, inkl ny avloppsstam 2014
Genomgående nya golv, 2014
Gästtoalett med ny wc och sjöstensgolv, 2014
Värmekabel i hängrännor, 2013
Långtidsmätning radon, 2006-7: 40 bq/m3

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy