Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

lör 29 feb 11:00 - 11:30
Öppen visning - välkommen!
mån 2 mar 17:00 - 17:30
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 500 000 SEK / bud
Adress
Ärtvägen 3, Ekängen, Linköping
Typ
Friliggande villa
KVM
196 kvm
Tomt
1 438 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Pampig villa nära Roxen - tomt om 1400 kvm!

På en lugn återvändsgata strax intill sjön Roxen ligger detta pampiga hus om nästan 200 kvm. Ett mycket fint hus med rymliga och välplanerade ytor.

Här finns allt man kan önska sig. Stort härligt vardagsrum i öppen planlösning med köket och matplatserna som bjuder in hela släkten. Gillar du matlagning och umgänge så är detta ett hus för dig, här finns ett påkostat kök med bänkskivor och stänkskydd i svart granit. Ett riktigt matlagningskök byggt 2014. I vardagsrummet har ni en mysig braskamin och här hittar ni utgången till det nya (-19) uterummet om ca 40 kvm. Gillar ni stora ytor har ni hittat rätt.

Huset är byggt med 4 sovrum men nuvarande ägare har tagit ner en vägg men kan lätt återställas. Huset erbjuder två stora och läckra badrum.

Söker ni en stor och härlig trädgårdstomt har ni hittat rätt. Här har ni en plan tomt om ca 1400 kvm. På tomten står ett fint växthus, ett förråd och huset erbjuder också ett lyxigt utespa från 2016. På både fram och baksida har ni stora altaner i bästa solläge. Denna villa erbjuder också ett mycket fint växthus och en stor grusad garageuppfart med plats för ett flertal bilar. Från tomten kan man vintertid skymta Roxen!

Välkommen till Ekängen! Detta är ett drömställe för alla och speciellt för barnfamiljen. Här har ni närhet till vatten, skog och slingrande grusvägar. Här finns flera förskolor och en nybyggd skola för årskurs 1-6. Ekängen ligger endast nio kilometer från Linköpings centrum. Med bra bussförbindelser tar du dig in till centrum på mindre än 15 minuter. En härlig idyll för barnen att växa upp i!

Välkommen!

Genom att nästan helt sluta med pappersprospekt vill SkandiaMäklarna i Linköping minska sin miljö- och klimatpåverkan och ta en tydlig position i framkant inom hållbarhet. Därav delar vi inte längre ut några prospekt på våra visningar. För varje förmedlad affär planterar vi istället ett träd i Afrika i samarbete med Vi-skogen. Ni som ändå vill ha ett pappersprospekt, meddela ansvarig mäklare så ordnar vi naturligtvis ett till Er.

I länken nedan finner Ni det bläddringsbara prospektet.


https://epaper.webtopsolutions.com/epaper.asp?id=639304

Beskrivning

ENTRÉPLAN:
Välkomnande entré med klinkergolv, avhängningsyta och vitmålad träpanel i tak med spotlights.

Stort vackert allrum/vardagsrum med gott om plats för stor soffgrupp samt stort matsalsbord mm. Öppen planlösning mot kök och kökets matplats. Här finner ni utgången till det stora uterummet byggt 2019. I köksdelen har ni klinkergolv och i vardagsrummet ligger mycket fint och gediget parkettgolv från NQD-floors (-17). Här har ni också en mysig braskamin insatt 2015.

Köket från 2014 är riktigt stort fint och påkostat med vita köksluckor och bänkskivor samt stänkskydd i svart granit. Intill köket har ni matplats för den stora familjen. Utrustning: Spis med häll, inbyggnadsugn, fläkt samt integrerad kyl/frys i fullhöjd.

Tvättstuga (renoverad -15 ) i toppskick med klinkergolv och vit träpanel på vägg samt i tak. Gott om arbetsytor på svart fin laminatbänkskiva. Utrustning: Tvättmaskin, värmepump samt diskho.

Stort lyxigt sovrum med klinkergolv och vitmålad träpanel i tak med spotlights. Dörr ut till altanen på baksidan samt dörr in till det stora duschrummet. Här finns också en rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Stort helkaklat duschrum med vitmålad träpanel i tak med spotlights. Utrustning: Kaklad dusch med smart förvaring, wc och vacker möbel med bänkskiva i granit samt två handfat.

ÖVRE PLAN:
Hall som förbinder två sovrum, badrum samt stor klädkammare.

Det ena sovrummet är riktigt stort. Två sovrum har blivit ett. Ekparkett på golv och spotlights i tak. Här finns även en lucka till en kattvind.

Stort sovrum med ekparkettgolv samt även här en lucka till en kattvind.

Helkaklat badrum med fönster. Utrustning: Badkar, wc och vacker möbel med bänkskiva i granit samt ett handfat.

Dokument (pdf)

Planritningar Besiktningsprotokoll Ärtvägen 3..pdf Energideklaration Ärtvägen 3.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Rystads-Gärstad 2:20, Linköping kommun, Skattesats 32%.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 196 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 438 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 2000
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Träreglar
Fasad: Mexitegel/Träpanel
Tak: Betongpannor
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump IVT 490

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2020-02-12

Internet

ADSL. Fiber ej indraget men finns i gatan.

Övriga byggnader

Fint växthus från 2017.

Uteplats

Stort nytt uterum från 2019 om ca 40 kvm med skjutpariter och utanför har ni stort altandäck. (läge väster)

På framsidan har ni också stort altandäck med härlig morgonsol.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

32 645 SEK varav:
Uppvärmning: 17 327 SEK
VA: 3 837 SEK
Renhållning: 1 380 SEK
Elektricitet: 9 601 SEK
Samfällighet: 500 SEK
Villaförsäkring ej medräknad.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 654 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 657 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 997 000 SEK.
Värdeår: 2000
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Linköping Rystads-Gärstad GA:3, Gemensamhetsanläggning: Linköping Rystads-Gärstad GA:4
Planbestämmelser: Detaljplan

Pantbrev

7 st om totalt 2 957 000 SEK

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy