Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 850 000 SEK
Se budhistorik
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 995 000 SEK
Adress
Rösgatan 27, Strömsbro, Gävle
Typ
Friliggande villa
KVM
133 kvm, biarea 33 kvm
Tomt
677 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Villa i attraktiva Strömsbro!

Ring eller maila för visning! Välkommen till denna härliga villa som består av 6rok varav 4st sovrum, trivsam relaxavdelning med bubbelbad, bastu och tillhörande bar/vinrum. Huset är i gott skick då det mesta har renoverats, trevlig altan med platsbyggd öppen spis. Här finns 3st toaletter, fyra eldstäder, varmgarage och gott om förvaringsutrymmen. Fastigheten är belägen i mitten av Strömsbro och vetter mot på sommaren grönskande allmänning. Här har du har det mesta runt omkring dig såsom förskola, skola, matbutik, vårdcentral, badplats vid Testeboån, golfbana, Skidstavallens motionsspår. Även nära till Testebovallen för fotboll och ishockey.

Vill du få ner driftkostnaderna finns möjlighet att ansluta sig till fjärrvärme och det kostar ca 53-54 000kr efter rot. Alternativt luft/vattenpump som kostar ungefär lika mycket.

Välkommen hem!

Beskrivning

Övrigt

Strömsbro är en stadsdel i Gävle, cirka 4 km norr om Gävle centrum. Huvuddelen av Strömsbro är uppbyggt med gatorna som ett rutnät och alla hus är byggda på tomtgränsen mot gatan. I Strömsbro finns Strömsbro kyrka.

Testeboån flyter igenom Strömsbro som har växt upp kring kronobränneriet från 1776, tillhörande sädesmagasin, textilfabriken Gefle Manufakturaktiebolag från 1874, som hade Europas största vattenhjul som drev spinnerimaskinerna samt tillhörande arbetarbostäder. Strömsbro herrgård finns även och är ett av de större bostadshusen. Fram till 1990-talet fanns en senapsfabrik, HGS, som numera är bostäder.

Dokument (pdf)

Planritningar Uppmätning Energideklaration Besiktning

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Strömsbro 42:14, Gävle kommun, Skattesats 35.13%.

Församling

Hille.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 133 kvm, biarea 33 kvm.
Enligt uppmätning..

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Storlek: 677 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1953
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Gjuten källare, omdränerad 2001
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träpanel
Tak: Betongpannor från 2008
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 2-glas byttes 2008
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vedpanna med elpatron, kakelugn, vedspis, kamin och solenergi med acku

TV

Fiber via GavleNet

Internet

Fiber via GavleNet

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

57 430 SEK varav:
Försäkring: 3 809 SEK
VA: 4 774 SEK
Renhållning: 2 300 SEK
Sotning: 800 SEK
Elektricitet: 45 747 SEK

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 160 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 204 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 956 000 SEK.
Värdeår: 1954
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Vattenskyddsområde (1982-05-17) Tomtindelning (1951-02-05) Stadsplan (1950-02-17)

Pantbrev

2 st om totalt 1 360 000 SEK

Renoveringar

2001 - köptes fastigheten. I samband med det gjordes skorstenen om, grävning för dränering (platonmatta) och utgrävning för ved-rum och spa-rum. Installation av kakelugn i vardagsrum.

2004 - byggdes hallen.

2008 - Byte av fasad (från plast till trä), byte av alla fönster, nytt tak, badrum övre plan med kakel och klinker (golvvärme).

2009 - då byggdes köket om och i samband med det tillfördes burspråk, golvvärme, trägolv och vedspis. Köksinredningen är från Ballingslöv. Ombyggnation av sovrum på övre samt balkongbygge.

2010 - Ombyggnation av matrum med klinkers och golvvärme. Tilläggsisolerade tak och väggar.

2014 - byggdes walk in closet och byggde bort kattvind samt öppnade upp till nock i ett av sovrummen på övervåningen.

2017 - gjordes tvättstugan om med klinkers. Ny tvättmaskin och torktumlare från 2019.

Tillträde

Enligt ök

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy