Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

ons 11 dec 18:00 - 18:45
Anmälan krävs!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Skogsduvevägen 12, Bydalen, Sundsvall
Typ
Radhus
KVM
125 kvm, biarea 32 kvm
Tomt
153 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Väldisponerat radhus med attraktivt gavelläge på populär adress!

Välkommen till en synnerligen trevlig bostad som under åren har genomgått flertalet renoveringar, såsom ett påkostat kvalitetskök från Kvänum och vitvaror från Siemens, installation av braskamin som bidrar till skön värme, genomgående ytskiktsrenoveringar och elegant ekparkett samt en öppnare planlösning mellan kök och bostadens vardagsrum.

Vid entré i bostaden möts du av en välkomnande hall med direkt anslutning till bostadens hjärta, köket. Härligt arbetskök som erbjuder alla förutsättningar för riktigt god matlagning, här finns generösa arbetsytor, praktisk köksö, goda förvaringsmöjligheter och en påkostad maskinpark från Siemens. Vidare nås en ytskiktsrenoverad gästtoalett, ett tilltaget matrum samt det sociala vardagsrummet med flera inredningsmöjligheter och braskamin för extra mysfaktor. Här nås även utgången till den soldränkta balkong som erbjuder en ljuvlig utsikt mot Sundsvallskusten, en plats att avnjuta varma sommardagar med en svalkande dryck i trevligt sällskap.

På nedre plan finner du tre rymliga sovrum varav ett med utgång till bostadens uteplats med ett tilltaget tralldäck och grönskande gräsmatta med extra privat känsla tack vare det praktiska gavelläget. Vidare nås ett stort förrådsutrymme som nuvarande ägare inrett till ett läckert biorum, ett generöst badrum med helkaklade väggar och klinker golv utrustad med både badkar och duschhörna, upprepande förvaringsmöjligheter samt en väl tilltagen tvättstuga utrustad med golvvärme, praktiskt hyllsystem för god förvaring, tvättmaskin samt praktiskt utfällbara torkställ.

Bostaden är belägen i populära Bydalen med närhet till allt som kan tänkas behövas, barnvänliga omgivningar med grönområden, elljusspår, närservice, sjukhus, matbutik, Komvux, dagis, grund- och högstadieskola. Bostadens placering ger dig närhet till kommunikationer med buss till Sundsvalls stadskärna likaså Birstas shoppingområde. Med endast 10-15 min tar du dig till vardera destination med stadsbusslinje nr 2. Här bor du också med god närhet till E4:an där du enkelt kan färdas vidare mot norra och södra Sverige.

Varm välkommen på visning!

Beskrivning

Hall
Välkomnande hall med ljusa ytskikt och en genomgående ekparkett på hela våningsplanet. Diskret och praktisk förvaring i stor klädkammare som rymmer årets alla plagg samt goda avhängningsmöjligheter på klädhängare och hatthylla.

Kök
Väl påkostat Kvänumkök som renoverades under 2016 som karakteriseras av en social och öppen planlösning samt mycket goda sällskapsytor. Moderna inredningsdetaljer som inkluderar rostfritt, elegant stenskiva, ljusa ytskikt och tvåstavsparkett i ek. Praktisk köksö och generösa arbetsytor samt god förvaring i över- och underskåp. Här erbjuds en gedigen maskinpark från Siemens som inkluderar kyl & frys, köksfläkt, diskmaskin, induktionshäll, ugn samt micro.

Vardagsrum
Ljuvligt vardagsrum med goda sociala ytor, ljusa ytskikt och ekparkett på golvet. Här ryms både en större soffgrupp, hylla samt tv-möblemang. Här finns även en braskamin för extra mysfaktor och värme.

Matrum
Rymlig matrum med plats för 6 till 8 personer, god plats för diverse möblemang och rummet kan enkelt göras om till ett extra sovrum om behovet finns. Här finns även utgången till bostadens trevliga balkong med bästa solläge mot söder.

Toalett/ WC
Praktiskt gästtoalett som ytskiktsrenoverades under 2019, trevlig fondtapet samt klinkergolv.

Klädkammare
Stor och rymlig klädkammare med praktiska hyllsystem och förvaringslösningar. Här finns plats för årets alla plagg, träningsredskap m.m.

Sovrum 1
Väl tilltaget sovrum med ett trevligt ljusinsläpp från rummets stora fönsterparti, god plats för dubbelsäng samt god förvaring i stor garderobslösning. Här finner du även utgången till bostadens trevliga bakgård och uteplats.

Sovrum 2
Större sovrum med ljusa ytskikt och slitstarkt laminatgolv, god plats för större säng, skrivbord, förvaringsmöjligheter samt diverse möblemang.

Sovrum 3
Rymligt sovrum med slitstarkt laminatgolv och ljusa ytskikt, god plats för större säng samt diverse möblemang. Perfekt barnrum med trevligt ljusinsläpp och utsikt mot bostadens grönskande bakgård.

Badrum
Väl tilltaget badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är försedd med både badkar och duschhörna, kommod med praktisk förvaring av diverse hygienprodukter, handfat, golvvärme, spegel WC och handdukstork.

Biorum
Väl tilltaget biorum med ljudisolerade väggar, heltäckningsmatta och installerade spottar i taket. Rummet är perfekt att disponera som sovrum, kontor eller extra förråd om så önskas om inte behovet finns för extra vardagslyx och behålla det som ett biorum.

Tvättstuga
Gedigen tvättstuga med klinkergolv utrustad med golvvärme, ljusa ytskikt samt god förvaring på praktiska hyllsystem samt torkställning. Utrustad med tvättmaskin, stor arbetsbänk och tvättho.

Klädkammare
Tilltagen klädkammare med praktiskt hyllsystem och goda avhängningsmöjligheter, plastmatta på golvet och målade betongväggar.

Uteplats
Stor och rymlig uteplats med tralldäck, här ryms större utemöblemang och parasoll. Här finns även en grönskande gräsmatta och vegetation som du kan njuta av under sommartid samt ett praktiskt förråd med plats för trädgårdsredskap.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Skogsduvan 49, Sundsvall kommun, Skattesats 35.08%.

Församling

Skön.

Typ

Radhus

Storlek

Boarea 125 kvm, biarea 32 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Grönskande gräsmatta och uteplats med tilltaget tralldäck.
Storlek: 153 kvm.

Byggnadstyp

1 plan i souterräng

Byggnad

Byggnadsår: 1973
Byggnadstyp: 1 plan i souterräng
Grundläggning: Grundsulor
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Bjälklag: Betong
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande & braskamin
Elförbrukning: 17 000 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energideklarationsdatum: 2015-03-27
Energiprestanda primärenergital: 99 /kWh per kvm och år

TV

Comhem Basutbud ingår i samfälligheten

Internet

Fiberanslutning ingår i samfälligheten leverantör tecknas separat. Säljaren betalar 129kr/ mån för 100/100 via ComHem.

Övriga byggnader

Carport med en bilplats och tillhörande förråd, ingår i samfälligheten.

Uteplats

Stor uteplats med tralldäck samt tilltagen balkong i trevligt söderläge.

Bilplats

Carport med en bilplats ingår i samfälligheten Finns mindre förråd i carporten. Finns även 35st gästparkeringar, kostnadsfria.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

49 577 SEK varav:
Försäkring: 5 894 SEK
Sotning: 377 SEK
Elektricitet: 26 531 SEK
Samfällighet: 16 775 SEK
I samfälligheten ingår VA, renhållning, snöskottning och sandning.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 049 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 959 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 400 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 559 000 SEK.
Värdeår: 1973
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Sundsvall Skogsduvan GA:1, Samfällighet: Sundsvall Skogsduvan S:1
Planbestämmelser: Stadsplan (1971-07-14)

Pantbrev

10 st om totalt 1 878 000 SEK

Renoveringar

Fönsterbyte 2000
Nya balkongpelare 2010
Nytt kök 2016
Ny braskamin 2016
Carport renoverad från samfällighet 2018

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy