Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 875 000 SEK / eller högstbjudande!
Adress
Syster Astrids gata 15, Riseberga, Malmö
Typ
Friliggande villa
KVM
274 kvm, biarea 37 kvm
Tomt
856 kvm (friköpt)
Rum
8 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Exklusiv drömvilla i Nya Riseberga!

Nu ges möjligheten att bo stort i en drömlik villa på en oerhört eftertraktad adress i Nya Riseberga. Syster Astrids Gata leder upp till nummer femton där detta vackra stenhus är beläget alldeles intill Kungshällaparken. Redan vid första anblicken är denna moderna villa inbjudande med ett kvalitativt fönsterliv från Velfac som ger husets ansikte ett ultramodernt intryck och en mäktig terrass som tittar fram på andra våningen mot soliga söder. Vi hänförs av en oslagbar rymd i den trivsamma interiören som andas svängrum och volym. Den imponerande planlösningen mäter hela 274 m² och är fördelad på stora sällskapsrum, ett stiligt kök från Kvik med en stor köksö, master bedroom med både dressingroom och ett angränsande badrum, ytterligare tre rymliga sovrum varav ett är inrett till en fullutrustad walk-in-closet, en 17 m² stor badrumsmiljö med integrerad bastu, ett avskilt musikrum/gästrum, gäst-wc och vinförråd. Tre sorters ljus via stora fönsterpartier, dimmerbara spotlights och stämningsfulla kaminer skapar variationsrika underhållningsmöjligheter i bostadens sällskapsrum. De sociala rummen på entréplan har stora skjutdörrspartier från nästan golv till tak som öppnas helt mot trädgården vilket ger en fin koppling mellan inne och ute. Golvtemat i stora delar av entréplan utgörs av ett praktiskt klinkergolv med vattenburen golvvärme samt släta vitmålade väggar och tak. Skeppsgolv från Junckers gör gästspel i mastern på entréplan och täcker enhetligt golvytorna i den sagolika ovanvåningen. Det är sannerligen ett hem med en atmosfär att glädjas över.

Sällskapsrummet på ovanvåningen är magiskt. Här kan man stå en stund och betrakta detta praktfulla rum - det är mycket att ta in. Ljuset dansar in från flertalet fönster i olika storlekar, en hänförande takhöjd mäter 3,15 m och man man kan inte undgå att dra blicken till den fantastiska terrassen som lockar en ut och ger fantastiska utsikter över rofyllda villakvarter. Den häckade och välskötta trädgårdstomten har lagom med gräsmatta att avnjuta och underhålla. Två välsituerade uteplatser i söder och väster med motoriserade markiser och insynsskydd säkrar soltillgången från tidig morgon till sen kväll. En 80 m² stor uppfart ger ordentligt med parkering för såväl boende som gäster. Dubbelgarage med motoriserad port och klinkerbelagt golv ger plats för ytterligare fordon och förvaring.

Passa på och säkra ett kvalitetsboende nära stan, kommunikationer, bra skolor och service.

Välkommen på visning!

Beskrivning

Vid slutet av en lugn återvändsgata vilar ett kvalitetshem från 2004 med betoning på familj och umgänge. Det är ett hem med många attribut att glädjas över. Planlösningen präglas av spatiösa och öppna ytor med släta väggar och ljusa tak vilket ger hemmets interiör ett stilrent och tidlöst intryck. Ljust klinkergolv med golvvärme täcker enhetligt 120 m² av entréplan. Vacker Junckers skeppsgolv är temat i resten av bostaden. Stilrena kvalitetsfönster med skjutdörrar från Velfac ramar in trädgårdens grönska och skänker de sociala rummen på entréplan en stämningsfull rymd och öppnar upp vardagsrummet mot uteplatserna. De sobra färgerna och de gedigna materialvalen har sannerligen gett detta hem den rätta känslan! Här behöver du inte ändra och välja, här kan du bara flytta in och bo otroligt bra.

ENTRÉHALL 1
Ett praktiskt klinkergolv täcker entréytorna i hallen följer med in till de sociala rummen på ett väldigt vackert och genomtänkt sätt. I det breda huvudingången finns det gott om svängrum och klädavhängning bakom skjutbara spegeldörrar.

Alldeles intill entrén finns kök, tvättstuga, vinförråd gäst-wc.

KÖK
Med stor förväntan gör vi entré i det magnifika köket via en skjutdörr som försvinner elegant in i väggen. Här kan man stå och betrakta detta konstycke - ett Kvik kök i vinkel med en kolossal köksö centralt i rummet. Man skulle inte kunna tro att köket är från 2004, det stilrena utförandet håller än idag med frostat glas som stänkskydd, arbetsbänkar i svart granit och beslag i borstat stål som ger de vitpigmenterade ekluckorna en fin kontrast. Ordentligt med utrymme i arbetsgångarna mellan köksö och resterande köksinredning gör att du kan dela detta arbetsutrymme med andra vilket bjuder in till ett socialt samspel mellan kock och gäst. Ljusinsläpp ges via stora fönsterpartier som öppnas helt mot trädgården. Infällda spotlights tar vid när skyminngen infaller och skapar fantastiska matlagningsstunder - här vill man stå och briljera!

Maskinerna är huvudsakligen från Whirpool och består av en extra bred induktionshäll från Husqvarna, köksfläkt med utsug, infälld varmluftsugn och mikro, integrerad diskmaskin från Bosch samt integrerad kyl och frys i fullhöjd.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är belägen mellan entréhallen och slussen, två av husets huvudingångar. Här finns gott om förvaring bakom skjutbara spegeldörrar och över- och underskåp till tvättstationen som är utrustad med tvättställ, torktumlare och tvättmaskin från Elextrolux (2004). Ett öppningsbart fönster vädrar och ljussätter rummet.

GÄSTWC
Helkaklad gäst-wc i vitt och beige med wc, tvättställ, golvvärme samt infällda spotlights i taket.

VINFÖRRÅD
Ett omtyckt utrymme nära köket passande nog för den som vill kultivera sitt vinintresse.

VARDAGSRUM
Det finns en fin sammankoppling mellan köket, vardagsrummet och matplatsen i hemmets representativa del. Via skjutbara inglasade dubbeldörrar som försvinner in i väggarna gör vi entré det fantastiska vardagsrummet som huserar en soffgrupp med mediahörna, en flygel och centralt placerad kamin. Ljuset dansar in och ger rummet volym och frihetskänsla. Intill köket och vardagsrummet finns en naturlig plats för ett matbord under ett magiskt burspråk med fönster runtom vilket skapar förutsättningar till unika underhållningsmöjligheter!

MASTER BEDROOM/SOVRUM 1
Master bedroom med sitt dressingroom är 20 m² stort och har flertalet fönster som vetter mot ett svalt norrläge och parken - här skapas trevliga drömmar! Här får en större dubbelsäng med nattduksbord plats. En en dörrutgång som leder ut till den grönskande trädgården. Det läckra skeppsgolvet följer med in till rummets walk-in-closet som har förvaringssystem bakom skjutbara spegeldörrar. Till sovrummet finns ett angränsande och helkaklat badrum.

BADRUM 1
Ensuite till master bedroom som är från ursprungsåret och helkaklad i ljust kakel och mörkgrått klinker. Inredning består av dusch, wc, tvättställ med underskåp, vägghängd spegel med hyllplan, golvvärme samt infällda spotlights i taket. Insynsskyddat fönster finns för naturligt ljus och vädring.

ENTRÉHALL 2
Den andra huvudingången till entréplan leder in till en klinkerbelagd hall med golvvärme som slussar en vidare in till musikrum och dubbelgaraget. Slussen har även en dörrutgång till trädgårdens norra sida.

MUSIKRUM/GÄSTRUM
Ett rum finns i en självständig del av huset där 24 m² kan användas till förvaring, kontor eller annan verksamhet. Eller varför inte ett sovrum med egen ingång för deluthyrning? Rummet används i dagsläget som musikrum för undervisning. Golvet är inrett med grått klinker och rummet är uppvärmt med elburna element. Här finns även husets uppvärmningscentral - en gaspanna med vattenburen distribution.

I passagen intill vardagsrummet finns trapphuset som leder upp till bostandens sovavdelning.

SOVRUM 1-3 (walk-in-closet)
Via en u-formad ektrappa med fint räcke i ek når man ovanvåningen som är bostadens sovavdelning med stora, harmoniska och rogivande rum. Släta vita väggar och ljusa tak samt 22 mm Junckers skeppsgolv täcker enhetligt golvytorna i allrum och sovrum. Sovrummen har ett härligt ljusinsläpp i öst och västriktning samt gott om plats för större sängar och skrivbord.

BADRUM 2
Rymligt och helkaklat badrum i samma kakel- klinkerval som det andra - läckert och enhetligt! Inredningen består av wc, badkar, tvättvask med underskåp från Vedum och samt spegel med hyllplan. Tre smala insynsskyddade fönster skänker badrummet mängder med naturligt ljus. Inredningen består av platsbyggd duschhörna och bubbelbadkar. En integrerad bastu med ett stort glasparti fulländar badrummets spakänsla.

ALLRUM
Allrummet har stora fönsterpartier i gavelspetsarna mot söder och norr som gör att rummet badar i ljus. Här finns plats för en soffgrupp och en mediahörna i ena änden samt en relaxavdelning i den andra änden. Lunettefönster, ryggåstak med vitmålad råspont, dimmerbara spotlights, en värmande kamin och skeppsgolvet skapar tillsammans ett väldigt stämningsfullt sällskapsrum som samtliga rummen på ovanvåningen mynnar ut till.

DUBBELGARAGE
Uppvärmt garage som mäter 37 m² med elburna element, klinkergolv, två långsmala fönster och en motoriserad port. Ovan garaget finns även en rymlig förvaringsvind.

TRÄDGÅRD/UTEPLATS
Via dörrutgångar i vardagsrummet och den stora matplatsen leds man ut till den underbart situerade trädgårdstomten och två solrika uteplatser med växtväggar, staket och träd som insynsskydd. Kungshällaparken börjar vid tomtgränsen mot norr och bjuder på flera promenadstigar och gräsmattor.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration - Ängsvädden 4

Länkar

Film

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Ängsvädden 4, Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Husie.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 274 kvm, biarea 37 kvm.
Areauppgifter enligt husleverantör.

Rum

8 rum, varav 4-5 sovrum.

Tomt

- Trädgårdstomt där umgängesytorna är disponerade efter de bästa väderstrecken, söder och väster. Gräsmatta, häck runtom, träd samt stendekorationer på husets framsida.
Storlek: 856 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 2004
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Bjälklag: Trä
Fasad: Tunnputsad
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Aluzink
Fönster: Velfac (alluminiumbeklädda utanpå)
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft (Thermovex)
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp året runt.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Gaspanna (vattenburen golvvärme/radiatorer))

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 88 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-12-03
Energiprestanda primärenergital: 109 /kWh per kvm och år

TV

Fiberoptiskt tv-utbud

Internet

Fiberbredband 100/100 mbit via Own-It (199 kr/mån)

Uteplats

- Stenlagd uteplats i väst under motoriserad markis. Uteplatsen är omgärdad av staket, växtskärm av murgröna samt träd.
- Uteplats i söder med trädäck på stenlagd yta under motoriserad markis. Uteplatsen är omgärdad av staket och häck.

Båda uteplatser ger säker soltillgång under hela dagen och sent inpå sommarkvällarna.

Bilplats

- Klinkerbelagd dubbelgarage med motoriserad port som mäter 5 m. Själva garaget uppmäter 37 m² enligt husleverantören. Ovanför garaget finns det förvaringsvind.
- Stenlagd biluppfart finns framför garaget och mäter ca 80 m².

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

48 418 SEK varav:
Uppvärmning: 18 000 SEK
Försäkring: 6 500 SEK
VA: 5 107 SEK
Renhållning: 1 950 SEK
Sotning: 800 SEK
Elektricitet: 16 061 SEK
Driftskostnaderna avser ägarens nuvarande förbrukning för uppvärmning (gas), hushållsel, va, renhållning och sotning. Uppgifterna är individuella och är uppgivna av säljaren. Vill du få en boendekostnadskalkyl upprättad? Kontakta ansvarig mäklare.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 808 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 793 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 015 000 SEK.
Värdeår: 2004
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Malmö Ängsvädden GA:1, Samfällighet: Malmö Ängsvädden S:1
Planbestämmelser: Detaljplan (2001-12-19)

Pantbrev

1 st om totalt 1 500 000 SEK

Renoveringar

2015 genomgick huset större underhåll med nymålad fasad, högtryckstvättat tak samt invändigt målning av väggar och tak.

Övrigt

Boarean är fördelad på 174 m² på entréplan och 99,6 m² på ovanvåningen samt 37 m² i biarea för garaget enligt husleverantör. Är det av intresse för tilltänkt köpare att kontrollmäta bostadens bo- och biarea så får man tillfälle att göra detta på egen bekostnad.

Närområde

Allmänt om området: Villaområdet Riseberga är rofyllt och barnvänligt beläget kring gamla Bulltofta flygfält. Efter flygfältets nedläggning anlades där istället ett enormt och fantastiskt fint grönområde som erbjuder allehanda motion och rekreation i och vacker natur. Villorna i Riseberga är byggda under en mängd olika epoker, de äldsta för över 100 år sedan. Servicen finns också nära, med ICA Maxi i Toftanäs på andra sidan Toftanäsvägen och Stora Bernstorp utbud en kort biltur bort. Stadsbussarna, som löper längs Sallerupsvägen kör utan byte till Malmö central på under 20 minuter. Riseberga ger dig ett genuint villaområde, utan att kompromissa med bekvämligheterna!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy