Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

sön 2 feb 13:00 - 13:45
Öppen visning. Anmäl dig gärna innan. Välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 795 000 SEK
Adress
Käxlevägen 16, Stjärnhov, Stjärnhov
Typ
Friliggande villa
KVM
135 kvm, biarea 81 kvm
Tomt
2 103 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor villa på populära Käxlevägen

Nu finns det äntligen ett stort hus till försäljning på Käxlevägen. Här kommer du bo på två plan med stora sällskapsytor, trevlig trädgård och med en bred vy över vattnet. Dras man till det charmiga 50-talet och dess minimalism så är det bara att flytta in. Har ni däremot andra drömmar, smarta idéer och en sprudlande energi så kan detta bli ett nästa drömprojekt. På entréplan finns tre stora rum följt av ett trevligt kök med vedspis, duschrum samt klädkammare. Övervåningen består av ett allrum, ett rum med kök och badrum samt ytterligare två sovrum varav ett med balkong. Källarplan består av tvättstuga, matkällare, ytterligare två rum samt ett garage och mindre förråd. Ungefär 100 meter från huset finns en liten brygga som tillhör de närmsta grannarna. Där kan man ha sin båt och göra utflykter i sjön Naten och även ut till Båven.

Brist på rum och utrymme är det inte i detta ståtliga hus, det kan nuvarande ägare garantera. Men nu behöver huset en ny kreativ familj som kan fylla rummen med gemenskap och glädje.

Här kommer ni bo i ett litet trevligt samhälle där grannskap värderas högt och småföretagande är utbrett och utflykter kan göras i mängder runt om i bygden.

Välkommen hem!

Beskrivning

Välkommen in i huset! Hallen är stor med två lite mindre klädkammare och möjlighet för ytterligare förvaring. Från hallen når man övervåningen, källaren samt flera rum.

Till vänster finns köket. Här är allt i original och i mycket bra skick. Det finns flera skåpluckor och lådor som är bemålade senare, en vedspis, spis och diskho samt ett kylskåp. Köket är rymligt med många arbetsytor och plats för ett matbord för fyra. Två fönster som ger ljus och utsikt.

Från köket når man ett rum som kan användas som matrum. Det här rummet är ljust tack vare två fönster i två väderstreck och sjöutsikt från ena. Mellan rummen finns två skåp på vardera sida som ger smidig förvaring.

Om man fortsätter så mynnar sig det största rummet på entréplanet upp. Här finns stora fönster ut mot skön och även utgång till balkong. Nästa rum avskiljs med skjutdörrar och är stort och rymligt även det. Ett extra sovrum eller ett härligt bibliotek.

På entréplanet finns ett duschrum som nuvarande ägare har renoverat på 90-talet. Kakelplattor på väggarna och en våtrumsmatta på golvet. Wc-stol och handfat samt ett stort duschutrymme.

På övervåningen finns först ett allrum med utgång till balkong. Även en stor kattvind/förråd nås härifrån. Det finns två rymliga sovrum som båda har utsikt mot vattnet och varav det ena har egen balkong. Klädkammare finns i det ena sovrummet.

Idag är det ett kök i det tredje rummet på övervåningen. Ypperligt om man vill dela upp huset i två delar annars kan det här rummet bli ett sovrum. Två skåp som sammanbinder längst in. Längst in i rummet finns även ett badrum och toalett.

I huset är mycket från byggåret och är då i original. Under alla år har förbättringar och ytskikts gjorts löpande men väldigt varsamt. På golven ligger trägolv och laminatmattor med ev. trägolv under. På väggar är det antingen tapet eller målat. Allt är funktionellt och i bra standard med tanke på ålder.

Källardelen är en kallkällare. Det finns flera rum och förrådsutrymmen; matkällare, pannrum, tankrum, wc-rum, tvättrum, ett uppvärmt rum längst in samt ett garage.

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Planritningar Besiktningsprotokoll Käxlevägen 16

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Käxle 1:20, Gnesta kommun.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 135 kvm, biarea 81 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

7 rum, varav 5 sovrum.

Tomt

Storlek: 2 103 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1946
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Puts, träpanel under
Tak: Tegel- och betongpannor, plåt
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Oljepanna med vattenburet system

Uteplats

På ena sidan av huset finns idag en veranda

Bilplats

I garaget finns plats för en bil, på uppfarten finns också möjlighet till parkering.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

Om båtplats önskas så är det en kostnad på 200 kr/år.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 905 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 870 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 035 000 SEK.
Värdeår: 1946
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 04-GRY-311.1
Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Vattentäkt Mm, 04-IM1-92/9865.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Vattentäkt Mm
Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2003-02-13) Byggnadsplan (1959-10-24)

Pantbrev

3 st om totalt 230 000 SEK

Renoveringar

Dränering har gjorts genom åren.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy