Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 7 875 000 SEK
Se budhistorik
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 650 000 SEK / Utgångspris
Adress
Askims Sörgårdsväg 60, Askim - Hult, Askim
Typ
Friliggande villa
KVM
168 kvm, biarea 66 kvm
Tomt
1 161 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mycket fin, fräsch och rymlig 60-talsvilla nära havet

Ett härligt sällskapshus helt renoverat från 2011 och framåt med öppen och tilltalande planlösning, fyra sovrum, gott om förråd och dubbelgarage. Härlig, stor och insynsskyddad altan.

Nära till sandstrand och barnvänligt på Askimsbadet med en lång och härlig pir. Klippor och en mindre strand på Marholmen.
Både Hults skola och flera förskolor finns på promenadavstånd.
Det är även nära till World of Golf och vill man inte cykla in till city så finns det mycket bra bussförbindelser. Ca 20 minuter in till Göteborgs nöjen.
Gång- eller cykelavstånd även till simhall, gym och motionsanläggning.
Härlig promenad- och cykelväg längs havet utefter den gamla Säröbanan.

Till Frölunda Torg med dess stora utbud av affärer, restauranger och caféer man sig på några minuter.

Beskrivning

Välkommen till en härlig villa som måste upplevas från insidan. Exteriört är 60-talet bevarat men invändigt har huset uppgraderats från 2011 och framåt. Dock har det vackra och tidstypiska trappräcket bevarats.

Entré med klinkers, blyinfattat fönster och garderob med spegelskjutdörrar. Hela entrévåningen har vattenburen golvvärme.

Vi börjar med att ta trappan upp till andra våningen och kommer upp till köket - husets hjärta med öppen planlösning, köksö och en stor matplats som rymmer många gäster. Två utgångar till balkongen med morgonsol för frukostkaffet.

Snyggt kök från HTH med vit och högblank skåpsinredning. Klinkers med golvvärme. Fläkt från Fjäråskupan (där ni har möjlighet att skifta färg), induktionshäll, kombinerad micro/ugn samt ytterligare en ugn. Båda är inbyggda och har rengöring via pyrolys. Kyl/frys i fullhöjd och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är i rostfritt och från 2011.

Här finns även en rejäl köksö och utgång till altanen vilken även nås från vardagsrummet som är trevligt placerat i étage två trappsteg ned från köket. Vardagsrummet är rymligt och trivsamt med fönsterpartier i två väderstreck vilket ger fint ljusinsläpp i rummet. Öppen spis, en vägg i tegel och vackert parkettgolv.

Master bedroom nås via dubbeldörrar i glas och har garderob med skjutdörrar. Intill finns ett stort och fint badrum med helkaklade vita väggar och mörkgrå klinkers med golvvärme. Handdukstork, dusch med glasdörrar, väggfast högskåp, stort handfat i kommod med lådor och en stor spegel på väggen.

På den här våningen finns ytterligare två sovrum och bra plats för förvaring i flera garderober med skjutdörrar. Parkettgolv i alla rum förutom badrum och kök. Måttbeställda plisségardiner i vardagsrummet och vid matplatsen.

Tillbaka till entrévåningen med golvvärme i alla rum. Här finns det mysiga och fjärde sovrummet med parkettgolv och dubbelgarderob. En vägg är grå och de andra är vitmålade.

Helkaklad tvättstuga med klinkers, tvättmaskin och torktumlare i pelare, tvättho och utrymme för förvaring.

Matkällare som nås via en klädkammare. Därefter finns en stilren gästtoalett, helkaklad med vita väggar och mörkgrå klinkers. Handfat i kommod.

Biljard/pingisrum eller bibliotek med ingång till förråd/pannrum (bergvärme installerades 2010) och till ett förråd som leder vidare till dubbelgaraget.

Allrum, som idag används som TV/spel-rum, men även perfekt som gästrum, med öppen spis (används ej).

Sist men inte minst så nås härifrån husets eget SPA. Där kan man ta en dusch, koppla av och njuta i den fina bastun eller i bubbelbadkaret.

Dokument (pdf)

Planritningar

Länkar

Social Video

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Hult 2:117, Göteborg kommun, Skattesats 33.7%.

Församling

Askim.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 168 kvm, biarea 66 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

7 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Stor, uppvuxen och härlig trädgårdstomt.
Storlek: 1 161 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med souterrängvåning

Byggnad

Byggnadsår: 1967
Byggnadstyp: 1 plan med souterrängvåning
Grundmur: Platta på mark
Stomme: Betonghålsten/trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel och trä
Tak: Papp
Fönster: 2- och 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme installerad 2010
Elförbrukning: 23 000 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2011-05-26
Energiprestanda primärenergital: 36 /kWh per kvm och år

Internet

Fiber via Telia 100/100

Övriga byggnader

Friggebod

Uteplats

Insynsskyddad, rymlig och härlig altan med plats för både solstolar, matbord och loungegrupp.

Bilplats

Dubbelgarage samt plats för 2 bilar framför portarna.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

46 980 SEK varav:
Försäkring: 4 800 SEK
VA: 5 100 SEK
Renhållning: 1 700 SEK
Elektricitet: 35 380 SEK
Elkostnad avser både uppvärmning och hushållsel.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 5 628 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 932 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 2 696 000 SEK.
Värdeår: 1967
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Askim GA:25

Pantbrev

13 st om totalt 3 867 500 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy