Länk kopierad!
Bilder Redo
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Älgövägen 311, Saltsjöbaden/Älgö, Saltsjöbaden
Typ
Friliggande villa
KVM
67 kvm, biarea 35 kvm
Tomt
2 002 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastiskt läge med pool, poolhus och havsutsikt

Soligt och fantastiskt hus i ett plan med havsutsikt mot Erstaviken. Huset är så charmigt som det är men tomten bjuder även på stor potential om man vill bygga nytt hus. En välkomnade entré med kamin och bra förvaring. Stort vardagsrum med öppen spis, stora fönster i härligt söderläge. Från vardagsrummet så ligger det två rymliga sovrum med inbyggd förvaring. Den inbyggda veranda med stora fönster med härlig sjöutsikt kan användas som matsal när ni får hem era vänner på middag. Vitt kök med bra förvaring och kaklat badrum med golvvärme.
Härlig pool om ca 40 kvm inramad av stort soligt pooldäck. Poolhus/gästhus med sovrum, bastu, dusch och wc. Här kommer ni och era vänner hänga många timmar. Härlig bastu och skön lounge utanför bastun gör att ni kommer nyttja poolhuset hela året om.
Soligt läge på stor sydvästvänd tomt i början av Älgö. Väg och v/a betalt och draget till tomtgräns. Tillgång till båtplats i Torskholmens båtklubb nedanför huset. Nära till busstation och på promenadavstånd nås Solsidan med kiosk, restaurang och tåg in till stan.

Beskrivning

Huvudhus:
HALL
Hall med vita väggar. Plats för ytterkläder som sen öppnar upp mot inre hall med kamin.

KÖK
Vitt arbetskök med kyl & frys i rostfritt, spishäll, ugn och diskmaskin samt ett skafferi. Fönster ovan diskbänk.

BADRUM
Innanför köket kaklat badrum med klinkergolv med golvvärme. Handfat på kommod, wc och dusch samt fönster.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med generösa fönster med utsikt mot Erstaviken och Torskholmens båtklubb. Murad öppen spis. Vackra trägolv och vita väggar med en träpanelsvägg.

MATSAL
Innanför vardagsrummet finns en inbyggd veranda som kan användas till matsal med stora fönsterpartier mot Erstaviken och Torskholmens båtklubb.

2 SOVRUM
Två bra sovrum med inbyggda garderober varav ett större med plats för dubbelsäng.

TVÄTTSTUGA/FÖRRÅD
Under huset finns förrådsdel och rum med tvättstuga.

POOLHUS/GÄSTHUS:
RELAX
Relaxrum med klinkergolv med golvvärme. Ingång till dusch, wc och bastu. Fina glasade skjutdörrar ut till pooldäcket.

SOVRUM SAMT FÖRRÅD
Ett större sovrum med plats för dubbelsäng och separat ingång från gaveln av poolhuset/gästhuset och gott om förvaring.

POOL & POOLDÄCK
Pool om ca 40 kvm, 7 x 5,5 meter med badstege omgärdad av generöst trädäck med glasade räcken. Poolens sydvästläge ger sol från morgon till kväll. Gott om plats för både häng och spring i och kring poolen. Här får allt plats; solsängar, matbord för stora sällskap, lounchesoffor och utekök.

BYGGA NYTT?
Tomten är stor och sträcker sig upp med tomtgräns mot fastigheterna på Klubbvägen. Vill man bygga nytt och få bättre havsutsikt kan huset placeras högre upp en bit in på tomten. Med en sådan placering blir havsutsikten mycket friare och man kommer se hela vägen över Erstaviken mot Tyresölandet.

Övrigt

Älgö ligger i Stockholms innerskärgård, ca 4 km från Saltsjöbaden. På 10 minuter nås centrala Saltsjöbaden med flertalet affärer, skolor, idrottsanläggningar och serviceutbud. På 25 minuter nås Stockholm city.

Fastigheten ligger i början av Älgö och har tillgång till båtplats och medlemsskap i närbelägna Torskholmens båtklubb som även har bastu, klippbad och grillplats för medlemmar. Även möjlighet till upptagning och båtförvaring på Solsidans båtkluibb som ligger i samma vik.
Promenadavstånd alternativt buss 458 till både Solsidan och Älgö Gård som sommartid har kiosk och servering, barnbad med lekplats, långgrund sandstrand samt klipp/bryggbad. Varje sommar anordnas simskola för barnen på ön. Vidare finns tennisbanor och fotbollsplan. Här finns även överfart till närbelägna Gåsö. Dessutom finns fina skogsområden för promenader, bär- och svampplockning.

Dokument (pdf)

Planritningar Tomtkarta.pdf Fuktkontroll.pdf Frågelista1.pdf Okular_kontroll.pdf Overlatelse besiktning.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Älgö 72:5, Nacka kommun, Skattesats 31.63%.

Församling

Saltsjöbaden.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 67 kvm, biarea 35 kvm.
Areauppgifter enligt säljaren.

Enligt taxeringsinformation är det 45 kvm boyta och 14 kvm biarea.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Tomtarea 2 002 m² (friköpt). Tomten: sluttningstomt med havsutsikt.
Storlek: 2 002 kvm.
Typ: Havsutsikt och sluttningstomt

Byggnad

Byggnadsår: 1942
Grundläggning: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träpanel
Tak: Tegel
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, enskilt avlopp. V/a draget och betalt till servis (tomtgräns).

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el och luftvärmepump

Övriga byggnader

Poolhus med dusch, wc och bastu och sovrum.

Uteplats

Altan/pooldäck, läge sydväst.

Bilplats

P-plats för 3 bilar

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

30 500 SEK varav:
Uppvärmning: 18 000 SEK
Försäkring: 4 000 SEK
VA: 3 000 SEK
Renhållning: 1 000 SEK
Sotning: 500 SEK
Elektricitet: 4 000 SEK
Riktvärden. Nu septiktank, 400 kr/tömning

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 465 000 SEK (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 231 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 4 234 000 SEK.
Värdeår: 1942
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Officialservitut Utfart; Officialservitut Väg(2 st)
Rättigheter last: Avtalsservitut Villa
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser: Detaljplan (2009-07-16)

Renoveringar

2014 så renoverades köket, ny fasad och isolering samt att taket lades om. 2017 slipade och oljade man golven, målade väggar samt ny tapet i matrummet. 2018 slipade men trädäcket och oljade in det. Nästan alla fönster ommålades 2019 samt stentrappan upp till huset renoverades även 2019.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy