Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 200 000 SEK / eller bud
Adress
Kaprifolgatan 16, Marieberg, Motala
Typ
Friliggande villa
KVM
138 kvm
Tomt
750 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Renoverad familjevilla med sjönära läge i populära Marieberg

Välkomna till Kaprifolgatan 16, ett 1 1/2-planshus med lugnt och högt läge på återvändsgata i barnvänliga Mariebergsområdet. Huset är ett LB-hus uppfört år 1975. Under åren 2015-2019 har flertalet större renoveringar genomförts såsom byte av tak, byte av fönster till 3 -glasfönster, byte av värmesystem, renovering badrum övre plan samt ändring planskiss, renovering ytskikt, spadbad och utekök med mera. Huset värms upp via frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme på båda våningsplanen i samtliga rum förutom wc/tvätt på nedre plan där det är elburen golvvärme. Dessutom finns två luft/-luftvärmepumpar med AC.

Husets 138 kvadratmeter är fördelade på två våningsplan i en flexibel planlösning. På nedre plan finns kök med matplats och utgång till frukostveranda, rymligt vardagsrum i vinkel med utgång till uteplats, ett sovrum samt wc/tvätt. För er som önskar ett extra rum finns möjlighet att dela upp vardagsrummet i två rum. En trappa upp finns övre hall, nyrenoverat duschrum samt två sovrum - varav ett med balkong, garderobsvägg och egen klädkammare. Utvändigt finns uteplats med spabad och utekök på baksidan där ni har sol stor del av dagen och kvällen, balkong i samma härliga solläge samt en uteplats vid köket med förmiddagssol. Lättskött trädgård inhängnad med häckar. Friliggande garage med förrådsdel. Utanför garaget finns även en asfalterad uppfart med utrymme för två bilar.

Marieberg är ett omtyckt villaområde högt beläget med närhet till Vättern. På gångavstånd finner Ni förskolor, skola, vårdcentral, eljusspår och fotbollsplan i Råssnäs, restauranger i Varamon, lekparker, båtplatser, mataffär, bussförbindelser med mera. Under sommarhalvåret kan Ni njuta av närheten till Varamon som är Nordens största insjöbad, Pariseviken med sandstrand och långgrund botten samt Råssnäsbadet med hopptorn och badbrygga.

Välkomna att lämna Er intresseanmälan och kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med laminagolv och tapetserade väggar. Här finns gott om utrymme för avhängning och här leder även trappan upp till övre plan.

KÖK
Kök med matplats i anslutning till köket. Från köket finns även utgång till "frukostveranda" och vidare ute till trädgården.

MATPLATS
Intill köket finns matplatsen.

WC/TVÄTT
På entréplan finns kombinerad tvättstuga och wc med tvättmaskin, torktumlare, högskåp för förvaring, frånluftsvärmepump, wc, handfat med kommod samt extra kommodskåp under bänkskiva. I detta rum är det elburen golvvärme.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum i vinkel. Här finns utgång till uteplats med spabad samt en extra utgång till trädgården. Vardagsrummet är inrett med laminatgolv och ljusa väggar. I vardagsrummet finns utrymme för både soffgrupp och middagsbord. Detta rum är möjligt att dela av för Er som önskar tex ytterligare ett sovrum.

SOVRUM 1
Det finns ett sovrum på nedre plan, inrett med tapetserade väggar och laminatgolv. Tre garderober.

ÖVRE HALL/ALLRUM
Möblerbar hall/allrum på övre plan, inrett med laminatgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 2
Direkt till vänster ovanför trappan finns ett stort sovrum, inrett med laminatgolv och målade väggar. Här har ni fin utsikt över Varamobadet från fönstret.

SOVRUM 3
Stort sovrum med klädkammare/förråd, garderobsvägg samt utgång till balkong. Laminagolv och tapetserade väggar.

FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE
Förråd/klädkammare i anslutning till sovrum 3. Vindslucka.

DUSCHRUM
Ljust och fräscht duschrum renoverat år 2018 med klinker på golv och våtrumstapet på vägg. I samband med renovering gjordes duschrymmet större då ett förråd togs bort. Här finns stor dusch, wc och handfat med kommod.

KATTVINDAR
På övre plan finns tre kattvindar med utrymme för förvaring.

ALLMÄNT
Vattenburen golvvärme i samtliga rum förutom i wc/tvätt på nedre plan där det är elburen golvvärme.

Dokument (pdf)

Planritningar Frågelista - bilaga köpekontrakt

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Kohagen 4, Motala kommun.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 138 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Storlek: 750 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1975
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel / trä
Tak: Betongpannor
Fönster: 3-glasfönster / energi
Ventilation: Frånluftsvärmepump+ 2st luft-/luftvärmepump med AC
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Krypgrundsavfuktare finns installerad.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump + 2 st luft-/luftvärmepump med AC

TV

Parabol.

Internet

Radiolänk (Borenet).

Uteplats

Uteplats 1: Uteplats, baksida. Delvis takad. Här finns utekök med bänkyta med handfat (kallvatten) och grill, samt ett spabad. Eftermiddagssol.
Uteplats 2: Uteplats med utgång från kök. Förmiddagssol.
Uteplats 3: Balkong. Eftermiddagssol.

Bilplats

Friliggande garage med förrådsdel. Asfalterad uppfart med utrymme för två bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

32 311 SEK varav:
Försäkring: 5 136 SEK
VA: 4 110 SEK
Renhållning: 3 245 SEK
Elektricitet: 19 820 SEK
Observera att ovanstående driftkostnader är nuvarande ägares ungefärliga driftkostnader med 4 personer i hushållet. Driftkostnader är individuella och kan variera. I punkten el ingår även uppvärmning av hus samt uppvärmning av spabad hela året. Punkten renhållning innefattar även tömning av trädgårdstunna.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 756 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 264 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 492 000 SEK.
Värdeår: 1975
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Tomtindelning (1970-05-21) Stadsplan (1969-02-28)

Pantbrev

8 st om totalt 2 500 000 SEK

Renoveringar

Nuvarande ägare har genomfört nedanstående renoveringar:
Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme, 2015/16.
Spabad, utekök, 2016.
Byte tak, byte fönster, 2017.
Badrumsrenovering övre plan, 2018.
Luft-/luftvärmepump, 2019.
Se frågelista.

Tillträde

Tillträde enligt ök

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy