Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
12 900 000 SEK
Adress
Lövstigen 5, Hersby, Lidingö
Typ
Villa
KVM
124 kvm, biarea 122 kvm
Tomt
1 007 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

50-talsvilla i härliga Hersby

Med anledning av coronaviruset ber vi Dig boka privat visning.
Välkomna till denna mycket välskötta och trevliga 50-talsvilla i Hersby. Totalyta ca 246 kvm. Trivsamma sällskapsrum, öppen spis, 4 sovrum, kaklade badrum och bra förvaringsutrymmen.
Stor härlig hörntomt med fina uteplatser, gräsmatta, berg i dagen och fruktträd. Närhet till grönområden, skolor och kommunikationer.
Området är lugnt och centralt på Lidingö. Uppvuxna kvarter med fina villor i olika stilar från seklets början till nutid. Detaljplanen i Hersby medger en generös byggrätt som ej är fullt utnyttjad.

Beskrivning

Välkomna in i detta välskötta och trivsamma hus. Ljus och rymlig hall med klinkergolv, blyinfattat fönster, kapprum och gästtoalett. Trappa ned till nedre plan. En vacker glasdörr öppnar upp mot det generösa vardagsrummet som har stora fönsterpartier, fina elementskydd, vackert stavparkettgolv i ek, öppen spis och platsbyggda bokhyllor. Även den intilliggande matsalen har generöst fönster mot trädgården och vackert stavparkettgolv i ek.
Det rymliga köket har god förvaring, bra arbetsbänkar och klinkergolv samt matplats för hela familjen. Väggen mellan köket och matsalen kan tas ned för att skapa en mer öppen planlösning och större kök.
På detta plan ligger också ett stort sovrum med hel garderobsvägg samt ytterligare två mindre sovrum. Fräscht kaklat badrum som renoverades 2016, kvalitetsdokument finns. I det större sovrummet kan man ta upp en altandörr ( i stället för befintliga fönstret) för att komma ut direkt till den härliga trädgården.

Nedre plan:
Stort allrum med vackra blyinfattade fönster och trägolv. Ett rymligt sovrum med trägolv samt ett kaklat duschrum från 2011.
Tvättstuga som även innehåller bergvärmepump från 2007 och varmvattenberedare. Matkällare, förråd samt ett stort garage som används som förråd. 2006 byggdes garageinfarten om med mur, trappa och förrådsdörr.

Övrigt

HERSBY

Hersby villastad är ett mycket omtyckt område centralt beläget på ön. Här har man nära till Lidingö centrum med affärer, banker, bibliotek, biograf, caféer och restauranger. Förskolor och skolor för både små och större barn och tonåringar finns i närområdet och närheten till Lidingöbron bidrar till bekvämligheten.
De vackra villakvarteren inbjuder till promenader och man når enkelt Kyrkvikens vatten och marina. I Långängens naturvårdsområde intill finner man fin natur med löpar- och skidspår, 9-håls golfbana och skidbacke. Långängens gård har en trivsam restaurang där man kan äta inne i det vackra gamla huset eller ute i den fina trädgården.
Villorna i Hersby började uppföras i början av 1900-talet och här kan man hitta influenser i byggnadsstil från såväl Europa som USA. Karakteristiskt för många av husen är användandet av olika fasadmaterial som korsvirke, tegel och/eller spånpanel. Valmade tak, högresta skorstenar, torn och lanterniner är förekommande detaljer. Spår av nationalromantik och jugend finner man här i reveterade, stenimiterade putsfasader och tätspröjsade fönster.
Kommunala grundskolor är Klockargårdens skola F-3 och Torsviks skola F-9. Fristående grundskolor i närheten är I Ur och Skur Utsikten F-6 och Christinaskolan F-9.
Buss 201 går till Ropsten och resan tar ca 7 minuter.

Dokument (pdf)

Planritningar Besiktningsprotokoll Detaljplan Tomtkarta Energideklaration Mätbevis

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Hagen Östra 7, Lidingö kommun, Skattesats 30.32%.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 124 kvm, biarea 122 kvm.
Enligt uppmätning.

Rum

7 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Stor hörntomt med gräsmattor, berg i dagen, fruktträd, Schersminbuskar, lavendel och rhododendronbuskar.
Storlek: 1 007 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1954
Byggnadstyp: 1 plan med källare
Grundläggning: Grundsulor med mellangjutna betonggolv.
Grundmur: Murar till berg
Stomme: Lättbetong
Bjälklag: Betong
Fasad: Putsad med detaljer av trä
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Målad galvaniserad plåt
Fönster: Kopplade två-glas
Ventilation: I grunden självdrag. Mekanisk frånluftsventilation
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: El - vattenburen värme , bergvärme installerad 2007

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 11713 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2020-02-18
Energiprestanda primärenergital: 93 kWh/kvm och år

TV

Indragen fiber

Internet

Indragen fiber

Uteplats

Vacker berså skyddad av lummig grönska.

Bilplats

Bilplats för två bilar framför huset.
Ombyggt garage i huset till förråd.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

33 500 SEK varav:
Uppvärmning: 20 000 SEK
VA: 5 000 SEK
Renhållning: 2 500 SEK
Elektricitet: 6 000 SEK

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 9 100 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 100 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 6 000 000 SEK.
Värdeår: 1954
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Skattetal: Mantal 0,0008
Planbestämmelser: Stadsplan (1981-10-01) Tomtindelning (1924-10-31) Stadsplan (1924-04-25)

Pantbrev

23 st om totalt 3 075 000 SEK

Renoveringar

Se bifogat besiktningsprotokoll

Närområde

Allmänt om området: H

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy