Länk kopierad!
Bilder Redo
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Jakobsdalsgatan 24, Sundsvall
Typ
Villa
KVM
150 kvm, biarea 64 kvm
Tomt
1 248 kvm (friköpt)
Rum
5.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Retrohus på populära Östermalm

Välkommen till Jakobdalsgatan 24 och detta fantastiska hus som andas 70-tal!

Huset har en karaktäristisk stil med en öppen och social planlösning samt insynsskyddat. Tilltalande detaljer såsom takfönster och öppenheten från övre plan mot vardagsrummet, huset är oerhört välbevarat och är ett drömhus för den som älskar retro. Arkitekten som byggde huset har verkligen tänk till med husets placering på tomten och här kan du följa solen hela dagen med förmiddagssol på framsidan och eftermiddags-/kvällssol på baksidan. Huset erbjuder 2 rymliga sovrum med möjlighet att kunna skapa 2 extra sovrum. På både entréplan och övre plan erbjuds generösa sällskapsytor, här finns två tilltagna allrum. Tomten är rejäl och en av Östermalms större, med sina 1248 kvm, här erbjuds du stora löv- och fruktträd, växthus och rymlig uteplats. Fastigheten har även ett garage och på uppfarten framför bostaden ryms ytterligare 2 bilar.

Byggnaderna är i diverse renoveringsbehov vilket ger dig möjligheten att skapa ett riktigt drömboende efter din egen smak.
Här bor du i en härlig miljö av trevliga parker, villor från tidigt 1900-tal och flerbostadshus. 10 minuter gång från bostaden når du Sundsvalls stadskärna, här erbjuds allt från matbutiker, shopping, restauranger, uteliv, gym, skolor, dagis, Casino, bank, m.fl.

Endast 5 minuter från bostaden (Grevegatan) finner du busslinje 4 som tar dig vidare mot busstationen Navet, Granloholm eller Bredsand, från Navet når du samtliga bussanslutningar i Sundsvall, Härnösand och Timrå. Ett stenkast från bostaden återfinner du även Sundsvalls tågstation för anslutningar vidare i landet, mot norr, väst och söder.

Beskrivning

Hall
Rymlig entré med gott om plats för avhängning. Från hallen nås en toalett och ett litet sovrum.

Kök
I direkt anslutning till hallen finns köket som är i originalskick med vita skåpluckor, brunt kakel, kyl/frys, spisplattor, ugn, diskmaskin och mönstrad tapet. Intill köket finns en matsal.

Matsal
I anslutning till köket finns matsalen med stort fönster, röd heltäckningsmatta och röd mönstertapet. Här finns utrymme för matsalsbord.

Kontor/korridorhall
Intill matsalen finns ett kontorsutrymme. Vidare i korridorhallen finns fyra platsbyggda garderober och härifrån nås även badrummet och sovrummet. Gul/beige heltäckningsmatta och mönstertapet.

Vardagsrum
Vardagsrummet är bostadens hjärta med rymliga sällskapsytor, stora fönsterpartier i två riktningar och gott om utrymme för både soffmöblemang och matsalsbord. Från vardagsrummet nås även sovrummet. Heltäckningsmatta och tapetserade väggar.

Badrum
Badrum med wc, bidé och dubbla handfat. Plastmatta på väggar och golv.

Sovrum
Rymligt sovrum med garderober och utgång till altan. Heltäckningsmatta och tapetserade väggar.

Övre plan karaktäriseras av ett stort och socialt allrum med plats för ytterligare möblemang samt utgång till balkong. Här finns även möjlighet till fler sovrum. Heltäckningsmatta och tapetserade väggar.

Dokument (pdf)

Besiktningsprotokoll

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Sågramen 8, Sundsvall kommun, Skattesats 34.13%.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 150 kvm, biarea 64 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5,5 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Lättskött tomt med grönskande gräsmatta, löv och barrträd.
Storlek: 1 248 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1945
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Övrigt: Värdeår 1968
Grundläggning: Krypgrund/ Källargrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme
Elförbrukning: 25 814 kWh/år.

Energideklaration

Status: Beställd

TV

Fiber

Internet

Fiber

Övriga byggnader

På fastigheten finns ett garage.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

39 028 SEK varav:
Försäkring: 4 233 SEK
VA: 4 692 SEK
Renhållning: 1 400 SEK
Elektricitet: 28 703 SEK

I kostnaden för el är nätavgiften inräknad.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 214 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 342 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 872 000 SEK.
Värdeår: 1945
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Pantbrev

2 st om totalt 483 300 SEK

Renoveringar

Nytt plåttak 2005

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy