Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Östernäsvägen 9, Ekängen, Linköping
Typ
Friliggande villa
KVM
210 kvm, biarea 28 kvm
Tomt
1 966 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Drömvilla i populära och trivsamma Ekängen!

Nu har du chansen att köpa ett stort tvåplanshus i perfekt skick på populära och trivsamma Östernäsvägen med endast 200 meter från sjön Roxen. Villan uppfördes 2001 och rymmer 210 kvadratmeter fördelade på tre rum och kök med smarta tillbyggnads lösningar till att skapa fler sovrum. Här erbjuds ett vackert och exklusivt boende med stora fönster, fint ljusinsläpp, högt i tak och modern utrustning. Till tomten hör en härlig stuga med 2 rum och kök om 60 kvm med goda sociala ytor i både nedre plan och uppe på det mysiga loftet. Bra ljusinsläpp med slående utsikt karaktäriserar detta året runt beboeliga hus som i dagsläget framstår som ett gästhus!

Det första som möter en i detta stora hus är en inbjudande och yteffektiv hall med platsbyggda garderober och bra förvaringsmöjligheter. Huset består sedan av ett stort och modernt kök med en öppen planlösning till det ljusa och rymliga vardagsrummet. Här finns två badrum - ett fräscht och praktiskt med duschkabin, handfat, förvaringsskåp och dimbara spotlights och en härlig bastu samt ett stort och rymligt badrum på övervåningen med jacuzzi. Vidare finns två klädkammare samt en praktisk och välutrustad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och bra förvaringsmöjligheter.

Till huset hör en stor, välskött och vacker hörntomt med välskött gräsmatta och byggnadsförråd. Här finns även en stor och charmig altan med sol hela eftermiddagen och kvällen med plats för matbord och stolar samt en charmig och mysig balkong med sol hela morgonen och förmiddagen.
Sist men inte minst finns ett stort garage med bra förvaringsmöjligheter och gott om hyllor och garderober.

I Ekängen bor du i populära och trivsamma kvarter som är belägen intill sjön Roxen. Detta är ett drömställe för alla och speciellt för barnfamiljen. Här har ni närhet till vatten, skog och slingrande grusvägar. Här finns flera förskolor och en nybyggd skola för årskurs 1-6. Ekängen ligger endast nio kilometer från Linköpings centrum. Med bra bussförbindelser tar du dig in till centrum på mindre än 15 minuter. Här är det lätt för hela familjen att trivas!

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall
Det första som möter oss när vi kommer in i huset är en stor, inbjudande och yteffektiv hall med platsbyggda garderober och bra förvaringsmöjligheter. Här erbjuds vitmålade väggar och klinkergolv.

Kök
Ett stort, modernt och öppet kök med generösa arbetsytor och öppen planlösning mot vardagsrummet.

Vardagsrum
Ett öppet, rymligt och ljust vardagsrum med stora fönster med härligt ljusinsläpp, stora och lättmöblerade ytor och öppen spis. Rummet har vitmålade väggar och parkettgolv.

Allrum
Ett stort, fräscht och ljust allrum med generösa sällskapsytor, vackert ljusinsläpp och stora och lättmöblerade ytor. Rummet har vitmålade väggar och fint parkettgolv.

Sovrum 1
Från sovrumskorridoren når du detta sovrum, som är stort, väl tilltaget och inbjudande med fint ljusinsläpp, plats för stor säng och platsbyggda garderober. Vitmålade väggar och parkettgolv.

Badrum 1
Ett fräscht och praktiskt badrum med duschkabin, handfat, förvaringsskåp och dimbara spotlights. Klinkergolv och vitmålade väggar och mosaik.

Badrum 2
Stort och rymligt badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Här finns toalett, duschkabin, jacuzzi, dubbelhandfat och dimbara spotlights.

Balkong 1
Stor och charmig altan med sol hela eftermiddagen, kvällen och plats för matbord och stolar. Här har du utsikt mot trädgården och skogen. Nås via vardagsrummet.

Balkong 2
Här finner du en charmig och mysig balkong med sol hela morgonen, förmiddagen och plats för matbord och stolar.

Tvättstuga
Här hittar du en praktisk och välutrustad tvättstuga med bland annat tvättmaskin, torktumlare och bra förvaringsmöjligheter.

Hall i lilla huset
En trevlig och inbjudande hall med vitmålade väggar och vackert trägolv.

Köket i lilla huset
Ett trevligt, praktiskt och funktionellt kök med spis, kombinerad kyl/frys och ugn.

Allrummet i lilla huset
Ett ljust, varsamt renoverat och mysigt allrum med vackert ljusinsläpp och lättmöblerade ytor. Rummet har vitmålade väggar och ljust trägolv.

Sovrummet i lilla huset
Här finner du ett Relativt stort och rymligt sovrum med plats för stor säng. Rummet har charmigt äldre plankgolv och vitmålade väggar.

toalett i lilla huset
En liten och praktisk gästtoalett som är utrustad med toalett och handfat.

Dokument (pdf)

Planritningar

Länkar

Video

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Rystads-Gärstad 6:19, Linköping kommun, Skattesats 32.45%.

Församling

Åkerbo.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 210 kvm, biarea 28 kvm.
Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

5 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 966 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 2001
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Det finns tre samfälligheter. En vägsamfällighet som kostar ca 500 kr/år, en som gäller sjövatten/dagvatten upp till fastigheten ca 500 kr/år och bryggsamfällighet för 300kr/år.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: El - vattenburen värme

TV

Comhem

Internet

Comhem

Övriga byggnader

På tomten står även en förrådsbyggnad

Uteplats

Stor altan

Bilplats

Stenad uppfart med plats för en bil samt ett stort garage om 28 m² med en elektrisk garageport och plats för en bil.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

1 300 SEK varav:
Samfällighet: 1 300 SEK

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 177 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 074 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 103 000 SEK.
Värdeår: 2001
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Linköping Rystads-Gärstad GA:5, Gemensamhetsanläggning: Linköping Rystads-Gärstad GA:6
Planbestämmelser: Detaljplan (1993-04-15)

Pantbrev

13 st om totalt 2 446 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy