Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

sön 5 apr 12:30 - 13:00
Välkommen! Om du vill ha en privat visning så kontakta mäklaren.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 395 000 SEK
Adress
Åkervägen 8, Hölö, Hölö
Typ
Friliggande villa
KVM
117 kvm, biarea 78 kvm
Tomt
1 098 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Familjevilla i trevligt bostadsområde

På Åkervägen 8 ligger detta hus om 1 1/2 plan. Nedervåningen erbjuder ett stilrent, praktiskt kök med matplats, vardagsrum och matrum i öppen planlösning, sovrum samt en gästtoalett. En alldeles egen relaxavdelning som bjuder in till långa sköna spakvällar samt ytterligare en toalett. Ett rum som har egen entré, perfekt till tonåringen eller om man har egen verksamhet. Stort och rymligt garage som nås inifrån. Uteplats i solen och en plan lättskött trädgård med möjlighet för mycket lek och bus eller en och annan plantering.

Ett mycket fint och trevligt hus som är bra planerad med bra ytor. Grannar längs hela gatan ger ett lugnt och tryggt område och trevlig grannsämja. Till Hölöskolan (F-9) eller förskolorna tar det bara några få minuter att promenera, likaså till mataffären. Till busshållplatsen är det bara några meter, bussen åker både till Järna eller Södertälje med förbindelser till pendeltåget.

Välkommen hem!

Beskrivning

När du kommer in finns möjlighet att hänga av dig jackan och ta av dig skorna direkt till höger. Till vänster finns en gäst-wc. Lite längre in finns tre rymliga garderober. Under trappen finns ett utrymme för en byrå om man behöver mer förvaring.

Vardagsrummet är stort och öppet och ger möjlighet till en soffdel i ena delen av rummet. I den andra delen kan man ha matsalsdel när man får gäster. Flera fönster ger rummet mycket ljus. Härifrån kommer man även ut på altanen. (Vid behov av flera rum kan detta stora rum delas upp i två.) Det finns ett sovrum till höger från hallen som rymmer dubbelsäng och annat möblemang.

Köket är snyggt vitt, fräscht och praktiskt. Kökets maskinella utrustning består av spishäll, inbyggd ugn och micro, kyl och frys samt diskmaskin i rostfritt stål. Vid fönstret finns det en matplats för 4 personer.

Från köket når man tvättstugan som erbjuder bra med yta till förvaring och klädhögar. Ny tvättmaskin och torkskåp. Våtrumsmatta på golvet.

Ett steg ner kommer man till den utbyggda delen. Först har man en helkaklad toalett. Om man sedan öppnar dörren bredvid kommer man till relaxavdelningen. Här finner man en trevlig loungegrupp, dusch och sist men inte minst- en bastu. Ett mycket mysigt rum för spakvällar och lyx.

Vidare in finns ett rum som har använts till verksamhet, så perfekt om du har ett litet företag. Annars kan detta rum passa bra för tonåringen som kan få ett litet avskilt rum. Utgång till garage härifrån.

En trappa upp finns två snarlika sovrum som det i båda, får plats både dubbelsäng och mindre möblemang. Båda sovrummen har förvaring i form av garderober. Mellan sovrummen finns ett duschrum med golvvärme. Grått klinkergolv och vitt kakel. Handfatskommod, wc-stol samt dusch men svängda glasdörrar.

I rummen ligger det parkettgolv, väggarna är antingen målade eller tapetserade. På hela nedervåningen är det golvvärme. På övervåningen är det golvvärme i duschrummet.

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Planritningar Säljarens frågelista Besiktningsprotokoll Åkervägen 8 Energideklaration

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Golvhällen 3, Södertälje kommun, Skattesats 33.59%.

Församling

Hölö-Mörkö.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 117 kvm, biarea 78 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Tomten är en plan trädgårdstomt.
Storlek: 1 098 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1964
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Timmer
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel och träpanel
Tak: Tegelpannor
Fönster: 3-glasfönster isoler, 2-glas
Ventilation: Frånluft med återvinning
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftvärmepump med vattenburen golvvärme
Elförbrukning: 19 000 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-11-26
Energiprestanda primärenergital: 150 /kWh per kvm och år

Internet

Fiber.

Övriga byggnader

Förråd på tomten.

Uteplats

På baksidan finns en stor altan som delvis är under tak. Här kan man sitta under hela dagen och njuta av solen.

Bilplats

Finns plats för 2 bilar på uppfarten framför huset.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

40 600 SEK varav:
Uppvärmning: 29 000 SEK
VA: 5 400 SEK
Renhållning: 2 600 SEK
Övrigt: 3 600 SEK
Posten övrigt avser kostnad för fiber abonnemang.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 217 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 604 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 613 000 SEK.
Värdeår: 1964
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM9-58/112.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Ledning Mm
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Södertälje Grävsta GA:1
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1963-06-26)

Pantbrev

10 st om totalt 854 250 SEK

Renoveringar

Omfattande renovering av hela huset har skett genom åren samt löpande ytskikt har gjorts.

- Tak omlagt -00 med betongpannor
- Nya fönster 2007 på entrèplan samt övre plan 2011.
- Fasad av trä målad 2012.
- Frånlufts värmepump installerad 2006.
- Nytt kök 2008.
- Tilläggsisolerade väggar på övre plan 2014.
- Ny panel på gavel baksida hus 2012.
- Vattenburen golvvärme på bottenplan 2007.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy