Länk kopierad!

Visningar

tis 19 nov 17:30 - 18:00
Öppen visning - välkommen. Gör gärna en intresseanmälan!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 170 000 SEK
Adress
Albro Skogstorp 5, Albro, Eskilstuna
Typ
Friliggande villa
KVM
161 kvm, biarea 58 kvm
Tomt
1 521 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymlig villa på höjden i Albro

Trevlig familjevilla om 161 kvm fördelat på 6 rum och kök varav 4-5 sovrum. Ett 1,5-planshus i naturskönt läge i Albro. Två badrum - ett per plan. Stort garage och förråd om närmare 60 kvm. Huset värms idag upp via pelletsbrännare som också har elpatron via varmvattenberedaren, via luftvärmepump och täljstenskamin i vardagsrum. Stort rymligt kök med plats för matbord. Altan på framsidan av huset delvis under tak. Från altanen har man fin utsikt över åkrar och ängar. Badrum på entréplan renoverat 2018 av firma. Huset står idag tomt och ingen bor i huset idag. Den enskilda avloppstanken behöver bytas och ett separat avloppssystem måste anordnas på tomten.
Albro, en lantlig idyll belägen några minuters bilfärd från Eskilstuna centrum. Här bor du nära skogstorp, i skogstorp finns matbutiker, gym och skola. Goda busskommunikationer finns på ca 10 minuters promenadväg.

Välkommen hem!

Beskrivning

Entré via husets baksida, här kommer du in i en ljus och luftig hall med öppning upp till övervåningen. En trapp leder dig upp till övervåningen via hallen.

Via hallen finns husets ena badrum, detta renoverades under 2018 av firma. Badrummet har plastmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Badrummet har wc, tvättställ och dusch.

Från hallen nås även det enda sovrummet på entréplanet, sovrummet är stort och ger plats för gott om utrymmet för dubbelsäng.

Rymligt kök med plats för ett matsals bord. Från köket når du altanen på framsidan som delvis är under tak. Köket är utrustat med två kyl/frys, diskmaskin, spis med ugn och fläkt.
Via köket når du husets tvättstuga och här finns tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Väggarna bekläds av tapet och golvet av original plastmatta.
Från tvättstugan nås husets grov entré, förråd, pannrum och garage. Så du kan med enkelhet parkera bilen i garaget och gå inomhus till huset vilket är mycket bekvämt.

Stort trevligt vardagsrum i vinkel med täljstenskamin, vilket ger hög mysfaktor till rummet. Här ges gott om plats för matsalsmöblemang, och vardagsrumsmöblemang. Delar av vardagsrummet skulle kunna delas av om man behöver ett extra sovrum.

Övreplan:

Här erbjuds ett stort allrum med plats för ytterligare en soffgrupp. Via allrummet nås en balkong mot husets framsida vilket ger en trevlig utsikt över åkrar och ängar. Från allrummet nås ett badrum som idag är utrustat med både badkar och dusch. Ett takfönster i badrummet ger trevligt ljusinsläpp. Badrummet är från byggnadsåret och renoveringsbehov föreligger. I övrigt är badrummet utrustat med kommod med förvaring, spegel och wc.

Masterbedroom är stort och har access till egen walk in closet för goda förvarings möjligheter. Två mindre sovrum på andra sidan av allrummet, perfekta som barnrum, här finns gott om utrymme för möblemang och sängar.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration - Albro skogstorp 5.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Albro 1:24, Eskilstuna kommun, Skattesats 34%.

Församling

Västra Rekarne.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 161 kvm, biarea 58 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 4-5 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 521 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1979
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Betong
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp. OBS: Avloppet till fastigheten måste idag bytas ut mot en modernare anläggning. Köparen kommer att behöva bekosta en sådan åtgärd själv. Som köpare bör man därför kolla upp vad för sorts avloppslösning man skall ha för att få avloppssystemet godkänt.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Pellets + luftvärmepump + braskamin
Elförbrukning: 18 308 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: G
Energiförbrukning: 153 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2015-08-11

TV

Tv via box via telia

Internet

Bredband via ADSL

Uteplats

Trevlig uteplats på framsidan delvis under tak. Framsidan av huset har en mycket trevlig utsikt tack vare sin belägenhet på höjden så ges milsvidd utsikt över åkrar och ängar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

37 430 SEK varav:
Försäkring: 5 000 SEK
Renhållning: 2 898 SEK
Elektricitet: 28 632 SEK
Samfällighet: 900 SEK
Driftkostnaden är beräknad från 2018 då ägarna bodde i huset. Väg och samfällighetsavgiften innefattar vägar i området. Kostnaden för el inkluderar även uppvärmning av huset då ägarna använder elpatronen i pelletsbrännaren som uppvärmning. Försäkringskostnaden är schablonmässigt beräknad.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 589 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 268 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 321 000 SEK.
Värdeår: 1979
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 04-79/135.1
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Albro GA:1 Innefattar utfartsvägar i området.
Planbestämmelser: Vattenskyddsområde (2014-02-27)

Pantbrev

8 st om totalt 1 949 750 SEK

Renoveringar

Ny renoverat badrum på entréplan 2018
Luftvärmepump 2017
Täljstenskamin 2017

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy