Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
19 800 000 SEK
Adress
Bonäsvägen 38, Stäket, Järfälla
Typ
Villa
KVM
447 kvm
Tomt
4 096 kvm (friköpt)
Rum
10 rum

Magnifik villa i jugendstil med tre separata lägenheter

Troligtvis är det många som väntat på att denna ståtliga villa ska bli till salu och vi är otroligt glada över att kunna presentera ett så vackert och charmigt hus i detta historiska och eftertraktade område. Villan i sig talar nästan för sig själv och läget är både lugnt och avskilt med närhet till Mälaren med strand och marina. Från den parkliknande trädgården samt från terrass och balkong kan man njuta av Mälarutsikten och fantastiska solnedgångar. Avståndet till badstranden är obetydligt, men ett dopp i husets insynsskyddade pool förgyller sommarmånaderna. Det är inte svårt att föreställa sig alla högtider och festligheter som firats i salonger, matsalar och på punschveranda genom det sista århundradet. Trädgårdens storlek och utformning ger plats till både botaniska intressen och rekreation. Idag är bostadshuset uppdelat i tre separata bostäder på varsitt våningsplan. Mycket av husets tidtypiska detaljer och charm har bevarats och här finns generösa rum med kakelugnar, högt i tak, vackra fönster, stuckaturer och härliga trägolv. Fastigheten lämpar sig för den stora familjen, generationsboende, uthyrning och den egna företagaren. I närområdet finns skolor och förskolor med goda vitsord, matbutik, strandpromenad, naturreservat och allmänna kommunikationer. Endast 15 minuter bort finns pendeltågsstationen Kallhäll och bilburen tar man sig in till Stockholm City på ca 30 min, Arlanda ca 30 min, Bromma Flygplats ca 20 min och Uppsala ca 40 minuter.

Enligt fastighetsregistret är fastigheten taxerad som hyreshus med taxeringskod 320.

Kontakta mäklaren för privat visning

Beskrivning

BOSTAD nr 1

Hall
Rymlig och möblerbar hall med öppen spis. Vaxad tegel på golv och målade väggar. I anslutning till hall finn duschrum/tvättstuga.

Duschrum/tvättstuga
Praktisk duschrum i anslutning till huvudentrén. Utrustat med duschkabin, WC-stol och tvättställ på kommod. I tvätt delen finns tvättmaskin och tvättho med skåp. Våtrumsmatta på golvet och målade väggar.

Kök
Rymligt kök med tillbyggd matrum. Här finns goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Kakel mellan arbetsbänk och överskåp. Kökets maskinella utrustning består av dubbla kombinerade kyl/frys, diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd micro och infälld spishäll. Plastmatta på golvet och vitmålade väggar.

Vardagsrum
Vackert rum med generös takhöjd, spröjsade fönster i två väderstreck med magisk utsikt över Mälarens glittrande vatten. Kakelugn och tak stuckatur med fina trägolv.

Allrum
Mycket trevligt och ljust allrum med ljusa väggar. Pardörrar mot punsch verandan med fönster i tre väderstreck och utsikt mot Mälaren. Från verandan når man terrassen.

Sovrum 1
Stort sovrum med burspråk och fönster i två väderstreck med utsikt. Platsbyggda garderober med skjutdörrar. Fiskbensmönstrad parkett och ljusa väggar.

Sovrum 2
Mindre sovrum med väggfasta garderober. Plastmatta på golvet och målade väggar.

Sovrum 3
Här finns dubbla fönster och mellanvägg som delvis separerar rummet för extra yta att nyttja som t.ex. kontor eller annat efter egna behov. Här finns även en klädkammare. Laminatgolv och målade väggar.

Badrum
Renoverat badrum med vitt kakel på väggarna och mörk bård bakom handdukstork och dusch. Klinker på golvet med värmeslinga. Kommod med dubbla tvättställ, WC-stol, spegel och duschhörna med glasvägg. Infällda spotlights i tak och väggar.

BOSTAD nr 2

Hall
Ljus hall med plats för avhängning av ytterkläder. Från hallen har du utgång till frukost balkong med morgonsol. Fina trägolv och målade väggar med fondtapet.

Kök
Stilrent kök med ljusa skåpluckor och infällda spotlights i taket. Fullutrustat med side by side kyl och frys, inbyggnadsugn, infälld spishäll, kombinerad micro/ugn och diskmaskin. Vitt kakel mellan arbetsbänk och överskåp. Trägolv och vitmålad panel på väggarna.

Vardagsrum
Vackert rum med spröjsade fönster och fönsterdörr ut till balkong med magisk utsikt. Fina trägolv, kakelugn och tapetserade väggar.

Allrum
Härligt rum med fönster i två väderstreck och utgång till balkong. Kakelugn och tapetserade väggar med fina trägolv.

Sovrum
Stort sovrum med fönster i två väderstreck och utsikt mot Mälaren. Trägolv och målade väggar.

Badrum
Renoverat badrum med vitt kakel på väggarna och ljusgrått klinker på golvet med värmeslinga. Duschhörna och kommod med dubbla tvättställ, WC-stol, handdukstork och infällda spotlights i taket. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

BOSTAD nr 3

Kök
Allrum och kök i öppen planlösning. Charmigt rum med fönster och synliga balkar med öppen spis som höjer mysfaktorn. Köket är utrustat med spis/ugn, spisfläkt, liten kyl och liten frys.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med fönster och utsikt mot Mälaren. Trägolv och vitmålade väggar.

Sovrum 2
Ljust sovrum med fönster och utsikt mot grönska. Plastmatta på golvet och vitmålade väggar.

Duschrum
Praktiskt duschrum utrustat med WC-stol och tvättställ. Plastmatta på golvet och plasttapet på väggarna med vitt kakel runt duschhörnan.

Källarplan

Källarplanet är rymligt med bland annat pannrum förråd och bastu.

Övrigt

OMRÅDE
Stäkets långa och intressanta historia har lett till att flera mäktiga ärkebiskopar från medeltiden har gett namn åt flera gator i området.

300 meter från huset ligger Almarevägs förskola. I Stäket finns också populära Iljansbodaskolan med förskola och årskurs 1-3. Kolarängsskolan är närmaste skola upp till årskurs 5.

Närhet till skidspår/elljusspår.

Familjevänliga Bonäsbadet ligger endast 600 m från huset, och småbåtsmarinan endast 400 m bort. I Stäket i norra Järfälla vid Mälaren finns Ängsjö friluftsområde, ett populärt utflyktsmål. Här finns stora gräsytor för bollspel, friluftsbad, indianby, strandpromenad, bastu, servering, motionsspår, grillplatser, raststugor m m. Sommartid uthyrning av kanoter. Med Mälaren alldeles intill är det inte långt till vattnet för den badintresserade (Bonäsbadet och Kallhällsbadet).

900 m från huset finns Hemköp och McDonalds. Vid Kallhälls Centrum finner du bibliotek och ett 20-tal affärer med olika utbud.

Jakobsbergs Centrums inglasade gallerian finns ett 100-tal butiker där man hittar nästan allt man kan behöva. Läs mer på www.jakobsbergscentrum.se. Strax utanför centrala Jakobsberg ligger Barkarby Handelsplats som växer hela tiden. Här finns bland annat IKEA, Bauhaus, Elgiganten, Plantagen, Max-hamburgeria, Rusta, Jysk och Stockholm Quality Outlet.

KOMMUNIKATIONER
I Järfälla är det nära till det mesta. På ca 25 min tar du dig till Stockholm C med bil. E18 går genom hela kommunen. Det är nära till Arlanda och Bromma flygplats.
På ca 10-12 minuter tar du dig med buss till Kallhälls Centrum och pendeltåg. Busshållplatsen är 300 m från huset. Endast 10 min med cykel längst med strandpromenaden till Kallhäll pendelstation.

Dokument (pdf)

Besiktning Bonäsvägen 38 2.pdf Okular_kontroll Bonäsvägen 38 2.pdf Fuktkontroll Bonäsvägen 38 2.pdf E-deklaration(Bonäsvägen 38) (1).pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Trappeberg 1:10, Järfälla kommun, Skattesats 32.16%.

Församling

Järfälla.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 447 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

10 rum, varav 6 sovrum.

Tomt

Parliknande tomt på kuperad mark med utsikt mot Mälaren. Träd, buskar samt odlingsmöjligheter. Pool och grusbelagd uppfart.
Storlek: 4 096 kvm.

Byggnadstyp

2 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1907
Byggnadstyp: 2 plan med källare
Grundmur: Natursten
Stomme: Betong/trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Tak: Tegelpannor
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp
Övrigt: Pool uppvärmd 4*8m djup 1,40m

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 160 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2019-09-26

Övriga byggnader

Växthus

Uteplats

Flertalet naturliga uteplatser i trädgård. Bland annat uteplats inbäddad i syrenberså. Bostad nr 1 har en träterrass med utsikt mot Mälaren Bostad nr 2 har en stor balkong med mangefik utsikt över Mälaren.

Bilplats

Uppfart med plats för fyra bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

87 300 SEK varav:
Uppvärmning: 70 000 SEK
Försäkring: 3 500 SEK
VA: 10 000 SEK
Renhållning: 2 000 SEK
Sotning: 1 000 SEK
Samfällighet: 800 SEK

Uppgifterna står för fastighetens totala driftkostnad.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 0 SEK.

Taxeringsvärde

Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 0123-84/29.1
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Järfälla Trappeberg GA:3
Planbestämmelser: Vattenskyddsområde (2008-11-25) Detaljplan (1997-12-18)

Pantbrev

14 st om totalt 9 970 000 SEK

Renoveringar

VÅN 1
2016 Garderober, väggfasta bokhyllor
2015 Badrum
2012 Terrass med markis
2008 Ny takpapp kök
2004 Slipning av golv samt oljebehandling
VÅN 2
2011 Badrum vån 2, golv hall
2010 Kök vån 2, ytskikt löpande
KÄLLARE
2003 Bastu
2014 Värmepanna
UTVÄNDIGT
2017 Stuprännor
2006 Pool

Övrigt

Fastigheten har taxeringskod 320 vilket betyder att skatteregler för hyresfastighet gäller.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy