Länk kopierad!
Bilder Redo
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 495 000 SEK
Adress
Vanåsgatan, Rosenvång, Malmö
Typ
Villa
KVM
189 kvm, biarea 87 kvm
Tomt
846 kvm (tomträtt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välskött tvåbostadsvilla med oändliga möjligheter, bastu i källaren samt praktfull trädgård!

Parkera bilen under den blåregnsbeklädda carportens skyddande tak och stig in i den lummiga trädgården som är full av liv på sommaren. På trädgårdens framsida samsas vackra stjärn- och praktmagnolior med bland annat rosor, hortensior och en ungersk syren. Ja, den praktfulla och solsäkra trädgården är verkligen något som man kan vara stolt över att komma hem till! Den Ölandsstenlagda gången från carporten leder fram till husets huvudentré samt till trädgårdens baksida. Till höger, längs husets fasad, välkomnar väldoftande lavendelbuskar er hem. En fin sommardag går ni bara in snabbt för att hämta maten som har legat på marinad sedan dagen innan och ni fortsätter sedan ut till trädgårdens baksida för att tända upp kolgrillen. Här förbereder ni fridfullt middagen som sen avnjuts i trädgårdens mysiga och inglasade uterum vars väggar kläs av fruktgivande vinrankor. Rosmarinen och sparrisen till middagen hämtar ni självklart från det egna trädgårdslandet och har ni bjudit vännerna över på besök så är det bara att plocka fram fler utemöbler ur förrådet. För den som föredrar en lugn afton är det bara att plocka fram solstolen och lägga sig och njuta av sommarvärmen till fiskdammens mysiga porlande - varför inte med ett glas iskall rabarbersaft, som självklart är gjord på den egenodlade rabarbern?

Mot kvällen är det slutligen dags att röra sig inåt. Innanför huvudentrén möts ni av en vacker terrazzotrappa som tar er till villans båda bostäder som har egna entrédörrar. När ni stiger in i den ca. 100 kvm stora bottenvåningen är det första ni tänker på och får kommentarer om det unika taket samt de natursköna färgerna som är genomgående för hela våningsplanet. Till höger ligger det inbjudande vardagsrummet dit ni bjuder in era gäster att fortsätta den sociala tillställning som började ute på trädgården. Här blir det aldrig ont om plats och vännerna kan med enkelhet mingla runt och hitta en egen plats i bostaden tack vare den smarta planlösningen. I köket som ligger i den andra änden av bostaden förbereds med enkelhet både kvällens drinkar och desserter samtidigt på kökets långa köksbänk. Självklart serveras äppelpaj gjord på trädgårdens egna äpplen, tillsammans med en len vaniljglass. Kvällens spellista spelas ut till både gästrum och vardagsrum från ett inbyggt ljudsystem som styrs från gästrummet och bidrar till en riktigt trevlig atmosfär. Skulle det mot förmodan bli en kylig sommarkväll så tänds den öppna spisen med enkelhet och voilà, kvällen är räddad!

När det kommer till ovanvåningen på ca. 89 kvm är möjligheterna nästan oändliga för hur ni väljer att använda våningen, då den i princip är en kopia av bottenplan. Här finns ett fullstort kök, ett badrum med badkar samt tre stora rum. Från ovanvåningen ser ni ut över takåsarna på Rosenvång och härifrån kan ni även se kända Malmö-profiler som Öresundsbrons pyloner och Turning Torso sträcka sig stolt mot himmelen. Här finns dessutom inte en, utan två utemiljöer i form utav en balkong i österläge som tillhör sovrummet och en stor terrass i söderläge som ni når från vardagsrummet. I vardagsrummet finns precis som på nedervåningen förutom vacker fiskbensparkett även här en öppen spis för både värme och mysfaktor. Här är alltså möjligheternas möjlighet: Ekonomen väljer möjligtvis att hyra ut ovanvåningen och själv få en lägre boendekostnad, den stora familjen med god sammanhållning väljer kanske att ha ett generationsboende där alla kan samlas under samma tak och för familjen som behöver mycket plats går det bra att göra om och disponera hela villan för sig själv - kanske får tonåringen tidigt lära sig och testa på hur det är att leva själv?

En sak är säker, hur ni än väljer att disponera villans två våningsplan så är detta ett hem att trivas i länge och väl!

Säljaren har här skapat ett album med egna bilder på hur trädgården ser ut under andra årstider, men framförallt sommaren: https://1drv.ms/a/s!Ar3pzmzpTCMHj3cnnhzDYBZCdjEj

Beskrivning

Bottenvåning
Hall
Ljust och välhållet parkettgolv, tapetserade väggar i harmoniska färger, unik tak-tapet. Plats för ytterklädesavhängning. Passage till våningsplanets övriga rum. Som en del av hallen finns en inbyggd garderob.

Kök
Ekparkett på golvet. Stora fönster i två väderstreck för gott om naturligt ljusinsläpp. Bänkskiva i rostfritt stål och laminat. Stänkskydd av bruna kakelplattor. Köksluckor är av ek och förvaring finns det massor av, både under och ovan bänkskiva. Belysning och eluttag finns under överskåpen ovan bänkskivan. Maskinparken består utav spis med keramikhäll (Miele 2001), spisfläkt (Miele 2001), mikro (Whirlpool 1995), diskmaskin (Miele 2001), kombinerad kyl/frys (Samsung 2019). Ytterligare frysbox finns i källaren. Matplats för 4 personer.

Sovrum
Stort sovrum med plats för både dubbelsäng, nattduksbord och skrivbord. Ekparkett på golvet, vitmålade väggar med dekorationsränder i röd nyans. Vacker stuckatur i taket. Inbyggd garderob. Fönster i österläge skänker naturligt ljus.

Badrum
Helkaklat badrum i vitt och grönt. Duschhörna. WC-stol. Vask med spegel ovan och kommod under. Vackert spröjsat fönster finns för vädring.

Gästrum
Ekparkett och vita väggar. Två ingångar till rummet, ett från hallen, en från vardagsrummet. Om man önskar ytterligare ett privat rum på bottenplan går det att bygga igen dörren mot vardagsrummet. Tack vare två stora fönster flödar naturligt ljus in i rummet! Centralen för det inbyggda ljudsystemet finns i detta rum.

Vardagsrum
Ljust rum tack vare två stora fönsterpartier. Fiskbensparkett i hela rummet, vita väggar med grön dekorationslist i taket. Vacker detalj i blyinfattat fönster. Öppen spis finns. Plats för soffhörna samt större matplats.

Ovanvåning
Hall
Vinylmatta och vita väggar. Plats för förvaring av ytterkläder samt ingång till våningsplanets alla rum. I hallen finns en inbyggd garderob för ytterligare förvaring.

Kök
Vinylmatta och vita väggar. Två fönster för gott om naturligt ljusinsläpp. Diskbänk i rostfritt stål och trä. Stänkskydd i ljus kakel. Köksluckorna är av trä och förvaring och arbetsytor finns det gott om. Maskinparken består utav spis med keramikhäll (Asko 2011), spisfläkt (Franke 2011), kombinerad kyl/frys (Cylinda 2009). Matplats för 2-4 personer.

Sovrum 1
Idag används det första sovrummet som arbetsrum men här finns gott om plats för en stor dubbelsäng samt skrivbord. Inbyggda garderober finns. Stort fönster skänker naturligt ljus. Vinylmatta på golvet och en naturskön färg på väggarna.

Badrum
Halvkaklat badrum i vit ton med vita väggar ovan kaklet. På golvet ligger en grön klinkers. Vackert spröjsat fönster finns för vädring och ljus. Inkaklat badkar, WC-stol, vask med spegelskåp samt kommod.

Sovrum 2
Ljust sovrum med vinylmatta på golvet och naturskön färg i grå ton på väggarna. Garderobsyta finns. Plats för en dubbelsäng. Utgång till balkong i österläge och fönster i söderläge.

Vardagsrum
Ingång via valv. Vackert hållen fiskbensparkett med ljusa tapetserade väggar och fönster mot två väderstreck. Dekorationslist mot taket. Plats för soffgrupp samt matplats för ca. 6 personer. Öppen spis finns. Utgång till den stora terrassen med trätrall.

Källare
Här finns varmvattenberedare, elcentral och proppskåp för hela huset. På golvet ligger det en putsad cement.

I källaren finns större matkällare, verkstad och torkrum med extra värme aggregat. Tvättstuga finns med två stycken tvättmaskiner (Elektro Helios 2005, 2009) samt en okopplad torktumlare av äldre modell. I förlängning av tvättstugan finns en fungerande bastu. Dusch och badmöjligheter finns i tvättrummet tack vare ett badkar. I den andra änden av källaren finns det ett extra rum. Detta rum har en egen ingång från utsidan.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration - Vanåsgatan 50 Frågelista - Vanåsgatan 50

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Mandelriskan 7, Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Limhamn.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 189 kvm, biarea 87 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen och säljaren.

Rum

6 rum, varav 2-4 sovrum.

Tomt

Trädgårdsinformation från säljaren:

Prydnadsbuskar/träd:
2 stora magnolior, en stjärn- och en praktmagnolia på framsidan. På baksidan en mindre Liljemagnolia.
Blåregn vid carporten.
5 frilandshibiskus, röda och en vit.
Vit och mörkblå syrenträd. En ungersk syren.
Buddleja (fjärilsbuske)
Ca 10 Rhododendron och många Hortensior av olika storlekar.
Klätterhortensia.
Liten Tujahäck.
Idegran.
Lagerhägg.
Ett flertal rosor.
Akaciaträd.
Lavendel.

Fruktträd och bärbuskar:
4 mindre äppelträd, varav 3 är spaljéträd
2 plommonträd, Opal och Victoria
Körsbärsträd
Röda, vita och svarta vinbär
Hösthallon
Vindruvor

Grön sparris och rabarber.

I övrigt många fleråriga växter och lökväxter av skilda slag.
Storlek: 846 kvm.

Tomträttsavgäld

Tomträttsavgäld/år: 212 SEK/år.

Byggnadstyp

2 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1948
Byggnadstyp: 2 plan med källare
Övrigt: Tillbyggnad vardagsrum år 1964
Grundläggning: Platta på mark
Grundmur: Betong
Stomme: Lättbetong & Tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel
Tak: Tegel
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Skorstenen måste rensas och sotas för att användas, men ska annars vara fullt fungerande.
Det finns ett vilande gasavtal till fastigheten med E.ON.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Värmepump-luft/vatten (el)
Elförbrukning: 13 876 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energiförbrukning: 274 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2019-10-30
Energiprestanda primärenergital: 84 kWh/kvm och år

TV

Digital-TV via Viasat - ca. 2820kr/år.

Internet

Fiber finns indraget till fastigheten.

Övriga byggnader

Inglasat uterum på trädgårdens baksida.
Förråd på trädgårdens baksida.

Uteplats

Balkong, sovrum ovanvåning (ca. 3 kvm) - österläge
Terrass med trätrall, vardagsrum ovanvåning (ca. 14 kvm) - söderläge

Bilplats

Carport + Uppställningsplats

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

40 946 SEK varav:
Försäkring: 6 839 SEK
VA: 3 724 SEK
Renhållning: 2 033 SEK
Elektricitet: 23 250 SEK
Övrigt: 5 100 SEK

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 5 376 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 344 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Tomträtt.
Markvärde: 2 032 000 SEK.
Värdeår: 1948
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Tomtindelning (1947-10-10) Stadsplan (1946-05-10)

Pantbrev

14 st om totalt 956 000 SEK

Renoveringar

1985 Fönster bytt
1986 Byggt terass
1999 Nya insatser i skorstenen
2000 Nytt tätskikt på terassgolv med nya plåtdetaljer
2000 Nya vindskivor
2001 Nytt kök på entréplan
2002 Radonmätning, 79 Bq
2003 Delvis utbytt takfot med nya hängrännor
2009 Nytt badrum entréplan, med våtrumsintyg
2017 Inkläd inf av skorstenarna samt murning ovan fönster
2017 Ny värmepump luft/vatten
2017 Nya terassdörrar på ovanvåningen

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy