Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
11 500 000 SEK / eller enligt ök
Adress
Lyckebovägen 31, Sjömarken, Sjömarken
Typ
Friliggande villa
KVM
258 kvm, biarea 122 kvm
Tomt
3 471 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Sekelskiftesdröm med ypperligt sjöläge i attraktiva Sjömarken.

Med fyra balkonger i alla väderstreck, stor uteterrass och en fantastisk trädgård med utsikt över Viaredssjön kan man här njuta av solen från tidig morgon till sena kvällen.

I den prunkande trädgården plockar man äpplen, hallon, vinbär och krusbär från fruktträd och bärbuskar. De fantastiska hundraåriga ekarna tronar upp mot himlen och förstärker känslan av att Villa Lyckebo är ett mer än ett sekel gammalt.

Med egen båtplats och omedelbar närhet till bad i Viaredssjön under sommaren eller skridskoåkning på vintern ges ypperliga möjligheter till fritids- och båtliv. Huset har genomgått en mycket omfattande renovering under senare år och rymmer idag en entrévåning med stora sällskapsytor, påkostat kök samt vardagsrum, tv-rumsdel med salong och veranda. Övre plan har 3 sovrum, två badrum samt tv-rum och 4 balkonger.

Historia
Villa Lyckebo uppfördes 1906-1907 som sommarstuga av och till byggmästarna Broberg och Björkvist. 1902-1906 hade de byggt Gustaf Adolfskyrkan i Borås och 1907-1910 Rådhuset i Borås. Villa Lyckebo uppfördes tillsammans med grannhuset Sjölunda som sommarnöjen som kan liknas vid motsvarande objekt i Särö och Djursholm.

Från 1914 till 1945 drev fru Svea Johansson, Pensionat Lyckebo och husmodersskola. Husfruarna från runt omkring Sjuhäradsbygden fick här lära sig laga mat, safta, sylta och väva.

1958-1967 drevs Pensionat Lyckebo vidare av familjen Andin innan det övergick till att bli privatbostad. 2005 köptes det av nuvarande ägare som haft det som privatbostad.

Välkommen Hem !

Beskrivning

Efter att ha ställt bilen på den grusade uppfarten jämte huset eller i/utanför GARAGET använder vi den nuvarande ingången på husets baksida som entré. En ny tänkt huvudentré finns förberedd på husets framsida mot sjön.

Ett vackert spröjsat parti med dubbeldörrar leder in i HALLEN. Det mörka klinkergolvet i entrédelen övergår i ett mörkbetsat plankgolv som är nylagt med gammal stil i huset. Man möts här av en inbjudande passage som rakt fram leder in i huset samt en finsnidad trappa till höger som leder upp till andra våning. Plats för avhängning finns i en klädgarderob till höger.

Hallens förlängning leder oss rakt fram till en öppen planlösning beståendes av KÖK med separat matplats samt en tilltänkt ny huvudentré. Här bryts det betsade och lackade trägolvet av med ett matchande klinkergolv. Nyinsatta och för huset matchande dubbla spegeldörrar leder ut i trädgården på husets framsida. Från denna främre HALL svänger sig en magnifik trappa med vackra snidade detaljer upp till övre plan. Spotlights i taket.

KÖKET byggdes 2009 och är av italienska märket Antares Cuisine, modell Petra. Detta är i sanning ett rejält kök för den som älskar matlagning i nära samvaro med familj och vänner. I kökets centrum står en köksö med skiva av svensk svart granit. Den smakfulla vinklade bardisken är i körsbärsträ. Inom bekvämt arbetsavstånd står ett side-by-side kylskåp från Samsung med ismaskin. Här finns gott om plats för de nödvändiga och upptänkliga delikatesser som husets kock kan behöva. Kökets bänkskivor består av svart granit, körsbärsträ samt borstad aluminium.

Kökets övriga maskinella utrustning kommer från Bosch och består av en spishäll med induktion, varmluftsugn, mikrovågsugn samt diskmaskin. Köket har i och med sin storlek mycket goda förvaringsmöjligheter. Man har även skapat en arbetsplats vid en av köksbänkarna att användas som det lilla hemmakontoret eller för barnens läxläsning.

Från i stort sett hela huset har man en bedårande utsikt över Viaredssjön, inte minst från kök, matplats och vardagsrummet där vi från första parkett kan följa årstidernas skiftningar i området kring sjön.

VARDAGSRUMMET är rymligt med gott om plats för såväl matsalsgrupp, loungeyta som tv-möbler. Det renoverades varsamt 2006 och man har bland annat behållt originalfönstren från 1906. En öppen spis med insats har en central placering i rummet. Här kan den som vill slå sig ner en stund i fåtöljen framför brasan. Med en god bok och ett glas att dricka blir den sprakande elden ett mysigt och på samma gång värmande sällskap i höstmörkret. Som kuriosa kan nämnas att husets byggmästare och förste ägare, som även byggde Gustav Adolfskyrkan och lät uppföra den stora spisen med överskottstegel från kyrkbyggnationen.

Vardagsrummet har fönster åt tre väderstreck och får ett bra ljusinsläpp under hela dagen oavsett årstid. Här finns ett burspråk åt sydväst där matsalsbordet får en naturlig placering. Taket har två plafonder med plats för tidstypiska kristallkronor. Genom de spröjsade fönstren har vi utsikt över trädgården och området ner mot sjön. Härifrån ges också en bra möjlighet att på nära håll studera tomtens djurliv med regelbundna inslag som rådjur, ekorrar samt diverse fåglar.

Från vardagsrummet når man den inbyggda VERANDAN som har sina ursprungliga snickeridetaljer bevarade. Härifrån går man via en dörr direkt ut i trädgården och ner till sjön.

Mellan vardagsrummet och entrén finns en separat passage och på vägen går vi förbi TVÄTTSTUGAN. Denna har separat utgång till trädgården och soliga dagar kan man enkelt hänga tvätten ute. Den maskinella utrustningen består av tvättmaskin (-09) och torktumlare (-12). Här finns även dubbla tvättbänkar varav en med dubbel ho och gott om förvaringsutrymmen i den väggfasta skåpsinredningen. Mörkt klinkergolv och den tidstypiska pärlsponten på väggarna är vitmålad. Spegeldörren som leder ut i trädgården är original och har vackert spröjsade fönster.

Med ingång från hallpassagen mot kök och matplats ligger ett BADRUM på vänster hand. Badrummet har klinkergolv samt kaklade väggar till hälften och däröver pärlspont. I duschen är dethelkaklat. Spotlights i taket.

Övre plan nås via den vitmålade och svängda trappan från främre hallen. Vi kommer upp i ett TV-RUM alternativt allrum med samma vackra trägolv som på nedre våning. Det vackert snidade träräcket från trappan bildar här en fin inredningsdetalj.

Från TV-RUMMET kommer vi ut på en balkong som vetter mot sjösidan. Vattnet skymtas genom ekarnas lövverk och soliga dagar har man inte långt ner för ett svalkande dopp om lusten faller på.

Till höger om tv-rummet finns MASTER BEDROOM med dels en egen balkong med utsikt över trädgården och ner mot sjön, men även med en blivande inbyggd balkong på framsidan enligt husets ursprungliga utseende från 1906. Rummet är stort och rymmer lätt både dubbelsäng, byråer, skrivbord och övrig inredning. Bakom sänggaveln är det byggt en walk-in-closet med gott om plats för hans och hennes kläder. Väggfasta hyllor och stänger för såväl liggande som hängande plagg.

Ett eget privat helkaklat BADRUM ligger med ingång från sovrummet och här finns wc, handfat samt duschhörna.

Våningens andra BADRUM är placerat med ingång från tv-rummet och i anslutning till de två mindre sovrummen. I badrummet finns wc, handfat, badkar samt duschhörna. Här finns också en bastu med glasdörr och plats för 4-6 personer. Badrummet har klinkergolv med undantag för duschen där det ligger ett matchande mosaikgolv. Väggarna har halvhög pärlspont och däröver målad yta. Från badrummet finns utgång till ännu en balkong på husets baksida med utsikt över trädgården.

En hall leder från tv-rummet till barnens sovrum slutar med en dörr och ytterligare en balkong, denna med läge åt nordöst.

SOVRUM 2 och SOVRUM 3 har bägge mörkt betsade trägolv och ljusa väggar. Bägge sovrummen har fönster i två väderstreck och därmed också ett bra dagsljus. Båda sovrummen har även varsitt rejäl walk-in-closet med belysning som tänds automatiskt när man kommer in.

En trappa leder upp till den inredningsbara vinden. Här kan den som vill inreda ytterligare sovrum, gästrum eller varför inte ateljé/kontor. Vatten och avlopp är framdraget och förberett så att familjens tonåring får en egen lägenhet om så önskas.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Viared 8:61, Borås kommun, Skattesats 34.03%.

Församling

Borås Caroli.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 258 kvm, biarea 122 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

7 rum, varav 0 sovrum.

Tomt

Tomtarea ca 2 576 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad naturtomt, trädgårdstomt med bärbuskar, fruktträd, sjöutsikt och trädgårdsland.
Storlek: 3 471 kvm.
Typ: Bärbuskar, fruktträd, insynsskyddad, naturtomt, sj

Byggnadstyp

2 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1906
Byggnadstyp: 2 ½ plan med källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Taktegel
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 2-glasfönster isoler samt några original 2 glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen värme från elpanna. Nytt system är planerat.

Energideklaration

Status: Beställd

TV

Ikusi, Multi-Switch 9x16, MS-0916 med komplett coaxial nätverk till husets samtliga rum inklusive vinden och förberett för lekstugan Lekebo. Förberett för att titta på tv på 16 ställen.

Internet

- Komplett 1000 mb/s ethernet nätverk till husets samtliga rum inklusive vinden och förberett för lekstugan Lekebo. 20 färdiga internetuttag.
- D-Link Web Smart Switch, DGS-1224T, 1000 mb/s
- Zyxel bredbandsmodem
- D-Link, DIR665, Wireless router

Övriga byggnader

Lekstuga.

Uteplats

Uteplats 1: Terrass, läge väster. ca 90 kvm.
Uteplats 2: 4 Balkonger, en i varje väderstreck.

Bilplats

Bilplats 1: Garage med plats för 2 bilar.
Bilplats 2: Garageuppfart med plats för 4-6 bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

57 382 SEK varav:
Uppvärmning: 54 382 SEK
Renhållning: 3 000 SEK
I kostnaden för uppvärmning ingår all elförbrukning i fastigheten. Byte till nytt värmesystem reducerar driftskostnaden.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 049 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 828 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 572 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 256 000 SEK.
Värdeår: 1940
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Starkström, 1583K-96/18.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Nyttjanderätt Bostad
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Borås Viared GA:3

Pantbrev

11 st om totalt 7 400 000 SEK

Renoveringar

Under åren 2005-2008 genomgick huset en stor renovering då man byggde extra takstolarna inifrån, isolerade hela huset genom att praktiken bygga ett nytt hus bakom den ursprungliga fasaden, bytte fönster och drog nya elledningar samt nytt vatten- och avlopp.

Rumsfördelningen planerades om, innertaken sänktes för att kunna medge att moderna spotlights monterades. Nya golv lades in i gammal stil med olika bredder och justerades så att de hamnade i nivå. Golven betsades mörka och lackades.

Allt arbetet har skett varsamt och med omtanke och där man har kunnat har man återställt den gamla ursprungliga stilen som t ex kökstrappan som byggdes om med huvudtrappan som modell. Golv- och taklister anpassades för att matcha den stil man hade 1906 i samråd med Borås Stads stadsantikvarie Fredrik Hjelm. Allt för att undvika onödiga stilbrott.

Nytt kök, nya badrum och tvättstuga byggdes på huvudsakligen andra delar av huset än de varit tidigare. Detta för att göra huset till en modern villa med gammal ursprunglig stil.

Samtliga fönster och dörrpartier byttes exteriört och som förlagor användes de originaldörrar och fönster som fanns bevarade. Samtliga dörrar interiört är ursprungliga dörrar som renoverats.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy