Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 795 000 SEK
Adress
Älvstigen 3, Färjestad, Karlstad
Typ
Friliggande villa
KVM
120 kvm, biarea 54 kvm
Tomt
760 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Villa med älvläge - ett tillfälle som sällan kommer åter!

Välkommen till denna villa med älvläge, en kort promenad från centrum. Detta är ett tillfälle som sällan kommer åter i denna miljö och villan ligger geografiskt perfekt skyddat från trafik och i lugnet av ett villaområde på återvändsgata. Tack vare hörnläge så är tomten en av de större på området och fri passage ges från fram- till baksidan via husets ena långsida. Interiört finns några av originaldetaljerna bevarade med skiffergolv, öppen spis och parkettgolv. Villan har renoverats med bl a nytt yttertak, nya 3-glas fönster, indraget fiber och ny el. Här finns tre sovrum på övervåningen med vacker utsikt över Klarälven, generösa och fina sällskapsutrymmen på entréplan och renoverad dusch och tvättrum i källarvåningen samt ett inrett sovrum med egen ingång. Fin möjlighet att sätta sin egen prägel på en redan välvårdad interiör. Fjärrvärme och garage i källarplan.

Ett härligt område på Färjestad med cykelväg längs med Klarälven in till Karlstad centrum med dess pulserande stadsliv endast ett par minuter bort och med båtbussen som stannar nedanför huset.

Tillträde i april 2020 eller enligt överenskommelse, visning sker i början av december - anmäl ditt intresse via mail eller telefon.

Varmt välkomna!

Beskrivning

ENTRÉ & HALL
I entrén ligger ett vackert Kolmården marmor på golvet som övergår till parkettgolv i inre hall och vardagsrum. Ljust målade väggar och avhängning i den inre hallen. Trappa till övervåningen samt ytterligare förvaring i en klädkammare.

KÖK
Renoverades i sin helhet 2002 och ytterligare en gång 2007. Inrett med laminatgolv och ljust målade väggar samt skåpinredning i ek. Under renoveringen 2007 sattes nya fina bänkskivor i sten in samt en ny spishälll (Siemens). Maskinellt utrustat med induktionshäll och fläkt, kyl & frys -19 (Grundig), inbyggd ugn (Siemens) samt diskmaskin. Vacker mosaik ovanför arbetsytor och upp till tak.

MATSAL
Mellan kök och vardagsrum finns ett matsalsrum inrett med parkettgolv och målade väggar. Härlig utsikt ner mot älven och plats för ett större matbord.

VARDAGSRUM
Ett generöst och ljust sällskapsrum med utsikt mot älven. Inrett med parkettgolv och målade väggar samt utgång till en inglasad altan.

GÄSTTOALETT
I den inre hallen intill sovrummet finns en gästtoalett, inredd med samma marmorklinker som i entréhallen, kakel ovanför handfat och i övrigt målade väggar. Toalett, handfat och spegel.

SOVRUM 1
Entréplanets sovrum med trägolv och tapetserade väggar.

ÖVERVÅNING

HALL
Hallen på övervåningen är inredd med parkettgolv och tapetserade väggar. Här finns även en klädkammare och luckan upp till vinden.

BADRUM
Renoverades -98 med kakel och klinker, badkar, toalett och handfat samt fyra små fönster.

SOVRUM 2
Inrett med laminatgolv och tapetserade väggar, ett stort panoramafönster med utsikt från kortsidan mot älven. Förvaring via två stycken vindsgarderober.

SOVRUM 3
Idag inrett som kontor med tillhörande balkong ut mot älven. Parkettgolv, tapetserade väggar och en ny balkongdörr i glas.

SOVRUM 4
Inrett med laminatgolv, tapetserade väggar och två vindsgarderober.

KÄLLARVÅNING

DUSCH & TVÄTTSTUGA
Renoverat -07/-08 med kakel och klinker och el-golvvärme samt duschplats och separat toalett med handfat. Tvättdel med tvättmaskin, torktumlare och bänkskiva med tvättho. Innanför finns ett rum för att hänga tvätten.

RUM
Inrett sovrum med egen ingång utifrån, med klinkergolv och målade väggar.

MATKÄLLARE & FÖRRÅDSUTRYMME
I källare finns vidare matkällare och förrådsutrymmen.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Frågelista - bilaga köpekontrakt Provtryckning och sotprotokoll.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Lärkan 2, Karlstad kommun.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 120 kvm, biarea 54 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Stor härlig trädgårdstomt med vy ner mot Klarälven och gräsytor runtom huset. Omgärdas av staket och häckar med grind mot älvsidan. I trädgården finns fruktträd och planteringar. Nedanför huset finns en brygga där båtbussen stannar.
Storlek: 760 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1953
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Källare med betongplatta
Bjälklag: Betong
Fasad: Tegel
Tak: Tegel, renoverat -07/-08
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Sotning genomförd 2019
Larm finns installerat

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme -02
Elförbrukning: 21 481 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 103 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-11-21

TV

Via fiber, Karlstad stadsnät

Internet

Fiber, Karlstad stadsnät
Leverantör: Bahnhof

Uteplats

Inglasad altan med utsikt mot Klarälven, utgång från vardagsrummet. I äldre utförande och bör ses över.

Bilplats

Garage i källarplanet och stenlagd parkering invid.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

36 519 SEK varav:
Uppvärmning: 20 669 SEK
Försäkring: 5 000 SEK
VA: 5 500 SEK
Renhållning: 2 090 SEK
Sotning: 300 SEK
Elektricitet: 2 960 SEK

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 049 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 592 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 706 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 886 000 SEK.
Värdeår: 1953
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Pantbrev

3 st om totalt 2 000 000 SEK

Renoveringar

2019 Ny kyl & frys
2011/2012 Indragning fiber
2008 Insats öppna spisen
2007/2008 Renovering dusch & tvättstuga i källaren
2007/2008 Nytt tegeltak
2007 Ny elcentral inkl JFB
2007 Nya bänkskivor och häll i kök
2002 All el utbytt
2002 Renovering kök
1998 Badrum övervåning
Nya 3-glas fönster

Närområde

Allmänt om området: Ett härligt område på Färjestad med cykelväg längs med Klarälven in till Karlstad centrum med dess pulserande stadsliv endast ett par minuter bort. I området och i dess direkta närhet finns även Rudstjärnen.
Kommunikation: Båtbuss med hållplats nedanför huset, stadsbussar som går flera gånger i timmen från området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy