Länk kopierad!

Visningar

sön 29 sep 11:30 - 12:00
Boka tid via hemsidan!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Kustvägen 1A, Asmundtorp, Asmundtorp
Typ
Friliggande villa
KVM
225 kvm, biarea 112 kvm
Tomt
1 190 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Karaktärsfull suterrängvilla signerad Landskronaarkitekten Peter Broberg!

Karaktärsfull suterrängvilla signerad Landskronaarkitekten Peter Broberg! I samma ögonblick som man kliver innanför dörren i denna spektakulära villa kan du känna den danskinspirerade arkitekturen med spännande och generös fönstersättning och vitmålat tegel. Tidstypiska detaljer är bevarade och villans badrum och kök har moderniserats. Detta är en bostad som passar familjen som önskar ett rymligt och karaktärsfullt hem eller kanske den med eget företag. Detta är ett unikt tillfälle att förvärva en bostad med genomgående gedigna material, generösa ytor, spännande trädgård i nivåskillnad och dessutom finns här ett rymligt garage. Villan fördelar sig på ett entréplan med tre sovrum, vardagsrum, matrum, kök, allrum och uterum med öppen spis och med en utanpåliggande terrass. Nedre plan huserar idag ett kontor med pentry, klassisk bastuavdelning och ett gigantiskt rum som av senaste ägaren använts för egen verksamhet, tvättrum, garage och förvaring. Sätter du pris på spännande arkitektur och drömmer om att skapa ett boende utöver det vanliga, då är detta villan för dig! Välkommen på visning!

Beskrivning

Man välkomnas av en hall med klinkers och ljusa väggar och här är ett härligt ljusinsläpp från dörren med infällt glas. I anslutning till hallen finns en mindre klädkammare. Här finns också ett gäst-badrum som renoverades 2017. Det är helkaklat och utrustat med wc-stol, dusch, handdukstork (el) samt tvättställ med tillhörande underskåp samt överskåp. Här är även golvvärme (el).

Vidare in i bostaden breder originalparketten ut sig. Den är vacker och nyslipade och villan blir bara pampigare för varje steg du tar. Till höger möts du av en passage med svarta balkar i taket och längs passagen finns bostadens tre sovrum. I det största med utsikt mot trädgården finns integrerade garderober. I samtliga tre sovrum är det parkett och väggarna är tapetserade. I slutet på passagen har man utgång till trädgård och även här är det en dörr med infällt glas som ger passagen ljus och karaktär.

I passagen finns även ett badrum som renoverades 2017. Det badar i ljus från de två fönstren och det är helkaklat i klassiskt vitt och svart. Badrummet är utrustat med dubbla tvättställ med tillhörande underskåp, överskåp med spegel, sidoskåp, wc-stol samt ett fristående badkar. Här finns även en handdukstork (el) samt golvvärme (el).

Det generösa vardagsrummet bjuder på vacker originalparkett och ett generöst fönsterparti. Även här har man utgång till trädgården. Rummet är rymligt och i anslutning till detta finns ett matrum med samma vackra parkett och tapetserade väggar. På andra sidan matrummet finns allrummet. Här finns nedgången till nedre plan samt en utgång till det väl tilltagna uterummet. Även i detta rum är det parkett och tapetserade väggar. Genomgående i samtliga rum är de svartmålade takbjälkarna.

Köket renoverades 2018 och är försett med inredning i vitt, bänkskiva av svart laminat samt vitt falsat kakel ovan. Köket är utrustat med diskmaskin (2008), integrerad mikro (2015), spishäll (2017), integrerad ugn (2017) samt fläkt (2017). I köket ryms en matplats och även här har man utgång till uterummet. Kökets golv är beklätt med grå laminat och väggarna är vita och släta.

Uterummet är pampigt och man slås omedelbart av den generösa takhöjden då det är öppet upp i nock. Väggarna går i vitt oh även här finns svartmålade takbjälkar. I centrum finns den vackra eldstaden som är av klassisk vitmålad tegel. Här finns spotlights som är dimbara och kan skapa perfekt belysning. Glasdörrarna är skjutbara och med lätthet tar man sig ut på den härliga terrassen i söderläge. Från terrassen har man nedgång till trädgården.

Från bostadens allrum tar man sig ned till nedre plan. Trappan är svartmålad och harmonierar fint med övriga svarta detaljer i huset. Man möts i nedre plan av vitmålade tegelväggar och klinkers på golvet. Här finns ett kontor med pentry, ett tvättrum med tvättmaskin och torktumlare. Från tvättrummet har man utgång till krypkällaren.

På bottenplan finns också ett pannrum, en bastu med dusch och tvättställ i direkt anslutning. Här finns även ett stort garage som är integrerat i huset.
Rummet där man bedrivit sin verksamhet är även det generöst och man omringas av ett väl tilltaget fönsterparti. Här har man idag lagt ett golv över den tidigare poolen som fortsatt finns kvar. Poolen har aldrig varit i bruk av nuvarande ägare men finns alltså fortsatt kvar. Här finns fantastiska möjligheter att nyttja detta rum efter eget behov. Kanske ska det bli ett poolrum igen? Atelje eller annan verksamhet.

Bostaden omringas av en rymlig trädgård som även den har karaktär. Den är byggd i nivå och är insynsskyddad och privat. Från bostaden har man dessutom en vacker utsikt över kyrkan i byn.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Kyrkvärden 13, Landskrona kommun, Skattesats 32.75%.

Församling

Häljarp.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 225 kvm, biarea 112 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 0 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 190 kvm.

Byggnadstyp

1 plan i souterräng

Byggnad

Byggnadsår: 1974
Byggnadstyp: 1 plan i souterräng
Grundläggning: Källare och krypgrund
Stomme: Betong
Bjälklag: Betong
Fasad: Tegel
Tak: Tegel
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft-vattenvärmepump

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2012-11-27
Energiprestanda primärenergital: 92 /kWh per kvm och år

TV

Fiber

Internet

Fiber

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

43 500 SEK varav:
Uppvärmning: 35 000 SEK
Försäkring: 5 500 SEK
VA: 3 000 SEK
I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 912 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 481 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 431 000 SEK.
Värdeår: 1974
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 12-ASM-191.1
Planbestämmelser: Stadsplan (1980-12-01) Byggnadsplan (1957-07-19)

Pantbrev

1 st om totalt 2 500 000 SEK

Tillträde

Diskuteras

Närområde

Allmänt om området: Asmundtorp är en gammal kulturbygd som har haft invånare ända sedan 900-talet. Utmärkande för området är den ståtliga kyrkan i gotisk stil med ett kopparklätt torn som mäter hela 66 meter.

Asmundstorp är en trevlig förort till Landskrona och har drygt 2 000 invånare. Här finns Asmundtorp skola med elever från årskurs 1 till 9 samt förskola. Byns lokala fotbollslag Asmundtorps IF spelar i division 4 och här finns en tennisklubb och en scoutkår.

Livsmedelsbutiken ICA Nära Asmundtorp erbjuder förutom livsmedel även postservice. Det är nära till tågstationerna i Billeberga och Häljarp, och till Landskrona tar det ungefär 10 minuter med bil. Där hittar man allt annat som behövs i form av service. Till Malmö tar man sig med bil på 40 min och till Helsingborg på 25 min.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy