Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 6 100 000 SEK

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 450 000 SEK / Utg.pris
Adress
Öhlins väg 5, Stavsnäs By, Stavsnäs
Typ
Friliggande villa
KVM
135 kvm, biarea 5 kvm
Tomt
1 720 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Arkitektonisk fullträff i vackert område

Med arkitektonisk träffsäkerhet har arkitekten bakom huset, Robert Petrén/AIX, ritat en fulländad enplansvilla som sedan uppförts här i mysiga Stavsnäs By. Detta är hemmet för dig som söker ett boende lite utöver det vanliga där yttersta omsorg lagts på materialval, detaljer och smarta lösningar utan att kompromissa med kvalitet och design.
Genomgående ytbehandlade betonggolv med vattenburen golvvärme i hela huset, ryggåstak skapar luftig och ljus atmosfär, mysiga sovloft är inredd i de två mindre sovrummen för bättre utnyttjande av takhöjden och garderoberna i alla sovrum är delvis inbyggda i intilliggande väggar vilket gör de fullstora utan att ta av golvytan. Två helkaklade badrum i marmorutförande och kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Köket har platsbyggda skåp från golv till tak och inbyggda vitvaror från Bosch. Stor köksö med bänkskiva i marmor rymmer förvaring och bardisk och delar av kök och vardagsrum på ett öppet sätt.
Huset präglas av rymd och ljus och stora fönster från golv till tak präglar inredningen. Glasade dörrar från både hall och flera ställen i vardagsrummet gör att gränsen mellan inne och ute suddas ut och huset öppnas upp på ett vackert sätt. I varje fönster finns inbyggd ledbelysning och gaveln i vardagsrummet präglas av den platsbyggda etanolspisen. Inbyggd över denna hänger tv´n, väl dold bak vackra dörrar när den inte används.
Välkommen hem!

Beskrivning

Övrigt

Stavsnäs By är idylliskt och sjönära med hela ytterskärgården runt knuten. På kort promenadavstånd finns badplats med sandstrand och klippbad. Mataffären i Stavsnäs ligger endast ca 0,5 km från fastigheten, och på promenadavstånd ligger även det hemtrevliga bageriet i Stavsnäs By samt "Klangs gamla Lada", där det sommartid arrangeras populära antikauktioner.
Skärgårdsbåtar utgår från Stavsnäs Vinterhamn, som ligger på promenadavstånd från fastigheten, till Sandhamn och flera fina Skärgårdsöar. I Stavsnäs finns också härliga strövområden med svampmarker att vandra i framåt hösten.

Åker du över Djurö bron, erbjuder Björkås centrum, ca 5 minuters bilresa från fastigheten, det mesta inom kommersiell service: skola (åk f-9), sporthall, bibliotek, en livsmedelsbutik (Ica) samt "Restaurang Björkås". Under sommaren finns även "Vita grindarna" där bad och bangolf erbjuds i tillägg till att restaurangverksamhet drivs. Nyaste tillskottet av restauranger är "Motorverkstan", belägen mellan centrum och Djuröbron. I centrum finns dessutom vårdcentral, kiosk och presentaffär med diverse trädgårdsprodukter.

För den golfintresserade nås Fågelbro Golf & Country Club med 18-håls-bana och en rolig 9-håls kortbana på 15 minuter med bil. FågelbroHus hotell- och konferensanläggning med restaurang samt Fågelbro krog finns på Fågelbrolandet.

Kommunalt åker man lättast till Stavsnäs med SL-buss. Nummer 434 eller 433 går hit och det är bra kommunikationer med regelbundet täta turer i rusningstrafik via direktbussar till Slussen. Restiden är ca 50 minuter till Slussen.

ÖVRIGT:
Lagfartsavgift om 1,5 % på köpeskillingen samt expeditionskostnad tillkommer.

Vid uttagande av nya pantbrev tillkommer en kostnad om 2 % på pantbrevsbeloppet samt en expeditionskostnad.

ANGÅENDE FASTIGHETSSKATT
Gällande fastigheter byggda efter 2012 är det 15 år fastighetsavgifts befriande som träder i kraft året efter inflytt. Se info på Skatteverkets hemsida:
https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/fastighetsavgiftochfastighetsskatt.4.69ef368911e1304a625800013531.html#nybyggdasmahus

Dokument (pdf)

Planritningar Fastighetsutdrag Rapport energibehovsberäkning Höl 1_395.pdf Beräkningar Höl 1_395.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Höl 1:395, Värmdö kommun, Skattesats 32.67%.

Församling

Djurö, Möja och Nämdö.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 135 kvm, biarea 5 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Stor plan och barnvänlig tomt, delvis omgärdat av staket mot grannarna. Infarten till huset och tomten är grovplanerat. Det blir upp till nästa ägare att sätta sin prägel på utformningen av ytorna och här finns många möjligheter. Tomten lämpar sig för pool.
Storlek: 1 720 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 2017
Byggnadstyp: 1 plan
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel med rostfri skruv
Tak: Korrugerad plåt
Utvändigt plåtarbete: Hängrännor i plåt
Fönster: 3-glas isolerfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Fasaden är behandlad med pigmenterad olja.

Golven är behandlade med Betongimpregnering.

Ang. angiven energiprestanda är 49 kwh/kvm/år den beräknade energianvändningen som upprättades i samband med byggandet at huset. Se mer info under dokument.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme
Elförbrukning: 10 000 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 49 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2016-06-22

TV

Fiber

Internet

Fiber

Uteplats

Stor innergård mot sydväst som ligger helt insynsskyddat och i lä. Platsen nås från både vardagsrum och hall.

Bilplats

Huset har en vidbyggd carport om ca 25 kvm. Carporten vilar på samma betongplatta som huset, är förberedd med golvvärme, delar yttertak och har två väggar gemensamt med huset vilket gör att man med lätthet kan bygga in carporten om man önskar utöka boytan.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

35 238 SEK varav:
Uppvärmning: 23 000 SEK
VA: 7 638 SEK
Renhållning: 4 600 SEK
Uppvärmning är inkl hushållsel.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 547 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 903 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 644 000 SEK.
Värdeår: 2017

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Detaljplan (2011-12-15) Vattenskyddsområde (1976-02-03)

Pantbrev

4 st om totalt 5 396 000 SEK

Tillträde

Enl. överenskommelse

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy