Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

tis 24 sep 17:00 - 17:30
Öppen visning - varmt välkommen! Gör gärna en intresseanmälan.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 095 000 SEK
Adress
Andersrovägen 10, Ostra, Eskilstuna
Typ
Friliggande villa
KVM
78 kvm
Tomt
1 174 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig enplansvilla i fridfulla Ostra

Charmig enplansvilla på lugn återvändsgata i fridfulla Ostra! Här finner ni en välplanerad bostad om 78 kvm fördelat på 3 rum och kök. Luftigt vardagsrum präglat av vackra trägolv, täljstenskamin och öppen spis. Fullt utrustat kök med generösa arbetsytor, goda förvaringsmöjligheter i skåp och plats för ett rejält matbord att avnjuta middagen vid. Två sovrum varav ett master bedroom, båda med förvaringsmöjligheter i garderober, och ett helkaklat badrum. I anslutning till huset ligger en takförsedd altan med utrymme för lounge-möbler och matplats. Denna är delvis inglasad och kan nyttjas oavsett väderlek. På fastigheten finns en mysig trädgårdstomt med fruktträd, bärbuskar och odlingsmöjligheter. Det finns dessutom en separat gäststuga med två sovrum, perfekt för övernattningsgästerna.

I Ostra bor du dryga 15 minuter med bil från Eskilstuna centrum och med cykelavstånd till Sundbyholm och Mälaren. I Sundbyholmsområdet finns bad-, båt- och grillplatser. Under sommarsäsongen har ni tillgång till den prisbelönte restaurangen Sundbyholms Gästhamn och i slottsparken anordnas flertalet evenemang och konserter. I området ligger en av Sveriges nordligaste bokskogar där ni kan avnjuta härliga promenader året runt. Vidare i Sundbyholm finns travbana, gårdsbutik och Sundbyholms slott med restaurang och möjlighet till övernattning.

Välkommen hem!

Beskrivning

Entréhall med avhängnings- och förvaringsmöjligheter på hatthylla samt i garderob. Matta med klinkerlook på golv och ljus tapet på väggar. Här sitter luftvärmepumpen.

Luftigt vardagsrum med täljstenskamin och öppen spis, perfekt som extra värmekällor och för mysfaktor under vinterhalvåret. I vardagsrummet finns plats för soffgrupp och mediamöbel. Här ligger ett vackert trägolv och väggarna är tapetserade i ljus nyans.

Stort kök med plats för hela familjen att laga mat tillsammans och utrymme för ett rejält matbord att avnjuta middagen vid. Köket är utrustat med kyl och frys i full höjd, spis, spisfläkt och diskmaskin. Ljusgrått kakel ovan arbetsbänk i laminat och rostfritt stål. Luckor i snygg ek. Väggarna är tapetserade i ljus färg och parkett på golv.

Två sovrum varav ett master bedroom med riklig förvaring i garderober. Väggarna är tapetserade i ljusa färger och på golvet ligger ekparkett. Ett mindre sovrum, likaså med goda förvaringsmöjligheter i garderober. Detta rum är i dagsläget inrett som kontor och var innan tillbyggnationen husets kök. Tapetserade väggar i ljus nyans och ljusgrå matta på golv.

Helkaklat badrum med ett mindre fönster för ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med wc, handfat i kommod, spegelskåp, duschkabin, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsmöjligheter finns i skåp. Vitt kakel med blå detaljer på väggar och matta i härlig blå färg på golv. Intill fönstret sitter en värmeväxlare.

Huset har en rymlig takförsedd altan med utrymme för lounge-möbler och matplats. Altanen är delvis inglasad och nås via vardagsrum och kök. På fastigheten finns en härlig trädgårdstomt med fruktträd, bärbuskar, gäststuga och bod.

Dokument (pdf)

Planritningar Detaljplan Ostra Knall Energideklaration

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Ostra 2:51, Eskilstuna kommun, Skattesats 34.04%.

Församling

Kafjärden.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 78 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

3 rum, varav 1-2 sovrum.

Tomt

På fastighetens härliga trädgårdstomt växer äppelträd, päronträd, plommonträd, hallonbuskar och björnbärsbuskar. På tomten finns även en gäststuga med två sovrum samt en bod för ytterligare förvaring. Nedgrävda slingor för robotgräsklippare finns i marken. Robotgräsklippare ingår i köpet.
Storlek: 1 174 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1953
Byggnadstyp: 1 plan med källare
Övrigt: Tillbyggnation 2005
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 3-glasfönster isoler
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el + luftvärmepump + braskamin

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-08-22
Energiprestanda primärenergital: 127 /kWh per kvm och år

TV

Tv-antenn

Internet

Mobilt bredband. Möjlighet att ansluta sig till fiber.

Övriga byggnader

På tomten finns en bod och en gäststuga.

Uteplats

I anslutning till huset ligger en takförsedd altan vilken nås via vardagsrum och kök. Denna är delvis inglasad och har gott om utrymme för lounge-möbler och matplats.

Bilplats

I källarplan finns garage med plats för en bil. Fastigheten rymmer även 2-3 bilar på uppfarten.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

32 166 SEK varav:
Försäkring: 4 926 SEK
Renhållning: 2 900 SEK
Sotning: 500 SEK
Elektricitet: 17 440 SEK
Samfällighet: 6 400 SEK
I posten el ingår även kostnaden för uppvärmning.
Renhållning avser soptömning och sker med 14 dagars mellanrum.
Samfällighetsavgift är fördelat enligt följande: Knallens Samfällighetsförening 2000kr/år avseende vägar, grönområden och samlingslokalen gustafsgården med festplats. Sjövägens Samfällighetsförening 4400kr/år avseende vatten- och avloppssystem med tillhörande anordningar, denna debiteras 2 ggr/år (2200 kr/debitering). Ostra-Knall Klintens Samfällighetsförening avser väg och har enligt säljaren inte debiterats senaste två åren.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 310 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 888 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 422 000 SEK.
Värdeår: 1976
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Ostra GA:12, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Ostra GA:13, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Ostra GA:14, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Ostra GA:15, Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Ostra GA:8
Planbestämmelser: Detaljplan (2009-02-26) Områdesbestämmelse (1991-02-28)

Pantbrev

1 st om totalt 150 000 SEK

Renoveringar

År 2005 genomfördes en tillbyggnation av huset. I samband med detta totalrenoverades bostaden invändigt med delvis nya ytskikt, nytt badrum och nytt kök med nya vitvaror. Fönster, altandörrar och ytterdörr byttes ut. Grunden dränerades med platonmatta och fasadpanelen byttes ut. Ny elcentral, ny varmvattenberedare och centraldammsugare installerades.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy