Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 350 000 SEK / / utgångspris
Adress
Hagavägen 10, Landet - Nyköping, Tystberga
Typ
Friliggande villa
KVM
124 kvm, biarea 124 kvm
Tomt
1 120 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välskött villa med fantastisk havsutsikt och gångavstånd till bad och båtplats.

I Sörmlands vackra skärgård med storslagen utsikt över inloppet till Stendörren ligger denna arkitektritade 50-talsvilla. Här svävar havsörnen i skyn medan båtar och kanoter passerar utanför dina fönster. Från tomten går du ner till badstranden eller båtbryggan (200m). Närmaste granne är ett kommunalägt naturskyddsområde med kulturbyggnader som visar skärgårdens historia. Studsvik är ett eldorado för oss som paddlar, fiskar och vintertid njuter av skridskoisar. Från Studsviks brygga utgår även skärgårdstrafiken per båt eller svävare beroende på årstid. I området finns restaurang med hotell/vandrarhem på gångavstånd. Bara några km bort ligger Stendörrens naturreservat med hängbroar ut på öarna. Bussen stannar 500 m från villan. Tåget hoppar man på i Nyköping eller Vagnhärad. Nyköping och Trosa ligger ca 30 km bort och i Nyköping finns även internationell flygplats (Skavsta).

Beskrivning

Ljus och rymlig entréhall med golv i kolmårdsmarmor. God plats för ytterkläder. Gästtoalett med wc och handfat i anslutning till hallen. Villan har ett ljust och rymligt kök där matplatsen rymmer minst 6 personer. Vardagsrum och matsal i vinkel med magisk utsikt över havet och båtbryggan. Vardagsrummet har öppen spis samt utgång till uteplats med söderläge och samma fina utsikt över havet.
Avskild sovrumsdel med 3 sovrum varav ett större föräldrasovrum. Samtliga sovrum har inbyggda garderober. Badrum med wc, badkar och tvättho.

Här finns en stor hall med entré från trädgården. I den inre delen av hallen finns tvättutrustning och bergvärmepumpen. Ett stort och ljust kontor/gästrum med härligt utsikt över havet. Ljust sovrum som även det har vyn över havet. Dusch och bastu. Separat wc med handfat. Stort allrum/snickarverkstad. Ytterligare ett stort förråd (ej uppvärmt) och en klädkammare.

Övrigt

Båtplats med 2 meters bredd går att hyra vid Studsviks brygga, kostnad ca 1.700:- Vid Dragsvik finns båtplatser med upp till 4 meters bredd. Lediga platser offentliggörs i februari varje år.

Hagavägen byggdes som tjänstebostäder åt tjänstemän på Studsvik och har en sammanhållen arkitetur. Villorna har ett ljust högt söderläge med fantastisk utsikt över havet.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Överlåtelsebesiktning.pdf Radonprotkoll Frågelista.pdf

Länkar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Hånö Säteri 1:34, Nyköping kommun, Skattesats 33.67%.

Församling

Nyköping.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 124 kvm, biarea 124 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 3-5 sovrum.

Tomt

Fin trädgårdstomt som sluttar mot söder. Från hela tomten har man härlig utsikt över havet. Samfälligheten disponerar stora ytor runt Hagavägen. Området mellan villatomten och havet är ett naturskyddsområde som inte får bebyggas eller förändras.
Storlek: 1 120 kvm.

Byggnadstyp

2 plan i souterräng

Byggnad

Byggnadsår: 1958
Byggnadstyp: 2 plan i souterräng
Stomme: Träregel
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel
Tak: Plåt
Utvändigt plåtarbete: Galvad plåt/Koppar
Fönster: 2glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Vatten och avlopp genom en samfällighet för Hagavägen och ytterligare några fastigheter.
Övrigt: Borrhålet för bergvärmen är 140 m djupt. Värmepumpens effekt är 7kw. Värmepumpens kompressor byttes 2011.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme 2002. Kompressor 2011
Elförbrukning: 12 702 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 104 /per kvm (atemp) och år

TV

Vanlig tv.

Internet

Fiber finns ej i området.

Övriga byggnader

Trädgårdsförråd ca 10 kvm.

Uteplats

Stor uteplats på husets södra gavel med fantastisk utsikt över havet och inloppet till Stendörren. På tomten finns uteplatser även mot öster och väster.

Bilplats

På tomten finns uppställning för 2 bilar
Ca 100 meter från huset finns garage och förråd i en länga.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

48 600 SEK varav:
Uppvärmning: 16 000 SEK
Försäkring: 5 000 SEK
Renhållning: 2 200 SEK
Elektricitet: 14 200 SEK
Samfällighet: 11 200 SEK
I samfällighetsavgiften ingår underhåll av gata, snöröjning, belysning, vatten och avlopp, garage, förråd

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 049 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 434 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 903 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 531 000 SEK.
Värdeår: 1958
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Buller, radioaktiva och kemiska ämnen, 04-IM1-95/616.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut buller, radioaktiva och kemiska ämnen
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Nyköping Hånö Säteri GA:2, Gemensamhetsanläggning: Nyköping Hånö Säteri GA:3, Gemensamhetsanläggning: Nyköping Hånö Säteri GA:4
Planbestämmelser: Detaljplan (1995-01-10). Idag finns byggrätt om 230 kvm för bostadshus och 40 kvm för komplementbyggnad. Attefallshus tillkommer med 30 kvm samt friggebod om 15 kvm.

Pantbrev

3 st om totalt 700 745 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy