Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Hasselvägen 10, Mölnlycke Skogen, Mölnlycke
Typ
Radhus
KVM
156 kvm
Tomt
231 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Rymligt gavelradhus med plats för den stora familjen

Efter semestern kommer Hasselvägen 10 ut till försäljning med planerade visningar första veckan i september. Ett rymligt och välplanerat gavelradhus i fint skick. Huset har en flexibel planlösning som idag erbjuder 3 sovrum som kan bli fler, renoverat dusch/wc-rum, kök, vardagsrum i vinkel, badrum, tvättstuga samt en ateljé / allrum i övre plan. Genomgående ljusa och tilltalande ytskikt. Trevlig tomt som har en stenlagd uteplats på framsidan vilken ramas in av fina planteringar, på baksidan finns ett stort trädäck och en plan och lekvänlig gräsyta. Läget i området är ypperligt, här kan barnen leka fritt utan att störas av genomfartstrafik på innergårdens gräsplan eller i sandlådan. För de större barnen finns en allaktivitetsplan precis i anslutning till området med möjlighet till bla bollspel. Garageplats och cykelförråd i länga, endast ett stenkast ifrån ytterdörren. I garagelängan finns även en gemensamhetslokal som kan disponeras fritt för familje- och barnkalas.
Skogenområdet är populärt bland barnfamiljer då både skolor och förskolor finns på nära avstånd. Här bor du nära blåbärsskogen, vackra strövområden, upplysta motionsslingor och fina badsjöar. Några av sjöarna som erbjuder barnvänliga stränder är Ötjärn, Finnsjön, Rådasjön, Långetjärn och Landvettersjön. På gångavstånd finns matvarubutik och busshållplats som trafikeras bl.a av Grön Express. Mölnlycke centrum, med ett stort utbud av service, ligger på gång- och cykelavstånd. Med bil tar du dig in till de centrala delarna av Göteborg på ca 20 minuter och med elcykel på ca 35 minuter.

Beskrivning

Övrigt

MÖLNLYCKE
Mölnlycke är centralort i Härryda kommun belägen en mil sydost om centrala Göteborg. Ortens historia är starkt präglad av textiltillverkningen som startades redan 1849 och pågick ända fram till slutet av 1990-talet. Länge var Mölnlycke också känt för sina handelsträdgårdar. Blommor, frukt och grönsaker odlades och såldes inne i centrala Göteborg. Större delen av bebyggelsen består av villor, radhus och kedjehus samt stora härliga grönområden. Här finns bland annat Rådasjöns vackra naturreservat och Finnsjöns friluftsområde samt Wendelsbergsparken omgärdad med fin natur för promenader och friluftsliv. Från sjön Gröen slingrar sig Mölndalsån fint genom Mölnlycke centrum på sin väg till Rådasjön. I Rådasjön, Massetjärn och i Mölndalsån finns möjlighet till fritidsfiske. Runt om i Mölnlycke finns många fina badplatser. På 10 minuters promenadavstånd finns badet är i Ötjärn, det är även nära till badplasen i Finnsjön och med cykel når man snabbt Säteribadet i Rådasjön och Frökens udde i Landvettersjön. Mölnlycke är ett expansivt centrum med ett stort utbud av bland annat livsmedelshandel och övrig detaljhandel samt restauranger och caféer. Här finns även apotek, butikskedjor, vårdcentral och flera banker samt systembolag. I centrum finns även ett kulturhus med bibliotek, utställningshall och café samt flera samlingssalar och teater-/biosalong. För den som vill ha ett aktivt föreningsliv finns ett stort utbud på orten. Här finns flera idrottshallar och runt om i Mölnlycke finns ett flertal fotbollsplaner. I Pixbo strax söder om Mölnlycke finns tennishall, utomhustennisbanor och paddletennis. Vid Råda Säteri finns ett privatstall och ridskola. I Mölnlyckeområdet finns ett flertal förskolor, familjedaghem och skolor. Dessutom finns det några familjekooperativa förskolor samt en Montessoriförskola. I Mölnlycke finns samtliga utbildningsnivåer från förskoleklass till år 9. Det finns fritidshem och fritidsklubbar i anslutning till skolorna. I centrum finns en öppen förskola som välkomnar alla barn i åldern 0-6 år tillsammans med förälder eller annan vuxen. Hulebäcksgymnasiet kan erbjuda en stor mängd utbildningsprogram. Från Mölnlycke finns snabba och goda kommunikationer in till de centrala delarna av Göteborg. Med bil tar du dig in till de centrala delarna av Göteborg på ca 20 minuter och med elcykel på ca 35 minuter.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Hönekulla 1:535, Härryda kommun, Skattesats 33.29%.

Församling

Råda.

Typ

Radhus

Storlek

Boarea 156 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Tomtarea 231 m² (friköpt). Trevlig tomt som har 2 uteplatser, plan och lekvänlig gräsyta på baksidan och fina planteringar.
Storlek: 231 kvm.

Byggnadstyp

2,5 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1982
Byggnadstyp: 2,5 plan
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Betongpannor
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Övriga byggnader

I anslutning till trädäcket finns ett mindre förråd för utemöbler, trädgårdsverktyg etc.

Uteplats

Stenlagd uteplats invid entrén som har kvällssol. Större trädäck på baksidan som har ett skyddat sydostläge.

Bilplats

Eget garage i länga med anslutande gästparkeringar.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 575 000 SEK (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 396 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 179 000 SEK.
Värdeår: 1987
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Härryda Hönekulla GA:1
Planbestämmelser: Stadsplan (1981-04-02) , Ytvattenskydd (2011-10-21)

Tillträde

april 2020

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy