Länk kopierad!

Visningar

sön 22 sep 13:00 - 13:45
Ring eller maila för anmälan.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 750 000 SEK
Adress
Storsjövägen 27, Forsbacka, Forsbacka
Typ
Friliggande villa
KVM
122 kvm
Tomt
3 013 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Sjönära villa! Trivsam enplansvilla i vinkel byggd 2007 med stor härlig trädgårdstomt. Välkommen!

Sjönära villa! Här bor du lugnt och skönt i ett mycket trivsamt och välvårdat enplanshus. Byggnaden uppfördes 2007 i vinkelform och ritades av arkitekt Johan Skoog. Fastigheten ligger nära Storsjön med allt vad den har att erbjuda med båtturer, fiske och bad. I huset finns genomgående vattenburen golvvärme, stora fönsterpartier, högt i tak och trivsamma umgängesytor. Vardagsrummet går eventuellt att dela av för att få tillgång till ett extra sovrum alt söka bygglov för en tillbyggnad av huset om inte denna yta skulle räcka. Stor härlig trädgårdstomt. Väl tilltagen altan med tak. Buss når du på ca 800 meters avstånd och med bil tar du dig snabbt ut på E16 för transport till Gävle eller Sandviken. Matbutiken Coop finns i Forsbacka. 2st småbåtshamnar inom ca 1 km. Här finns också rymlig carport med tillhörande förråd med platta på mark och som är isolerat. Även en extra byggnad bakom huset består av snickarbod, lider och hönshus. Trädgården är välhållen och här finns gott om blommor och träd, då detta är en hörntomt medför det att trädgården flyter ihop med skogen runt om på ett trevlig sätt.

Storsjön erbjuder ett mycket bra gösfiske och har många trevliga badplatser samt flertalet småbåtshamnar. Den sträcker sig till Sandviken och här finns många öar att gå i land på. Vintertid är det riktigt fint att promenera, pimpla eller åker långfärdsskridskor på Storsjön som nås på några minuter från huset.
Trivsamma strövområden i Forsbacka både utmed Storsjön men även vid Forsbacka Herrgård.


Välkommen hem!

Beskrivning

Smakfull enplanshus i vinkel ritad av arkitekt Johan Skoog. Här finns gott om ljusinsläpp, stora fönsterpartier, två stycken eldstäder, härlig altan med tillhörande tak.

HALL med vitmålade väggar, ljusgrått klinkergolv. Här finns plats för avhängning av ytterkläder. Vid ytterdörren finns sidofönster som medför bra ljusinsläpp.

KÖK med gott om plats för matbord. Skåpluckor i ljust träslag, mosaik i blått bakom bänkskiva. Plats för förvaring och bra med arbetsytor. Högt i tak, stora fönsterpartier och vedeldad kamin. Den maskinella utrustningen bestå av kyl och (frys står i tvättstugan), induktionshäll, ugn, fläkt samt micro. Trivsam bardel mot den inre hallen. Spotlights som takbelysning. Utgång finns till altanen.

Rymligt och ljust VARDAGSRUM med härlig takhöjd och bra ljusinsläpp p.g.a. de stora fönstren. Två altanmarkiser ger skugga varav den största är motordriven och regleras med fjärrkontroll. Parkettgolv och vitmålade väggar samt tapetserad fondvägg. Kamin installerad för trivsamma höst/vinterkvällar. Från detta rum tar du dig ut på den trädäckade altanen som också har tak.

SOVRUM 1 med plats för dubbelsäng och garderober. Väggar i grå nyans, parkettgolv och fönster i norrläge.

SOVRUM 2 med högt i tak, parkettgolv, vitmålade väggar och tapetserad fondvägg. Hörnfönster ända ner till golvet vilket gör att du har en bra utsikt mot trädgården. Plats för garderober.

Helkaklat mycket fräscht BADRUM med klinkergolv. Här finns badkar, dusch, wc, fönster och handfat.

BADRUM 2 är även det fräscht med kaklade väggar och klinkergolv. Här finns wc, handfat och dusch.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ med vitmålade väggar och klinkergolv. Tvättmaskin och torkskåp samt bra arbetsbänk.

Övrigt

Historia om Forsbacka:
Samhället norr om strömmen med bostadshus, skola, handelslokaler, baptistkapell med mera skapades huvudsakligen efter bildandet av Forsbacka Jernverks AB år 1870. Från 1945 har nästan alla de gamla husen ersatts med nya. De första nya byggnaderna var konsumhallen och ett annat hus med affärslokaler, post och bostäder nära sjön. Samtidigt tog kommunen alltmer över ansvaret för bostadsförsörjning och samhällsservice från bolaget. Från denna period härrör också den nya kyrkan (1965). Idrottsplatsen Mariehov anlades 1940 efter den gamla vägen till järnvägsstationen vid Margretehill.

Orten expanderade också söder om ån där annars främst herrgården var belägen. I det område som kallas byn och låg på ägor som hörde till Ytterhärde bodde en del av brukets anställda, men bolaget kontrollerade inte all mark vilket gjorde att handlare och andra småföretagare etablerade sig. Här låg också ett missionskapell (1867) och från 1906 Folkets hus. Byggnaden var ursprungligen planerad av Forsbacka godtemplare som föreningshus, men socialdemokratiska ungdomsklubbens medlemmar tilläts redan från början att teckna andelar i byggnadsföreningen. I källaren hade också Konsum sin första lokal. I byn fanns tidigare också en biograf, Biografpalatset.

Något senare började många arbetare arrendera skogstomter kring Storsjön för sommarstugor. Dessa är numera inte sällan avsedda för permanent boende. På en udde i Storsjön avgränsade SCB år 2010 en separat småort med namnet Heliga landet. Egnahemsbebyggelse växte först upp i Svartbergsområdet och på 1950-talet intill landsvägen och Storägan öster om herrgårdsparken där det sedan gammalt också fanns viss bebyggelse. I början av 1930-talet hade en bro byggts över sundet mellan ån och sjön för landsväg till Sandviken.

En av järnverkets specialprodukter var ihåligt borrstål, och den nya ägaren Fagersta Bruks AB hade 1929 koncentrerat sin borrstålstillverkning till Forsbacka. 1978 förvärvade emellertid Sandvik AB:s ägare Kinnevik aktiemajoriteten i Fagerstakoncernen och flyttade tre år senare produktionen av ihåligt borrstål till närbelägna Sandviken. Personalen minskades kraftigt med 191 personer, men det stora och relativt nya valsverket (1963) behölls tillsvidare för andra valsningsarbeten. När Kinnevik sedan upplöste Fagerstakoncernen 1984 drevs Forsbacka med viss framgång som självständigt bolag till 1989 då valsverket stängdes. Därefter har Ovako haft en vidareförädlingsenhet på platsen (kapning, svarvning, värmebehandling av stångstål) som 2017 delvis övertogs av nybildade Forsbacka kulverk AB. De äldre anläggningarna är sedan 1992 ett museum där Stiftelsen Forsbacka bruk anordnar visningar och samtida konstutställningar med mera på somrarna.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Forsbacka 14:39, Gävle kommun.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 122 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

3 rum, varav 2-3 sovrum.

Tomt

Storlek: 3 013 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 2007
Byggnadstyp: 1 plan
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Tak: Papp
Fönster: 3-glasfönster Från Elitfönster.
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Centraldammsugare är installerad.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: FTX, frånluftvärmepump med återvinning.

Internet

Fiber via GavleNet.

Övriga byggnader

Rymlig carport med tillhörande förråd. Sparat byggnad på baksidan av huset för snickeri, arbetsredskap mm.

Bilplats

Gott om plats för ett flertal bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

39 997 SEK varav:
Försäkring: 4 826 SEK
VA: 3 071 SEK
Renhållning: 2 500 SEK
Sotning: 800 SEK
Elektricitet: 28 800 SEK

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 497 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 865 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 632 000 SEK.
Värdeår: 2007
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Gävle Forsbacka GA:7

Pantbrev

4 st om totalt 1 900 000 SEK

Tillträde

Enligt ök.

Närområde

Allmänt om området: Forsbacka, tätort i Gävle kommun, är ett vackert område belägen vid Storsjöns utlopp i Gavleån med goda pendlingsmöjligheter till Gävle, Valbo och Sandviken.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy