Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 350 000 SEK
Se budhistorik
BesiktigadBesiktigad

Visningar

ons 28 aug 18:00 - 18:30
Anmälan krävs.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 450 000 SEK / Bud
Adress
Björkgatan 6, Motala
Typ
Friliggande villa
KVM
105 kvm, biarea 41 kvm
Tomt
1 006 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Välskött och fräsch villa!

Välkommen till Björkgatan 6 och denna mycket välskötta och fina villa om fem rum och kök. Huset har på senare år genomgått en stor rad förbättringar och renoveringar. Nuvarande ägare har med stil och känsla skapat ett hemtrevligt, barnvänligt och fräscht hus. Entréplanet har fått en ny planlösning då man har öppnat upp mellan kök, matplats och vardagsrum vilket ger luftiga och trevliga sociala ytor. Vidare erbjuder entréplanet en charmig farstu med avhägningplats och en fräsch gästtoalett. Från matrummet tar ni er ut till den inglasade altanen med tillhörande uteplats i bästa solläge. Även övervåningen har fått ett lyft med en ny planlösning med 3 sovrum i bra storlek samt ett nytt och fint badrum. Källarplanet erbjuder praktiska utrymmen så som tvättstuga, pannrum samt ett rum som går att inreda till lekrum eller relaxavdelning då ett badrum finns vägg i vägg. Källaren har en egen ingång via gaveln. Garagelängan är ombyggd där första delen är förråd och andra delen är ett inrett och isolerad gästrum/kontor med en luftvärmepump. Bakom garaget finns ett praktiskt kallförråd. Fiber finns indraget till huset.


Till huset hör en lättskött, praktisk och barnvänlig tomt med fruktträd och friggebod. Här finns stora ytor för barnen att springa och leka.
På Björkgatan bor ni på en lugn gata med närhet till bland annat Fålehagen som erbjuder fina motionsspår. I närheten finns även förskola, vårdcentral, pizzeria samt en servicebutik.

Beskrivning

Hall:
Inbjudande hall via farstun med avhängningsplats. Sedan kliver ni in till inre hallen som är inredd med hyllsystem, laminatgolv och målade väggar.

Gästtoalett:
I anslutning till hallen finner ni den nyrenoverade gästtoaletten från 2019. På golvet ligger det ett vackert mönstrat klinkergolv och väggarna är halvkaklade i vitt. Inrett med wc, tvättställ med kommod, spegel samt golvvärme.

Kök:
Till vänster om hallen kommer ni till det stilrena köket som renoverades 2017. Snickerierna går i grått med spegelluckor som bryts av med en elegant stenbänkskiva i vitt. På golvet ligger det ett fint parkettgolv i ask och väggarna är målade. Goda arbetsytor finns samt en bardel med plats för två barstolar. Kökets maskinella utrustning är Siemens i rostfri stål och består av kombinerad kyl-och frys, fläkt, induktionshäll, diskmaskin, ugn samt en kombinerad micro-och ugn.

Matrum:
Från köket tar ni er till matrummet som har samma enhetliga parkettgolv i ask ( samma som i köket) och målade väggar. Här ryms ett stort matbord med plats för upp till 10 personer. Matrummet har en öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Från detta rum tar ni er ut till den inglasade altanen och uteplatsen.

Vardagsrum:
Vidare från matrummet kommer ni till detta rum som även det har samma enhetliga parkettgolv i ask och målade väggar. Trevliga sociala ytor med plats för en soffgrupp och soffbord. Från vardagsrummet kan ni även nå den inre hallen.

Övervåning

Passage/hall:
Via den vitmålade trappan tar ni er upp till övre plan och hallen. Hallen är inredd med laminatgolv och målade väggar. Hela övervåningen är renoverad med nya ytskikt och ett nytt badrum från 2016. Även elen byttes ut och det sitter en ny el central med jordfelsbrytare och knappsäkringar på övervåningen.

Badrum:
Till vänster om hallen finner ni ett fint renoverat badrum som är beklätt med klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet är inrett med badkar, wc handdukstork, tvättställ med kommod och tillhörande spegelskåp, spotlights infällda i taket samt golvvärme.

Sovrum 1:
Bra storlek på sovrummet som är inrett med laminatgolv och tapet. Fint ljusinsläpp från två fönster i olika väderstreck.

Sovrum 2:
Centrerat sovrum som är inrett med laminatgolv och tapet. Även detta sovrum har bra storlek och här får det plats med både säng och skrivbord. Vidare finns ett förråd.

Sovrum 3:
?Master bedroom? inrett med laminatgolv och ljusa väggar. Här finns det gott om garderober som är inredda med hyllsystem.

Garage:
Garaget är ombyggt där första delen är ett förråd och den bakre delen är ett isolerat rum med luftvärmepump. Rummet är inrett med laminatgolv och panelväggar. Detta rum kan nyttjas som ett kontor eller gästrum. På garageuppfarten finns det plats för två bilar. Vidare så finns ett kallförråd som sitter ihop med garaget på baksidan. Ett praktiskt utrymme att förvara utemöbler mm.

Dokument (pdf)

Planritningar Frågelista Björkgatan 6.pdf Areamätning.pdf Energideklaration Björkgatan 6.pdf Besiktning Björkgatan 6.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Svampfoten 4, Motala kommun.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 105 kvm, biarea 41 kvm.
Areauppgifter enligt areamätning.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 006 kvm.

Byggnadstyp

2 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1934
Byggnadstyp: 2 plan med källare
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Plåt
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 2-glas kopplade, isolerglasfönster.
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Elpanna, vattenburet system.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 131 /per kvm (atemp) och år

Internet

Fiber

Uteplats

Inglasad altan med tillhörande soldäck.

Bilplats

Garage som idag är ombyggt till förråd och kontorsdel/gästrum. p-plats finns för två bilar på garageuppfarten.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

50 914 SEK varav:
Försäkring: 5 003 SEK
VA: 8 775 SEK
Elektricitet: 37 136 SEK
I kostnaden för el ingår även uppvärmning.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 724 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 364 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 360 000 SEK.
Värdeår: 1934
Skatt/avgift: 5 430 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Ändring Av Dp (1994-10-12) Tomtindelning (1984-07-05) Stadsplan (1977-05-16)

Pantbrev

6 st om totalt 2 210 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy