Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
895 000 SEK
Adress
Axmarstig 84, Axmar, Axmar
Typ
Friliggande villa
KVM
120 kvm, biarea 20 kvm
Tomt
1 223 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig 30-tals villa med naturen runt knuten och fin promenad till havet

Välkommen till denna charmiga 30-tals villa belägen på hörntomt med naturen runt knuten. Villan fördelar sig om 1 1/2 plan och har en härlig uteplats med soligt sydvästläge. Entréplanet har en rymlig hall, ett lantligt kök med vedspis och en tvättstuga/WC med groventré. Här finns också ett mysigt vardagsrum med braskamin, ett sovrum samt ett sovrum/arbetsrum. Det övre planet har ett allrum och ett sovrum. Bra förvaring med två förråd.

Härlig tomt som ramas in av både häck och staket. På tomten finns en byggnad med bra förvaringsyta och en gruslagd uppfart med plats för flera bilar. Från tomten finns en fin stig med ca 10 minuters promenad genom skogen till havet och hamnen med badplats. Axmarby är en trivsam liten bygd med aktiv byförening och ett vackert hamnområde. Inte långt bort ligger Axmar bruk och prisbelönta havskrogen Axmarbrygga.

Välkommen hem!

Beskrivning

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Tapetserade väggar och parkettgolv.

Lantligt kök med köksluckor i ek och bänkskiva i laminat och delvis rostfritt. Här finns plats för mycket förvaring och bra arbetsytor. Köket är utrustat med spishäll samt en vedeldad spis, ugn, fläktkåpa, diskmaskin samt en kyl/frys. Köket ger plats åt matgrupp framför fönstret. Vitmålad bröstpanel på väggarna och parkettgolv.

Stor tvättstuga med praktisk groventré. Här finns bra bänkyta med diskho och en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Här finns också en Duschkabin och en ny varmvattenberedare. Intill rummet ligger en separat WC med toalett och handfat.

Vardagsrum med linoleumgolv och målade väggar. Rummet ger plats åt stor soffgrupp om så önskas.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och en garderobsvägg med bra förvaring. Rummet har nytapetserade väggar och en ljus linoleummatta.

På det nedre planet finns ett mindre sovrum/arbetsrum. Målade väggar och ett ljust linoleumgolv.

På det övre planet finns ett rymligt allrum med trägolv och tapetserade väggar. Från rummet nås två förråd med gott om plats för förvaring.

Härligt sovrum med trägolv och ljusa väggar. Inbyggd garderobsvägg med bra förvaringsyta.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Axmar 3:38, Gävle kommun, Skattesats 35.13%.

Församling

Hamrånge.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 120 kvm, biarea 20 kvm.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Tomtarea 1 223 m² (friköpt). Trevlig hörntomt med stora gräsytor och i angränsning till skogen. Från tomten och genom skogen finns ett promenadstråk ner till havet.
Storlek: 1 223 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1933
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Betongpannor
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten genom vattenförening. Enskilt avlopp med trekammarbrunn med markinfiltration.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luftvärmepump, braskamin

TV

TV via fiber

Internet

Bredband via fiber

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

35 450 SEK varav:
Försäkring: 5 500 SEK
VA: 2 000 SEK
Renhållning: 3 250 SEK
Sotning: 700 SEK
Elektricitet: 24 000 SEK

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 280 000 SEK (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 240 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 40 000 SEK.
Värdeår: 1947
Skatt/avgift: 2 100 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Vattenledning, 21-91:557.1
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Gävle Axmar GA:15

Pantbrev

6 st om totalt 850 000 SEK

Renoveringar

2018 Nytt staket
2018 Braskamin installerad

Närområde

Allmänt om området: Axmar by eller Axmarby är en småort i Hamrånge socken i Gävle kommun.

Axmarby är en mycket gammal fiskehamn. Det har diskuterats huruvida den utnyttjats av Gävlefiskarna, eller om dessa hållit sig vid Kusökalv. Klart är i varje fall att det länge funnits täta förbindelser mellan Axmar och Gävle och att fiskarna varit den förmedlande länken. På 1930-talet hade Axmars hamn redan övergivits, medan folk från fastlandet ännu bedrev fiske på Kusökalv.[2]

Vid Jungfrukusten intill Axmar finns Gästriklands största gravhög, Högkullen (Axmarhögen), vilken anses vara en vikingagrav. Axmar är ett naturnamn. Förleden Ax kan härröra från ag eller från sädesax (korn) som tidigt odlades i bygden. Efterleden mar kan tydas som långgrund havsvik.

Axmar är beläget intill järnvägslinjen Ostkustbanan och var tidigare utöver en ren skogs- och jordbruksbygd också ett säte för sågverksindustri, under 1950-talet hade här Sjökarteverket en bas för mätning av havsdjup i södra Norrlandskusten. 1671 anlades Axmar bruk av Claes Depken, bruket var under olika ägare i drift fram till 1927.

Axmarbygden har många fritidsboende främst i områdena kring Axmarfjärden, Finnharsfjärden, Gåsholma och Hari. Yttre Axmarfjärden med Kusön (Gästriklands största ö) ingår i Axmars naturreservat.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy