Länk kopierad!

Visningar

sön 21 jul 11:00 - 11:30
Boka din visning nedan

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
8 950 000 SEK / Utgångspris
Adress
Militärvägen 3, Höllviken, Höllviken
Typ
Friliggande villa
KVM
230 kvm
Tomt
926 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Gediget stenhus på glödhett läge

Med Kämpinges sagolika stränder på en minuts promenadavstånd ligger detta rymliga och mycket sociala stenhus med fem sovrum och fantastiska sociala ytor i nära kontakt med köket. Takhöjden delvis ända upp i nock (drygt 7 meter) skapar en fantastisk rymd åt bottenvåningen och stora skjutdörrspartier mot den insynsskyddade trädgården med olika uteplatser, gör detta till ett perfekt boende för de stora sommarfesterna eller bara en plats där familjen kan njuta och koppla av tillsammans.
Välkomna på visning!

Beskrivning

BOTTENVÅNING
Hela planet (utom våtutrymmena) har elegant italiensk marmor med vattenburen golvvärme.
- Hall med bra plats för ytterkläderna.
- Mycket stora sällskapsytor som delvis är öppna upp i nock. Här finns gott om plats för både soffor och matsalsmöblemang. Skjutdörrspartier i olika väderstreck skapar närkontakt med trädgård och soliga uteplatser. En perfekt plats för umgänge vid de stora sommarfesterna.
- Socialt kök med vit inredning från samt mycket påkostade och genomtänkta materialval. Utrustning: Kyl/frys med ismaskin och bubbelvatten, induktionshäll, fläktkåpa, inbyggd ugn (pyrolys), inbyggd micro med grill m.m, värmeskåp för varmhållning av tallrikar och mat, integrerad diskmaskin och arbetsytor i svart diabas från Blekinge.
- Ett av husets totalt fem bra sovrum ligger på detta plan. (Funkar såklart utmärkt som hemmakontor)
- Helkaklat badrum med bastu, dusch, toalett och tvättställ.
- Helkaklad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, tvättho, gott om garderobsutrymmen samt utgång till trädgården.
OVANVÅNING
Hela planet har ekparkett med golvvärme.
- Här uppe finns två avdelningar med totalt fyra ljusa och bra sovrum, två klädkammare samt två helkaklade badrum. Samtliga sovrum är öppna upp i nock. Från "balkongen" som sammanbinder sovavdelningarna har man in utsikt ut genom flera takfönster och ner över både vardagsrum och kök.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Energideklaration Rapportex.pdf Frågelista.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Höllviken 12:187, Vellinge kommun, Skattesats 30.73%.

Församling

Höllviken.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 230 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 5 sovrum.

Tomt

Lummig, lättskött och insynsskyddad trädgårdstomt med buskar, träd och gräsytor.
Storlek: 926 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1992
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Lättbetong
Bjälklag: Betong
Fasad: Tegel
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen el. Golvvärme på båda planen.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: G
Energiförbrukning: 111 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-06-16
Energiprestanda primärenergital: 213 /kWh per kvm och år

Internet

Fiber

Uteplats

En stensatt uteplats och ett stort trädäck i sydost respektive sydväst. Båda nås via stora skjutdörrspartier.

Bilplats

Carport för en bil och uppställningsplats för tre bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

55 299 SEK varav:
Uppvärmning: 46 000 SEK
VA: 4 900 SEK
Renhållning: 2 999 SEK
Samfällighet: 1 400 SEK
I posten uppvärmning ingår även hushållsel

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 5 703 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 790 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 913 000 SEK.
Värdeår: 1992
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:12. (Avser underhåll och skötsel av vägar, snöröjning. Kostnad f.n. 1 400 kr/år)
Planbestämmelser: Ändring Av Dp (1995-11-09) Byggnadsplan (1984-02-29)

Pantbrev

3 st om totalt 2 250 000 SEK

Tillträde

Enligt överenskommelse

Närområde

Allmänt om området: Precis vid foten av Falsterbonäset ligger områdets centralort Höllviken. Här bor man med ena foten i havet var man än väljer att flytta, med Öresund i norr och Östersjön i söder. I väster går Falsterbokanalen.

Området präglas främst av välskötta villor som ligger inne i en högrest tallskog. I öster har samhället ett centrum och kommunens enda galleria. Och i det området finns också flera lägenhetshus och radhus. Här öppnar naturen upp sig och havsvindarna får fläkta fritt.

Det bor en bit över 10 000 invånare i Höllviken. Då det fungerar som centrum för flera närliggande byar och områden är servicenivån väldigt bra, med affärer, restauranger, kultur och nöjen. Inte minst på sommaren då många badgäster letar sig hit. Det finns också flera förskolor och skolor i området och här kan barnen gå kvar i några av Skånes bästa skolor upp till årskurs nio.

Bussarna går oftare än du hinner räkna in till Malmö och för den hurtige går det till och med att cykla de två milen på cykelbana om man så önskar. Bor man i Höllviken är man också mycket smidigt och snabbt ute på E6 med den egna bilen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy