Länk kopierad!

Visningar

ons 21 aug 17:00 - 17:45
Vänligen boka tid

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 150 000 SEK / Eller högstbjudande
Adress
Fågelgränd 7, Klagshamn, Klagshamn
Typ
Friliggande villa
KVM
216 kvm
Tomt
602 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Arkitektritad dröm på en av Klagshamns absolut bästa adresser! Utsikt mot hav och strandängar......

Det är med stolthet vi kan presentera detta arkitektritade drömhus från 2006 i fina byggnadsmaterial (lättbetong) och med hög materialstandard och smarta inredningslösningar! Här bor man i en miljö med ljus och atmosfär och med en privat ombonad trädgård nära havet och strandängarna. På bottenplan njuter vi av öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med braskamin samt möjlighet till två sovrum. På ovanplan finns tre fina sovrum samt allrum med balkong mot havet. Två inbjudande badrum med hög standard ger extra fina mervärden. Sköna uteplatser både på det stora trädäcket samt på stenlagd uteplats i den väldoftande trädgården. På Fågelgränd har du kort promenad/cykelavstånd till strandängarna, havet, badplatsen, ridskolan, idrottsplatsen, den lokala lilla butiken samt fina förskolor och skola.

Beskrivning

Entréplan:
Huset har en välkomnande entré och man stiger rakt in i en stor och ljus hall med bra förvarings- och avhängningsmöjligheter (skjutdörrsgarderober). I anslutning till hallen ligger ett matförråd/vinförvaring samt ett helkaklat badrum med dusch. Här finner vi även trappan som leder upp till ovanvåningen och vidare ett sovrum samt arbetsrum i bra storlek. Denna delen av huset är inredd med klinkergolv och vitmålade väggar samt en tapetserad fondvägg i arbetsrummet. Rakt fram från hallen öppnar sällskapsrummet upp med inbjudande umgängesytor. I sällskapsrummet finns en braskamin och i anslutning ligger köket i vinkel. På golvet löper ett vackert skeppsgolv och väggarna är vitmålade. Ett fantastiskt ljusinsläpp ges från de stora skjutdörrs- och fönsterpartierna från golv till tak. I både sällskapsrum och arbetsrum finns skjutdörrspartier att öppna upp ut till husets trevliga trädäck/trädgård som skapar en flytande gräns mellan husets inomhus- och utomhusmiljö. Tidlöst och rymligt kök med god förvaring och praktisk köksö. Mellan hallen och köket ligger ett tvättrum med bra arbetsytor och gott om förvaring. Vattenburen golvvärme i hela huset ger en härlig komfort och i taken finns infällda spotlights som ger bra allmänbelysning.

Ovanvåning:
Centralt placerad trappa med inbyggd belysning leder upp till ovanvåningen. Direkt till vänster ligger ett sovrum med klädkammare. Stort badrum med både dusch och badkar. Här finns en smart lösning med mindre skjutbar vägg i glas vid badkar, så att ni kan uppleva utsikten mot havet i badkaret! Till höger om trappan ligger det större sovrummet med skjutdörrsparti med skyddande glasräcke ut mot trädgården. Detta sovrum har även en stor klädkammare. Vidare nås ytterligare ett sovrum i bra storlek samt det fantastiska allrummet med magnifik utsikt över strandängarna/havet. Öppet upp till nock och gigantiska fönster ger en otrolig känsla av ljus och rymd. Från allrummet finns utgång till balkongen med ett stilrent glasräcke... Här har man fri utsikt mot havet! Genomgående i rummen på ovanvåningen löper ett ljust skeppsgolv och väggarna är vitmålade.

KÖK
Trivsamt kök med vita högblanka köksluckor med integrerade grepp. Bänkytor i massivt trä. Praktisk köksö som skapar extra plats för matlagning och förvaring. Glaskeramikhäll (Telefunken), spisfläkt (Miele), integrerad diskmaskin (Miele), kyl och frys (Gram), inbyggnadsugn (AEG) och inbyggnadsmikro.

På golvet ligger klinkergolv och i taket finns infällda spotlights som ger behagligt ljus.

Matplats i anslutning till köket med plats för stort matrumsbord.

BADRUM/TVÄTT
Badrum entréplan: Vägghängd-wc, duschhörna med duschväggar i klarglas, tvättställ, spegel med belysning ovan och handdukstork. Svart/vit chessboardmosaik på golv samt vitkaklade väggar. Spotlights i tak. Tre mindre fönster högt placerade ger fint ljusinsläpp till badrummet.

Badrum övre plan: Vägghängd-wc, kommod med dubbla tvättställ, spegel med belysning ovan, dusch med takdusch och duschväggar i klarglas, badkar, litet skjutbart fönster i frostat glas ut mot allrummet och handdukstork. Grått klinkergolv, vitt kakel på väggar tillsammans med mixad blå mosaik vid badkar samt ovan kommod. Spotlights i tak samt två stora fönster med insynsskydd ger behagligt och naturligt ljus åt badrummet.

Tvättrum: Arbetsbänk i massivt trä med vask och förvaringsskåp under. Goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob samt städskåp. Tvättrummet nås från hallen samt köket och skärmas av med praktiskt infällda skjutdörrar. Två fönster ovan arbetsbänk ut mot trädgården och gatan. Tvättmaskin och torktumlare (Miele) samt torkskåp (Cylinda). Klinkergolv och målade väggar.

Dokument (pdf)

Planritningar Fågelgränd 7 ED.pdf Fågelgr7-rappex.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Upplastaren 14, Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Limhamn.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 216 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

7 rum, varav 4-6 sovrum.

Tomt

Vacker arkitektritad trädgård med stensatta gångar samt bl.a. fikonträd, päron, äpplen, rosmarin, mullbär, vinbär samt kryddland och buxbomhäck.
Storlek: 602 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 2006
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Platta på mark
Grundmur: Betong
Stomme: Lättbetong
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts/Trä(lärk)
Tak: Glaserat taktegel
Utvändigt plåtarbete: Aluzink
Fönster: 3-glasfönster isoler
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Golvvärme i båda planen
Centraldammsugare
Cykelställ
Utedusch

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Grundvattenvärmepump - vattenburen värme

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 56 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-06-10
Energiprestanda primärenergital: 108 /kWh per kvm och år

Internet

Fiber från Sydantenn

Övriga byggnader

Förråd

Uteplats

Trädäck i brasiliansk redwood (Massaranduba)
Stensatt uteplats

Bilplats

2 st. carportar samt uppställningsplats

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

36 280 SEK varav:
Försäkring: 5 000 SEK
VA: 4 400 SEK
Renhållning: 1 880 SEK
Elektricitet: 25 000 SEK
Uppvärmning, hushållsel, vatten, försäkring och sophantering.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 165 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 315 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 850 000 SEK.
Värdeår: 2006
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Detaljplan (1992-10-29)

Pantbrev

3 st om totalt 4 000 000 SEK

Tillträde

Enligt överenskommelse

Närområde

Allmänt om området: Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröt Skanska fram Kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Det som tidigare var cementfabrik är idag ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Här tar 6:ans stadsbuss dig enkelt till Hyllie station på under halvtimmen, så även om du bor bland naturreservat på landsbyggden är Malmö City och dess puls aldrig långt borta.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy