Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 600 000 SEK
Adress
Kallkärrsvägen 278, Snäckevarp - Gryts skärgård, Gryt
Typ
Friliggande villa
KVM
90 kvm
Tomt
2 063 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

''Bekanta dig med solen och skärgården i sköna Gryt''

Med en härlig ''Bullerby-känsla'' finner ni denna idyll.

Detta åretruntboende breder ut sig över 2063 kvm tomt och ligger bra till oavsett om du föredrar morgon-, kvälls- eller dagssol.

Ett hus för er som föredrar det enkla livet. Livet utan renoveringar. Flytta in i detta trevliga hus om 121 kvm fördelade på tre rum (går att bygga ett fjärde), loft och gäststuga med bästa möjliga solläge i populära Gryt.

Som alternativ till att starta ett renoveringsprojekt - rota fram solglasögonen, en god bok och solstolen för att ta tillvara på solen som kommer att vara en nära vän.

Följ med när solen löper sin bana och från öst till väst och njut längs dess väg. På den stora altanen som vetter mot baksidan äter ni frukost och njuter av solens första strålar för att mot eftermiddagen vrida solstolen varefter solen löper sin utstakade väg över himlen.

Men de dagar då solen inte behagar att visa sig finns det gott om saker att göra.

Ett ögonkast på en karta ger oss vidden av Kallkärrsvägen 278's mångsidighet.

Närheten till stan gör det lätt att på under 20 minuter går att nå Valdemarsviks citykärna. Medan ca fem minuter i motsatt väderstreck tillåter dig att njuta av fördelarna av att bo havsnära. Ca 600 meter från huset breder Gryts skärgård ut sig med alla de fantastiska fördelar som kommer med detta.

Många timmar kommer att spenderas i goda vänners lag i skärgårdens omedelbara närhet. Men skulle du, mot förmodan, tröttna. Varför inte passa på att utforska de stora naturområden som kommer med landsbygden? Eller njut av att i lugna ro påta i trädgård?

Huset planlösning bidrar till ett lekfullt hem där livet får stå i fokus. Det trevliga köket mynnar ut i vardagsrum som med sina åtskilliga meter i takhöjd bidrar till en rymd som får hemmet att bli smått unikt.

Lämna stressen bakom dig och låt dig en sprakande brasa och smattret på takfönsterna från ett stilla sommarregn vagga dig till ro.

Blir ni ofta med gäster eller är en stor familj löses detta genom den väl rustade gäststugan som står på tomten. Med både ett eget badrum, ett trinettkök och plats för flera sovplatser rymmer denna stuga även utan svårigheter en familj. Resterande kan husera i det mysiga sovloftet i det stora huset.

Huset är utrustat med både kommunalt vatten och avlopp, fiber, bergvärme och har under de senaste åren genomgått flera större renoveringar.

Kallkärrsvägen 278, är med sitt attraktiva område, ett mycket eftertraktat hem. Perfekt oavsett vart du befinner dig i livet.

Välkommen hem.

Beskrivning

I hallen ligger ett parkettgolv och en vägg är ljus medan den andra har kulören av behandlat trä. Kläder och skor hänger man av sig i garderob som är infälld i väggen.

Direkt till höger innanför hallen finner man ett utrymme för reglage av bergvärmen och därefter ett duschrum/tvättstuga och en toalett.

Klinkergolv med kaklade väggar. Rummet är utrustat med dusch, tvättmaskin och ett fönster. I rummet finns gott om utrymme för att hänga tvätt.

Det andra våtrummet är utrustat med toalett, handfat, kommod. Ett fönster bidrar med ljus. Golvet är belagt med klinker och väggarna är kaklade.

På golvet i sovrum 1 ligger det klickgolv. Flera fönster i östlig riktning bidrar med ordentligt ljus. Väggarna är ljusa.

På golvet i sovrum 2 ligger det klickgolv. Flera fönster i östlig riktning bidrar med ordentligt ljus. Väggarna är ljusa.

Vardagsrummet är belagt med samma parkettgolv som i hall. Ljusinsläpp i tak och i två väderstreck bidrar till både ljus och känsla av rymd. Från vardagsrummet ser man ut över trädgården och har möjligheten att kliva ut på stor altan i söderläge. Vardagsrummet är utrustat med en vackert smyckad braskamin.

Från vardagsrum leder en trappa upp till ett rymligt loft med plats för minst fyra sängar.

I köket ligger det samma parkett som i vardagsrum och väggarna är ljusa. Mycket förvaring finns i form av underskåp, lådor och överskåp. Köket är utrustat med en spis, köksfläkt, kyl, frys, inbyggd mikro, diskho och diskmaskin. En köksö skiljer kök mot vardagsrum.


Gäststuga:

Sällskapsrum/kök:
Furuparkett och furuväggar. Rummet rymmer både stor soffa, soffbord, skrivbord och ett trinettkök (diskho, spisplattor, kyl med frysfack allt i ett). Fönster i sydlig och östlig riktning. Luftvärmepump.
Sovrum:
Furuparkett och furuväggar. Plats för dubbelsäng. Fönster i nordlig riktning.

Badrum:
Klinkergolv med kaklade väggar. Badrummet är utrustat med duschkabin, handfat, elelement och toalett.

Övrigt

Huset har haft en ägare innan nuvarande ägare.
Tillträde tänkt våren 2020.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Snäckevarp 4:278, Valdemarsvik kommun.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 90 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Storlek: 2 063 kvm.

Byggnadstyp

Enplan med loft

Byggnad

Byggnadsår: 1979
Byggnadstyp: Enplan med loft
Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Tegel
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Huset är målat med järnvitriol vilket ger huset en jämn gråaktig kulör. Den järnvitriolbehandlade fasaden kan i mångt och mycket jämföras med en obehandlad fasad vilket, med god träkvalitet, ofta ger fasaden en livslängd på 50 år eller mer. Under denna tid är fasaden så gott som underhållsfri.

En genomgång av all el i huset gjordes i början av 2000-talet.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Energideklaration

Status: Beställd

TV

Via antenn. Annars via fiber.

Internet

Fiber finns indraget.

Övriga byggnader

- Carport med dubbla pareringar
- Förråd/verkstad i anslutning till carport
- Gäststuga
- Hundgård (tas bort vid önskemål)

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

44 650 SEK varav:
Försäkring: 3 000 SEK
VA: 10 000 SEK
Sotning: 250 SEK
Elektricitet: 28 000 SEK
Samfällighet: 3 400 SEK

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 434 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 032 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 402 000 SEK.
Värdeår: 2003
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Valdemarsvik Snäckevarp GA:1, Gemensamhetsanläggning: Valdemarsvik Snäckevarp GA:2
Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2001-05-28) Byggnadsplan (1969-09-19)

Pantbrev

10 st om totalt 1 600 000 SEK

Renoveringar

Genomförda renoveringar:
Kök
Badrum
Altan
Fönster
Impregnering av mossa tak.

Kommande renoveringar eller justeringar som genomförs av nuvarande ägare:
- Skorsten

Vägbeskrivning

Från Norrköping (Ca 1 timme):
- Fortsätt mot Söderköpingsvägen/E22
- Följ E22 mot väg 212. Ta avfart Trafikplats Valdemarsvik från E22.
- Följ väg 212 mot Kallkärrsvägen.

Från Stockholm (Ca 2 timmar och 40 min):
- Kör ut på väg 75 i Johanneshov från Centralbron, Söderledstunneln och Johanneshovsbron.
- Följ E4 mot Söderleden/E22 i Norrköping. Ta avfart Trafikplats Kneippen från E22.
- Fortsätt på E22. Ta väg 212 mot Kallkärrsvägen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy