Visningar

sön 26 maj 13:45 - 14:30
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 500 000 SEK / Utg.pris
Adress
Rådjursvägen 12, Gustavsberg Lugnet, Gustavsberg
Typ
Friliggande villa
KVM
114 kvm, biarea 70 kvm
Tomt
872 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Villa med renoveringsbehov och underbar trädgårdstomt belägen på mysig gata

Möjlighet att förvärva en stor villa med vacker uppvuxen trädgårdstomt angränsande till allmänning på en av Lugnets mest populära gator. Två plan och hel källare samt garage. Totalt renoveringsbehov föreligger.

Huset har många rum och mycket bra förvaringsytor. Fint ljusflöde och möjlighet till stora sociala ytor. Det mesta är i originalskick, dock är taket omlagt 2013/2014. Mycket gott om förvaringsutrymmen, braskamin på källarplan, garage med förråd/verkstadsdel. Tomten är en solig, plan och insynsskyddad hörntomt, och är belägen mot allmänning på lugn gata. På entrésidan av huset sitter du helt skyddad från insyn med vy mot skogen. Här samsas gräsmattor med naturlig vegetation och fina planteringar. Körsbärsträd med vacker blomning och äppelträd som ger gott om frukt mot höstkanten. Stenlagd entré och trädäck mellan hus och garage.

Området gränsar till stora naturområden med härliga svamp och bärmarker att vandra i framåt hösten och ligger på promenadavstånd från elljusspår i Ekedalskogen. Gångavstånd till buss, skolor, förskola och Gustavsbergs centrum.
Här hör du fåglarna som kvittrar och vindens sus men har ändå storstadens puls på bekvämt pendlingsavstånd med endast ca 25 minuter till slussen.

Beskrivning

Entré till hall med garderober och plats för avhängning av kläder. På entréplan finns även badrum i original från byggåret med wc, badkar samt handfat. Litet fönster.
Köket, som renoverats troligtvis någon gång på början av 90-talet, har fönster i två väderstreck och gott om förvaringsplats i bänkskåp och överskåp med ljusa luckor. Köket är fullt utrustat med kyl, frys, diskmaskin, spis med häll samt fläkt. Ursprungsplanlösningen har även två sovrum och ett vardagsrum på detta plan. I dag är det ena sovrummet införlivat med vardagsrummet och utgör matrum.

Från hallen på entréplan går trappan upp till övre plan och även källarnedgången finns här.
Övre plan har förutom två stora sovrum; ett i vardera gavel, en wc samt ett mindre allrum.
Källarplan innehåller stora ytor för förvaring, tvättstuga, matkällare och verkstad. Här skulle man med fördel kunna göra ytterligare ett badrum och sociala ytor om så önskas.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Ösby 2:31, Värmdö kommun, Skattesats 32.28%.

Församling

Gustavsberg-Ingarö.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 114 kvm, biarea 70 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen..

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Underbar och lättskött trädgårdstomt. Tomten är en solig, plan och insynsskyddad hörntomt, och är belägen mot allmänning på en lugn trivsam lokalgata. På entrésidan av huset, mot nordväst, sitter du helt skyddad från insyn med vy mot skogen. Mot syd/sydost omgärdas huset av fin gräsmatta och fruktträd. Här samsas gräsmattor med naturlig vegetation, körsbärsträd och äppelträd som bär frukt fråmåt hösten.
Storlek: 872 kvm.

Byggnadstyp

2 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1962
Byggnadstyp: 2 plan med källare
Grundläggning: Källare
Bjälklag: Betong/Trä
Fasad: Tegel och trä
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Hängrännor i plåt
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburet system. Idag uppvärmt med elpanna.
Elförbrukning: 22 000 kWh/år.

TV

Fiber finns i området.

Internet

Fiber finns i området.

Övriga byggnader

Garage med vidbyggt förråd/verkstad. I behov av renovering.

Uteplats

Trädäck på entrésidan.

Bilplats

Garage med plats för en bil.
Asfalterad infart med plats för ytterligare två bilar att parkera.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

34 647 SEK varav:
Uppvärmning: 29 890 SEK
Försäkring: 4 657 SEK
Sotning: 100 SEK
Fastigheten säljs av ett dödsbo. Vissa uppgifter har inte gått att å fram.
Avgift för vatten/avlopp tillkommer.
Nedan återfinns Värmdö Kommuns exempel på brukningsavgift för enbostadshus (villa) som är ansluten till vatten, spillvatten och dagvatten. Vattenförbrukningen för ett normalhushåll är cirka 150 kubikmeter per år.

Fast avgift per år: 2 826 kr
Enhetsavgift per år: 1 566 kr
Avgift för 150 kubikmeter vatten: 4 382 kr
Total årskostnad: 8 774 kr

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 789 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 605 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 2 184 000 SEK.
Värdeår: 1962
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Kopplingskiosk, 01-IM4-41/1844.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-21/206B.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-39/6590.1
Last: Officialnyttjanderätt Ledning Expr Fullbordad, 01-IM4-40/797.2
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Kopplingskiosk
Avtalsservitut Kraftledning(2 st)
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1961-12-30) Vattenskyddsområde (1951-07-04)

Pantbrev

9 st om totalt 632 800 SEK

Renoveringar

Taket är omlagt 2013/2014 . Ny råspont, ny papp, läkt och betongpannor. Utvändiga plåtarbeten samt hängrännor och stuprör byttes ut samma år.

Tillträde

Enl. ö.k. Snabbt tillträde möjligt.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy