Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

sön 25 aug 15:00 - 16:00
tis 27 aug 17:00 - 18:00

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 495 000 SEK
Adress
Lugna gatan 4, Enskede - Pungpinan, Skarpnäck
Typ
Friliggande villa
KVM
74 kvm, biarea 59 kvm
Tomt
536 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig småvilla anno 1928 belägen i idylliska Pungpinan!

Välkomna att låta er förföras av denna charmiga småvilla anno 1928 - perfekt för den lilla familjen, eller för dig som på sikt vill bygga till. Fint belägen i idylliska Pungpinan och med gångavstånd till affärer, kommunikationer, skolor, förskolor och fantastiska Nackareservatet. Lagom stor, friköpt trädgårdstomt inramad av frodig grönska, och med ett fint sydvästläge. Väl inne i huset så möts du av vackra trägolv, snedtak och mängder av tidstypisk charm. På entréplan har du sällskapsrum med braskamin samt ett tidlöst vackert HTH kök. Här finns också en möblerbar hall samt en gästwc. En våning upp finns två fina sovrum samt utgång till en stor balkong. I källarvåningen finns husets helkaklade badrum kombinerat med tvättstuga. Här finns även ett stort allrum som tidigare fungerat som föräldrasovrum. Gott om förvaringsutrymmen, garage samt den obligatoriska matkällaren.

Ser fram emot att träffa er på visning! Välkommen hem!

Beskrivning

ENTRÉPLAN
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
HALL
Inbjudande entréhall med furugolv och målade väggar. Plats för avhängning av ytterkläder i hatthylla.
WC
Wc med toalett, handfat med underskåp samt badrumsskåp med spegel. Plastmatta på golv och väggar.
VARDAGSRUM
Trivsamt vardagsrum som skapat för umgänge med familj och vänner. Här finns gott om plats till möblemang av olika slag och den fina braskaminen ger extra värme och mysfaktor. Parkettgolv och tapetserade väggar.
KÖK
Stilrent HTH kök renoverat 2014 med goda arbetsytor och mycket förvaringsutrymme. Vacker stenliknande laminatbänkskiva med vitt kakel ovan. Köket är utrustat med kyl/frys (Samsung), integrerad diskmaskin (Cylinda), inbyggnadsugn (Bosch), kolfilterfläkt (Thermex) samt induktionshäll (Cylinda). Furugolv och målade väggar.

ÖVRE PLAN
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
HALL
Trivsam hall med ljusinsläpp från balkongdörr. Utgång till balkong. Furugolv och målade väggar. Tapetserade väggar i trapphus.
SOVRUM
Två mycket trivsamma sovrum med snedtak. Bägge har furugolv och målade väggar. Det största sovrummet har inbyggda garderober/kattvindar, samt ingång till ett litet utrymme med handfat.

KÄLLARPLAN
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
HALL och WC
Hall och wc med klinkergolv. Målade väggar i hall samt bröstpanel och tapet i wc utrymmet.
BADRUM/TVÄTTSTUGA
Stort badrum renoverat 2005 med kaklade väggar och klinkergolv som har vattenburen värme. Bubbelbadkar, handfat med underskåp samt spegel med spotlights ovanför, duschkabin (2019), eldriven handdukstork (2019) samt tvättmaskin (LG).
ALLRUM
Rymligt allrum med plastmatta på golvet och målade väggar. Ingång till garaget.
MATKÄLLARE och FÖRRÅD
Betongväggar och betonggolv. I ett av rummen finns ett trinettkök.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Lugna gatan 4.pdf Besiktningsprotokoll Lugna gatan 4.pdf Takoffert.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Pungpinan 1, Stockholm kommun, Skattesats 30.76%.

Församling

Skarpnäck.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 74 kvm, biarea 59 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 2-3 sovrum.

Tomt

Lummig trädgårdstomt som är insynsskyddad av mycket grönska. Här finns två äppelträd, ett plommonträd samt vinbär och krusbär. Mängder av vackra växter och blomster såsom syren, klematis, höstanemon, trollhassel och vintergrön buxbom och bambu. Två pallkragar samt ett trädgårdsförråd.
Storlek: 536 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1928
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundmur: Betong/betonghålsten
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Skivmaterial (troligtvis av masonit)
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: Kopplade 2-glasfönster + fönster med isolerglas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Långtidsmätning av radon utförd 1998 med ett godkänt årsmedelvärde på 60 bq.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Elpanna - vattenburen värme

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: G
Energideklarationsdatum: 2019-06-24

Bilplats

Plats för bilar på grusad uppfart invid huset.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

42 500 SEK varav:
Uppvärmning: 31 672 SEK
Försäkring: 7 025 SEK
VA: 2 643 SEK
Renhållning: 1 160 SEK
I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Sopkostnad avser 14-dagars tömning.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 619 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 192 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 3 427 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Tomtindelning (1927-03-05) Stadsplan (1926-12-30)

Pantbrev

3 st om totalt 2 888 934 SEK

Övrigt

OMRÅDESBESKRIVNING
Pungpinan består till stor del av självbyggen och var rena landet när området stod klart 1925 och nybyggarna flyttade hit. Namnet Pungpinan kommer från krogen Pungpinan, som låg norr om dåvarande Tyresövägen, nuvarande Skarpnäcksvägen just öster om Skogskyrkogården. Krogen, som också kallades Skarpnecks krog eller Krogen i kröken, fick enligt traditionen sitt namn av att man där "pinade" sin penningpung för att betala brännvinet. Krogen nämns första gången 1670 och byggnaden revs 1876.
I området och endast ett stenkast från huset finns omtalade Skogskyrkogården som är en mycket vacker plats med flera promenadstråk. 1994 upptogs Skogskyrkogården på UNESCO:s världsarvslista.
I närheten finns även Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområden. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; utomhusbassäng, skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår.
På Skarpnäcks sportfält kan man utöva allehanda sporter. Här finns en stor fotbollsplan och möjlighet till skid- och skridskoåkning vintertid.
Ett stort utbud av barnomsorg finns i området. Bland de närmsta förskolorna finns Barnasinnet samt Fågelboet. Bland skolorna ligger Skarpatorpsskolan, Skarpnäcks skola och Filsofiska i Skarpnäck närmast, samtliga åk 0-9.
Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

KOMMUNIKATIONER
Tunnelbanan ligger på ca 10-15 minuters promenadavstånd från huset och det finns tre stationer att välja på: Bagarmossen (linje 17), Skogskyrkogården (linje 18) och Kärrtorp (linje 17) från vilka det tar ca 10-12 minuter in till Skanstull. Det finns även bra bussförbindelser, buss 816 (trafikerar Blåsut och Gullmarsplan) och linjerna 161, 163, 180 och 811. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Södermalm ligger på ca 15 minuters cykelavstånd. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt med bil in och ut ur staden. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se).

SERVICE
Kärrtorp och Bagarmossen har bägge centrum med ett 30-tal affärer med bland annat apotek, småbutiker, pizzeria, restaurang, sushi, ungdomsteater, pressbyrå, videobutik, Ica och Coop. I närområdet finns även flera restauranger och Eko-matbutik.
Man tar sig med lätthet även till Globen Shopping, Sickla Köpkvarter eller Farsta Centrum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy