Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 795 000 SEK
Se budhistorik
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 795 000 SEK / Utgångspris
Adress
Rådagatan 16, Farsta/Farsta strand/Larsboda, Farsta
Typ
Radhus
KVM
91 kvm, biarea 7 kvm
Tomt
100 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljust och perfekt planerat radhus på friköpt tomt

Välkommen till ett ljust och hemtrevligt radhus på Rådagatan 16 på friköpt tomt där det känns att varje kvadratmeter är noga uttänkt. Här erbjuds ett boende med bra planlösning, fint ljusinsläpp och härlig atmosfär.
Det första som möter dig i huset är en inbjudande och funktionell hall med hatthylla, garderober, goda avhängningsmöjligheter och gott om plats för jackor och skor. Längre in finns ett rymligt, lättmöblerat och socialt vardagsrum med fint ljusinsläpp, stora fönster, härliga umgängesytor och gott om plats för soffa och matgrupp, följt av ett stilrent, härligt och fräscht kök. Badrummet är nyligen renoverat, fräscht och stilrent med badkar, dimbara spotlights, golvvärme, förvaringsskåp, handfat, kommod och toalett.
Här ingår en tomt om 100 kvadratmeter som innebär stora möjligheter för såväl vuxna som barn. Husets mysiga, insynsskyddade och fina uteplats, som nås via vardagsrummet, passar utmärkt för såväl lek som umgänge.

Samfälligheten är välskött och solid med strukturerade framtidsplaner och en tydlig och långsiktig plan för framtida förbättringar. Dessutom erbjuds gemensamma utrymmen som tvättstuga och lekplats.
Det här hemmet är som gjort för en barnfamilj, perfekt beläget i Farsta strands hjärta. Trevligt boende i attraktivt område nära sjön Magelungen med kanoting, kräftfiske, skridskoåkning och utomhusbad. Gångavstånd till Ågesta friluftsområde med golfbana, ridning, motionsslingor, utomhusgym och svamplockning. Här bor du med närhet till Farstahallen med simhall och sportaktiviteter och till Farsta Centrum som erbjuder ett stort utbud av affärer och annan service. Gångavstånd till suveräna kommunikationer med buss, pendeltåg och tunnelbana.

Välkommen hem!

Beskrivning

FARSTUKVIST
Trevlig farstukvist med grind, staket och tak. Framför huset finns en allmän gräsmatta med utemöbler omgärdad av grönskande häck.

HALL
Den inbjudande och funktionella hallen öppnar upp och välkomnar både boende och gäster med ljusa väggar och klinkergolv som längre in övergår i parkettgolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall, såsom hatthylla, garderober med skjutdörrar, goda avhängningsmöjligheter och gott om plats för jackor och skor. Genomgående ekparkettgolv med vattenburen golvvärme på hela entréplan.

KÖK
Det stilrena, härliga och fräscha köket i enhetliga färgval har ljusa väggar och ekparkett. Utrustningen består av kyl, frys (båda i fullhöjd), ugn, mikrovågsugn, fläktkåpa och diskmaskin. Vitvaror i rostfritt utförande. I övrigt erbjuder köket bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, ekluckor och plats för matbord och stolar invid fönster.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är husets givna samlingspunkt ? ett rymligt, lättmöblerat och socialt rum med ekparkett och vita väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp, stora fönster från golv till tak, härliga umgängesytor och gott om plats för soffa och matgrupp. Skjutdörr mellan kök och vardagsrum samt utgång till uteplatsen.

UTEPLATS
Mysig, stenbelagd och insynsskyddad uteplats i direkt söderläge med utsikt mot allmänning. En riktigt magisk plats att njuta av solen med familj och vänner. Här erbjuds lättmöblerade ytor, sol hela dagen och plats för soffgrupp och odlingslådor etc. Uteplatsen inramas av häckar och spaljéer.

GÄST WC
Helkaklad och fräsch med klinkergolv. Här finns handfat, wc stol och tvättmaskin.

HALL (övre plan)
Mindre hall från vilken du når samtliga rum på övre planet. Här finns ett inbyggt linneskåp med trådbackar. Taket är sänkt får att få mer förrådsplats. Förrådet nås via två luckor för att man ska kunna utnyttja utrymmet maximalt.

SOVRUM 1 (Övre plan)
Från hallen når du husets master bedroom ? ett stort och harmoniskt rum med parkettgolv och ljusa väggar. Rummet har klädkammare, plats för garderob, dubbelsäng och annat möblemang. Lucka till förrådet.

SOVRUM 2
Ett lite mindre och rogivande sovrum med trevlig utsikt, plats för garderob, annan inredning, säng och nattduksbord. Vita väggar och parkettgolv. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.

SOVRUM 3
Rofyllt sovrum som är något mindre än sovrum 2 med plats för säng och annan inredning. Även här ligger parkettgolv.

BADRUM
Nyligen renoverat, fräscht och stilrent badrum från 2017 med stilrent klinkergolv (komfortvärme) och väggar i vitt kakel. Här finns utrustning i form av badkar, förvaringsskåp, handfat med kommod och toalett. Vädringsfönster och skönt ljus genom dimbara spotlights.

FÖRRÅD
Till radhuset hör ett externt förråd på ca 7 kvm.

Dokument (pdf)

Planritningar Förhandsbesiktning Energideklaration

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Hemmarö 8, Stockholm kommun, Skattesats 30.75%.

Församling

Farsta.

Typ

Radhus

Storlek

Boarea 91 kvm, biarea 7 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Tomtarea 100 m² (friköpt).
Storlek: 100 kvm.

Byggnadstyp

2 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1961
Byggnadstyp: 2 plan
Grundläggning: krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel
Tak: Papp
Fönster: 3-glasfönster, 2 -glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energideklarationsdatum: 2019-10-31
Energiprestanda primärenergital: 99 /kWh per kvm och år

TV

Leverantör: Telenor (F.d Bredbandsbolaget) Basutbudet ingår i samfällighetsavgiften

Internet

Leverantör: Telenor (F.d Bredbandsbolaget) ingår i samfällighetsavgiften

Övriga byggnader

Förråd på ca 7 kvm samt gemensam tvättstuga med 4 tvättmaskiner, två torkskåp, två torktumlare. Hemmarö Vånö samfällighetsförening består av 83 radhus fördelat på 8 längor. Föreningens uppvärmning är fjärrvärme.
I radhuslängan har man ett partytält att låna till fest.
Vid höst- resp. vårstädning brukar föreningen hyra in en Container för att medlemmarna ska kunna bli av med lite skräp.
I soprummet är det tillåtet att kasta papp, glas, metall, batterier, glödlampor, hushållssopor och matrester. Ej grovsopor.
Grannarna hjälps åt med gräsklippning runt radhuslängan.

Uteplats

Stenbelagd uteplats på husets baksida i soldränkt söderläge med rabatter, sandlåda och ett förråd för trädgårdsredskap. Angränsar mot allmänning. Här erbjuds lättmöblerade ytor, sol hela eftermiddagen och kvällen och plats för soffgrupp.

På husets framsida finns trevlig fasrstukvist med grind, staket och tak. Framför huset finns en allmän gräsmatta med utemöbler omgärdad av grönskande häck.

Bilplats

Till huset ingår en p-plats med elstolpe.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

53 864 SEK varav:
Försäkring: 6 269 SEK
Elektricitet: 10 395 SEK
Samfällighet: 37 200 SEK
I avgiften till samfälligheten ingår uppvärmning, kall- och varmvatten, avlopp, parkeringsplats med el-stolpe, sophämtning, snöröjning, kabel-tv, bredband samt tillgång till gemensam tvättstuga. 500 kr/mån avsätts till framtida underhåll.
Observera att den årliga elförbrukningen är för hushållsel och är baserad för 4 personer och att viss avvikelse kan förekomma. Uppvärmning sker med fjärrvärme och ingår genom samfälligheten. Mer info finns i energideklarationen. Uppgiften skall ses som ett riktvärde och kan skilja sig beroende på avtal, leverantör, hushållets storlek samt olika vanor.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 259 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 379 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 880 000 SEK.
Värdeår: 1961
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 0180IM-01/12199.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Ledning Mm
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Stockholm Hemmarö GA:1, Gemensamhetsanläggning: Stockholm Hemmarö GA:3
Planbestämmelser: Tomtindelning (1962-11-30) Stadsplan (1962-07-12)

Pantbrev

4 st om totalt 2 245 500 SEK

Renoveringar

2019 Målat fönsterbleck
2018 Ny Tvättmaskin
2018 Målning av väggar i vardagsrum, kök, trapp, hall uppe och lilla sovrummet samt tapetsering av hallen nere
2017 Renovering av badrum, nytt klinkergolv i hall nere (våtrumsintyg finns).
2013 Nytt redskapsförråd och lågt staket på baksidan samt målning av dessa och höga staketet.
2012 Kompletterat kök med golvlådor
2010 Målning i stora sovrummet, sovrum, hall uppe tak och väggar. Gör om allrummet till litet sovrum. Nytt golv i hall uppe och lilla sovrummet.

Tidigare ägare
2008 Trapp till övre plan renoverades
2006 Nytt golvbjälklag på bottenvåningen, byte av isolering i väggar och tak, nya stammar. Vattenburen golvvärme lades in på hela entréplanet. Kök och wc renoverades.
Elen på entréplan är bytt och delar av elen på övre plan är bytt. Elen på övervåningen ligger dock på vissa ställen utanpå väggen för att inga gipsskivor byttes där.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy