Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Södra Kafévägen 20B, Ekerö Träkvista, Ekerö
Typ
Villa
KVM
115 kvm, biarea 102 kvm
Tomt
1 431 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Härlig 60-talsvilla i stor trädgård, Dubbelgarage!

Denna härliga familjevilla om totalt ca 215 kvm, i 1-plan + ljus bra källare med generösa ytor och flera sällskapsrum, ska säljas om/när familjen som bor här hittar sitt drömboende i Lundhagen eller Skärvik!
Den ligger i slutet på en mycket omtyckt och lugn gata. Solig och plan trädgårdstomt om 1431 kvm som inbjuder till lek och vila. På gatan kan även relativt små barn öva sig att cykla mm då det inte finns någon genomfartstrafik, bara grannar som kör här. På entréplanet finns ett nytt kök med matplats för 4-6 personer, vardagsrum med öppen spis och utgång till stor altan i väster, delvis under tak. Välkomnande matrum, här får många familjemedlemmar och gäster plats runt bordet. Dubbeldörrar ut till härlig altan i öster med sol från tidig morgon till mitt på dagen. Väggfast hylla i 60-talsstil avgränsar vardagsrum och matrum. 3 sovrum, nytt fräscht badrum samt gästtoalett.
Öppen trappa leder ner till stort sällskapsrum med parkettgolv i källaren. I källaren finns även rymlig badavdelning med bastu, badkar, dusch och relaxrum, separat gästwc och underbar stor tvättstuga med massor med plats för sportutrustningar mm i direkt anslutning till separat ingång från trädgården. Gott om förråd både ute och inne. Dubbelgarage
Välkommen till Södra Kafévägen 20 B!

Beskrivning

HALL:
Ljus hall med gott om plats att hänga av sig och förvara ytterkläder. Golvet har klinker innanför dörren och sedan fortsätter ett parkettgolv vidare in genom hallen bort mot sovrummen.

GÄSTWC:
Gästtoalett med kakel och klinker, wc samt handfat.

KÖK:
Ljust och trevligt kök som renoverades 2015 med vita skåpluckor och fronter. Här finns gott om skåp och dragbackar för förvaring. Parkettgolv, ljus tapet, två fönster släpper in mycket ljus och det finns bra arbetsbänkar där flera kan laga mat och umgås tillsammans. Man sitter lätt 4-6 personer till bords i köket.
Alla maskiner såsom spishäll, inbyggd ugn, fläkt och diskmaskin är från 2015, kyl och frys från 2019.

MATRUM / VARDAGSRUM:
Matrum och vardagsrum hänger idag ihop och är avdelat med en specialbyggd bokhylla samt murstocken. Från matrummet går man genom dubbeldörrar ut på en härlig altan i öster där man tar morgonfikat i morgonsol eller sitter i skugga varma kvällar. Här är sol från tidig morgon till långt fram på dagen.

VARDAGSRUM:
I vardagsrummet är det fönster åt söder samt och utgång till altan under tak i väster. På altanen är det sol till sena kvällen och underbart att sitta i skydd under delen med tak, både från stark sol och regn. Den öppna spisen finns i vardagsrumsdelen och har en inbyggd braskassett som både värmer och bidrar med hög mysfaktor.

SOVRUM 1:
Stort sovrum med 2 inbyggda garderober med överskåp. Parkettgolv och målade väggar.

SOVRUM 2:
Master bedroom med hel vägg med inbyggda garderober från byggnadsåret, byggda med kvalitet med trähyllor och hängförvaring. Stort fönster som är öppningsbart samt ett fast fönster släpper in mycket ljus. Parkettgolv samt tapet på väggarna, fondtapet bakom sängen.

SOVRUM 3:
Parkettgolv och målade väggar. Sängen står idag i en alkov med överskåp över. Garderoberna är borttagna men det finns plats att ställa in 2 lösa garderober om man så önskar. Det finns även plats för skrivbord, byrå mm.

BADRUM:
Ett ljust och fräscht badrum totalrenoverat 2018 (våtrumsintyg finns). Klinkerplattor på golv och på en vägg där handfat och handdukstork är monterade. De övriga tre väggarna är våtrumsmålade. Vackert modernt badkar, wc samt 2 handfat monterade i kommod med draglådor. Ovanför handfaten finns överskåp med spegel och förvaring. Öppningsbart fönster släpper in mycket ljus.

EN ÖPPEN TRAPPA LEDER NER TILL KÄLLARVÅNINGEN:
Direkt nedanför trappan är ett stort allrum med ljusa väggar och en fondtapet samt parkettgolv. Här finns plats för både soffgrupp med TV-hörna och stor golvyta för lek, bordtennis och annan utrymmeskrävande aktivitet. Två källarfönster släpper in bra med ljus, vattenburen värme via radiatorer.

Resten av källaren har klinkergolv med golvvärme via elslingor.

WC OCH HANDFAT:
Här är det kaklade väggar och klinker på golvet av sjöstenstyp, wc och handfat.

STOR KLÄDKAMMARE:
Här finns plats för hängförvaring längs med båda hela långsidorna och hyllor ovanför. Klinker på golvet.

BADRUM MED BASTU OCH RELAXRUM:
Badavdelning med härligt badrum med stort bubbelbadkar, bastu med runt fönster, handdukstork och stor duschplats. Kakel på väggarna och klinker på golvet.
Utanför badrummet finns relaxrum med klinkergolv och plats för sittmöbler och viss förvaring.

PANNRUM:
Innanför relaxrummet ligger det gamla pannrummet som idag har plats för massor med förvaring, matkällare, snickarbänk mm. Här står även bergvärmepumpen, ackumulatortanken, den mekaniska ventilationsanläggningen mm.

UNDERBAR STOR TVÄTTSTUGA:
Här finns långa arbetsbänkar med tvättho. Tvättmaskin och torktumlare från 2017 samt äldre torkskåp som är utmärkt att hänga tvätt i som torkar över natten utan att skåpet behöver sättas på. Gott om plats för förvaring.

Övrigt

LARM:
Larm med flera funktioner finns installerat som en köpare kan överta.

RADONMÄTNING:
Huset är radonmätt vid flera tillfällen med värden understigande gällande gränsvärden. Senaste mätning är en korttidsmätning under våren 2019 med värden understigande gällande gränsvärde (som är 200 Bq). På entréplanet uppmättes värden 60 +/- 30 Bq/m3 och i källarvåningen var värdet 120 +/- 40 Bq/m3. Se bifogat mätprotokoll från Radonova 2019-05-15.

FASTIGHETEN TRÄKVISTA 1:259 OCH 1:93:
- Den stora härliga, relativt plana friköpta trädgården består av två fastigheter om 1072 + 359 kvm.
Den omgärdas av väl uppvuxna häckar av bl a syren och liguster eller staket. Öppna gräsmatteytor inbjuder till lek och vila. På våren blommar massor med gullvivor runt lekstugan. Mot garaget växer klätterrosor som blommar från tidig sommar ända till snön faller. Lättskötta rabatter med perenner som t ex tulpaner och rosor. Mer av det som trädgården kan erbjuda är en blommande jasminbuske, silverpäron, prydnadsapel och en stor rhododendron buske. I pallkragar kan man odla diverse och mellan två stora björkar är det underbart att njuta vila i hängmattan.
- Fastigheten Träkvista 1:93 (den som är 359 kvm) är i detaljplanen benämnd som ´allmän plats´ och möjlig att göra gång/cykelväg på. Det är enligt Ekerö kommun inte aktuellt i dagsläget (dock finns möjligheten så länge detaljplanen gäller). Det är däremot nu planerat för gång/cykelväg bara några fastigheter bort i samband med planerad nybyggnation på Ekerövallen.

- Bostadshuset ligger fint skyddat bakom ett rymligt dubbelgarage med två portar. Asfalterad uppfart framför som rymmer 2-3 bilar.
- Bakom spaljéer med klätterrosor och clematis finns en friggebod för förvaring av trädgårdsredskap mm. Bakom friggeboden finns en vedbod.
- Cykelställ under tak (Carport-likande fast för cyklar) med klättrande clematis
- På entrésidan finns en fin liten lekstuga med veranda och inne i trädgården finns en Pil där det gömmer sig en trädkoja bakom hängande grenar och till kojan finns en liten linbana. Mycket uppskattat av barnen. Det finns även en hel del ätbart i trädgården som bärbuskar (röda och svarta vinbär, hallon och krusbär). Ett äppelträd och två plommonträd finns också.
- Under en altan finns gott om plats för förvaring av skrymmande saker.
- Sommarvatten från Mälaren finns för bevattning mm.

LITE OM NÄROMRÅDET:
Närmaste affärer är vid Träkvista Torg där det finns en fin liten Coop samt flera andra butiker såsom färgaffär, pizzeria, present- och inredningsbutik, leksaksaffär, sushi, Mälarö friskvård m fl.
Till Ekerö centrum ( https://ekerocentrum.se/ ) är det ca 3 km bilvägen, promenadvägen är kortare och i stort sett bilfri. Där finns ICA, Systembolag, bibliotek, tandläkare, vårdcentral, flera butiker bl a Kappahl, Backsippan, Din Syn Ekerö optik m fl. I Erskinsalen sänds det bl a liveopera från alla världens hörn och visas bio.
Ett nytt litet område med villor och radhus kommer att byggas inom några år på det som kallas Ekerövallen. Läs mer här: https://www.smaa.se/kommande-bostader/ekero-ekerovallen/

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR:
För mer info om skolor och förskolor inom Ekerö kommun gå in på www.ekero.se
Några av de närmast aktuella skolorna är:
Träkvista skola F-9
Sanduddens skola F-6
Ekebyhovsskolan F-6
Tappströmsskolan 7-9
Birkaskolan Montessori F-9
Drottningsholmskolan Waldorf F-9

Några av de närmast aktuella förskolorna är:
Stamvägens förskola
Gröna lunds förskola
Waldorfförskolan Solstugan
Brunna förskola

KOMMUNIKATIONER:
Bussar går på Jungfrusundsvägen, ca 1 minuts promenad från huset. Bussarna tar dig till bl a Brommaplan där T-banan gröna linjen ansluter. Buss 177 går till Mörby Centrum via Brommaplan och Solna station.
Till Slagstafärjan är det ca 3 km så på 15 minuter med cykel eller bil och färja är du vid Slagsta/Vårby där även buss finns som kan ta dig till t ex Huddinge sjukhus, Södertälje m fl. Det finns även cykelbana ner till färjan.

KOSTNADER VID KÖP AV FASTIGHET ELLER TOMTRÄTT:
Lagfart och pantbrevskostnader är en statlig skatt/avgift som ska betalas i samband med köp av fastighet eller tomträtt.
- Lagfart är fn för privatpersoner 1,5% (4,25% för företag) av köpeskillingen, eller taxeringsvärdet om det är högre än köpeskillingen, samt 825 kr i avgift.
- Pantbrevskostnad är fn 2% av uttaget belopp samt 375 kr i avgift per pantbrev. De pantbrev som redan finns uttagna övertar köparen utan kostnad.
Se mer: https://www.lantmateriet.se/sv/Fastigheter/Andra-agare/Stampelskatt-och-avgifter/
Årligen betalas fastighetsskatt eller fastighetsavgift som regleras i deklarationen. Se www.skatteverket.se

Dokument (pdf)

Planritningar Södra Kafév 20 B, Radonprotokoll.pdf Södra Kafév 20 B, Kvalitetsdokument våtrum.pdf Södra Kafévägen 20 B, Tomtkarta.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Träkvista 1:259 och Träkvista 1:93, Ekerö kommun, Skattesats 32.51%.

Församling

Ekerö.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 115 kvm, biarea 102 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Tomten består av två fastigheter, Fastigheten Träkvista 1:259 (typkod 220 småhusenhet) om 1 072 kvm samt fastigheten Träkvista 1:93 om 359 kvm (typkod 498 industrienhet, gatu-/parkmark)
Storlek: 1 431 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1969
Byggnadstyp: 1 plan med källare
Bjälklag: Trä
Fasad: Kalksandsten och träpanel
Tak: Betongpannor
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen värme, Bergvärme
Elförbrukning: 19 000 kWh/år.

TV

Fiber är indraget

Internet

Fiber är indraget

Övriga byggnader

Dubbelgarage med förråd
Friggebod
Lekstuga

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

44 700 SEK varav:
Uppvärmning: 27 000 SEK
Försäkring: 6 100 SEK
VA: 5 900 SEK
Renhållning: 3 100 SEK
Sotning: 200 SEK
Samfällighet: 2 400 SEK

- I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel för två vuxna och två tonåringar.
- Samfällighetsavgiften om 2400kr avser Närlunda vägförening

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 080 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 093 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 987 000 SEK.
Värdeår: 1969
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Ekerö Närlunda GA:4 (Närlunda vägförening)
Planbestämmelser: Vattenskyddsområde (2008-11-25) Byggnadsplan (1953-04-25)

Pantbrev

7 st om totalt 3 400 000 SEK

Renoveringar

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2019 Ny kyl och frys
2018 Badrum renoverat på entréplan (våtrumsintyg finns)
2015 Fönster och altandörrar bytta (ej källarplan)
2015 Altan på östra gaveln
2014 Tvättmaskin och Torktumlare
2013 Renoverat köket
2010 Installerat braskamin i öppna spisen.

2008 Nuvarande ägare flyttar in

Arbeten utförda av tidigare ägare
2005 Taket lades om till sadeltak
2005 Ventilationsanläggning installerades för radonsanering
2000 Bergvärme installerades
2000 Badrum/bastu nedre plan och gästtoaletter

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy