Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
BesiktigadBesiktigad

Visningar

sön 27 okt 13:00 - 13:40
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 250 000 SEK / utgångspris
Adress
Enbacken 11, Tumba - Kassmyra, Tumba
Typ
Friliggande villa
KVM
108 kvm, biarea 23 kvm
Tomt
1 314 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Familjevilla med lummig tomt

Välkommen till Enbacken 11 i Tumba och denna trivsamma och lummiga villaidyll. Här erbjuds ett hus om totalt ca 131 kvm, där entréplan består av hall, ett stort, modernt arbetskök och goda sociala ytor i vardagsrum. På det övre planet hittar vi fyra rum samt wc. I källarplan finns duschrum med bastu, tvättstuga med groventré och pannrum med förvaringsmöjligheter.

Stor tomt med ett isolerat gästhus om ca 20 kvm, perfekt för gäster, uthyrningsdel eller hemmakontor. Huset har en egen, separat källare. Dessutom finns en mindre friggebod och ett rymligt förråd. Två rymliga uteplatser ger möjlighet att följa solen större delen av dagen och tomten erbjuder gott om plana ytor för lek och odling.

På promenadavstånd finns matbutik, flertal restauranger, café, förskola, skola och kommunikationer via buss till centrum där det finns ytterligare utbud av butiker och service samt pendeltåg till Stockholm och Södertälje.

Välkommen hem!

Beskrivning

HALL
Innanför entrédörren möts vi av en mysig hall med goda förvaringsmöjligheter. I själva entrédelen ligger ett klinkergolv och väggarna är tapetserade i ljusa färger.

KÖK
Direkt till höger om hallen finns husets kök, utformat som ett arbetskök med gott om arbetsytor och förvaring. Själva köket består av vita luckor, med bänkskiva i ek och stänkskydd i form av vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av spis, spisfläkt, kombinerad kyl/frys, samt diskmaskin. Från köket når man ner till källaren, och i själva trappen finns utmärkta förvaringslösningar. På golvet ligger ett praktiskt plastgolv och väggarna är målade i grått, med spotlights i taket.

VARDAGSRUM
Huset vardagsrum är rejält tilltaget och här ryms hela familjen. Hr kan man med lätthet ha en matplats, soffgrupp och arbets- eller lekhörna. För den som önskar går det att dela av rummet till ytterligare sovrum. På väggarna sitter en ljus tapet, med en vägg i fondtapet, och en i skiffersten och på golvet ligger parkettgolv. Från vardagsrummet når man altanen på husets baksida.

ÖVRE PLAN
Ovan trappen når man en mindre hall från vilken man når samtliga rum på husets övre plan. Precis vid trappen finns en klädkammare.

SOVRUM
Direkt till vänster finns ett sovrum med ljusa tapeter och fondvägg i form av en fototapet samt laminatgolv. Gott om ljusinsläpp från ett fönster och ett takfönster. Plats för större säng, byrå och skrivbord om så önskas.

SOVRUM
Sovrummet intill är spegelvänt och inrett i något mörkare färger, med samma härliga ljusinsläpp.

SOVRUM
Ytterligare ett sovrum, med vitmålat plankgolv och mörka väggar. Här ryms dubbelsäng och en garderobslösning eller arbetshörna om så önskas.

RUM
Intill finns ett mindre rum, perfekt arbetsrum eller barnkammare, eller varför inte ett litet tv-rum för barnen.

WC
På det övre planet finns också en praktiskt gäst-wc, med handfat och wc-stol och inrett med laminatgolv och ljust målade väggar.

KÄLLARPLAN
Ned genom köket når man källaren som även den börjar med en mindre hall med förvaringslösningar. Till vänster finns pannrummet med goda möjligheter till förvaring.

DUSCHRUM
Husets duschrum är inrett i helkaklat utförande, med mosaikgolv. Här ryms handfat med kommod och spegelskåp, wc-stol, och en stor duschhörna bakom en avskiljningsvägg med betongglas. Dessutom finns här en bastu.

TVÄTTSTUGA
Intill finns tvättstugan, med målat betonggolv och vitmålade väggar. Här ryms en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, samt klädvård. Från tvättstugan finns även en praktisk groventré.

Övrigt

HUSETS STORLEK
Observera, husets storlek är taxerad till 98 kvm boarea, 18 kvm biarea. Enligt mätning utförd i juni 2019 är huset 108+23 som angetts i annonsen.

OMRÅDESINFORMATION
Här bor man med med naturen tätt inpå. För den som vill ta ett dopp i det fria så finns det flera sjöar på promenadavstånd. Området i övrigt erbjuder gott om natur med svamprika skogar och flertalet motionsspår med elljus. För golfaren finns det två omtyckta banor på korta bilavstånd. En av Botkyrkas mest populära skola, Kassmyraskolan, nås på några minuters gångavstånd.

På kort gångavstånd nås även allmänna kommunikationer med bl.a. buss 743 som går hela vägen till Fridhemsplan.
Bussen till Tumba c tar ca 5 minuter där bl.a. pendeltåg avgår mot såväl Stockholm (ca 25 min) som Södertälje (20 min).
Från Tumba finns även en rad bussförbindelser bland annat till Tullinge, Huddinge sjukhus, Salem, Rönninge, Vårsta, Grödinge och till norra Botkyrka (T-bana).

Med bil tar resan till Stockholm 25-30 minuter.

SERVICE
Butiker och service i närheten:
På kort gångavstånd nås Solbo där finns en uppskattad Ica, flertalet matställen med varierat utbud som pizza, Sushi, Thai och Indiskt. Dessutom finns Järnia (Bolist), videobutik, bensinstationer, träningscenter m.m.
Tumba Centrum är kommunens huvudcentrum. Här finns post, banker, apotek, systembolag, livsmedel, dammode, tyg, spel och tobak, kemtvätt, frisör, ur och optik, guldsmed, sportaffär, blommor, skor, skomakeri/nycklar, zoo, konditori, fotvård, restaurang och pizzeria m.m.
Bland övrig service kan nämnas bibliotek, konsthall, kommunalhus,
församlingsexpedition, försäkringskassa, arbetsförmedling, polisstation och
folktandvård.

FÖRSKOLOR, SKOLOR OCH FRITIDSYSSELSÄTTNINGAR:
I Tumba finns det fem grundskolor:
- Björkhaga skola (förskoleklass-skolår 9),
- Broängsskolan (förskoleklass-skolår 9)
- Kassmyraskolan (förskoleklass-skolår 6),
- Tunaskolan (ombyggd hösten 2002) förskoleklass-skolår 9)
- Storvretsskolan (förskoleklass-skolår 9)
- I Tumba finns en friskola Kunskapsskolan (skolår 6-9). Skolan ligger i Alfa Lavals lokaler.

Förskolorna är:
- Björkstugan,
- Lövholmen,
- Skäcklinge Gård,
- Nackdala,
- Kungstäppan,
- Kärrspiran,
- Tunagården,
- Ängsgården.

I Tumba ligger kommunens största gymnasieskola, Tumba gymnasium, som erbjuder både yrkes- och högskoleförberedande utbildningar. I samma lokaler finns även Alby gymnasiums Individuella program. Vägg i vägg med Tumba gymnasium finns Botyrka Mediecenter som bedriver medie- och det estetiska programmet, samt en rad olika kultur- och medieprojekt för barn och ungdomar.

För fritidssysselsättningar finns ett bibliotek, ishuset, sporthall, idrottsplats, konstfrusen isbana, fotbollsplaner, bio, Folkets hus och fritidsgårdar.

Dokument (pdf)

Planritningar Frågelista Enbacken.pdf Energideklaration Enbacken 11.pdf Areamätning Enbacken 11.pdf Besiktningsprotokoll Enbacken 11.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Rödräven 1, Botkyrka kommun, Skattesats 33.41%.

Församling

Botkyrka.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 108 kvm, biarea 23 kvm.
Areauppgifter enligt mätning.

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Stor tomt med gott om plana ytor för lek och odling, och insynsskyddade häckar och skog runtom hela tomten.
Storlek: 1 314 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1938
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Platta på mark + källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme
Elförbrukning: 15 000 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 73 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2012-06-27

TV

Antenn

Internet

ADSL

Övriga byggnader

Isolerad gäststuga om ca 20 kvm, med separat källardel och uteplats.
Oinredd friggebod.
Mindre skjul för förvaring.

Uteplats

Intill huset finns en altan med sol från lunch till kväll. Vid gästhuset finns ytterligare uteplats med sol på morgon och kväll.

Bilplats

Separat parkering med plats för ca 3-4 bilar, plus uppfart vid huset som rymmer ytterligare bilar om så önskas.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

32 638 SEK varav:
Uppvärmning: 14 000 SEK
VA: 2 800 SEK
Renhållning: 1 788 SEK
Sotning: 50 SEK
Elektricitet: 14 000 SEK
Observera att driftkostnaden är individuell och kan variera beroende på avtal och förbrukning. Hemförsäkring tillkommer.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 864 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 468 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 396 000 SEK.
Värdeår: 1938
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Stadsplan (1978-06-19)

Pantbrev

27 st om totalt 3 570 000 SEK

Renoveringar

2014-2015 Byggde ut huset.
2014 - Renoverat murstock/skorsten och installerat braskamin.
2018 - Byte av fasad
2018 - ny tvättmaskin
2019 - ny spisfläkt, kyl/frys, diskmaskin
2019 - el genomgången, installerat ny elcentral

Tidigare ägare utförde takrenovering kring 2010.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy