Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
15 900 000 SEK
Adress
Papegojevägen 10A, Falsterbo, Falsterbo
Typ
Friliggande villa
KVM
286 kvm, biarea 64 kvm
Tomt
1 222 kvm (friköpt)
Rum
9 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

YTTERST GEDIGET OCH EXKLUSIVT STENHUS MED LJUVLIG SKYDDAD TRÄDGÅRD PÅ UTMÄRKT ADRESS I FALSTERBO

Varmt välkommen till ett mycket generöst och exklusivt stenhus på utmärkt adress i fantastiska Falsterbo. Denna representativa villa, signerad arkitekt Peter Krabbe, genomsyras av klass, stil och design. Det är ett unikt och lyxigt hem för familjen samt fungerar utmärkt om man önskar arbeta hemifrån eller som exklusivt generationsboende. Ett kvalitetsboende som erbjuder suveräna möjligheter att kombinera livet optimalt.

Villan erbjuder idag två separata avdelningar parallellt med möjligheten att mycket enkelt öppna upp för ett sammanhängande familjeboende. Ägarfamiljen har genomgående lagt stor vikt vid materialval och utrustning av mycket hög kvalité, här finns bland annat en helt integrerad och isolerad vinterträdgård, fem till sex fina sovrum, tre lyxiga badrum, två braskaminer, generösa ytor för exempelvis egen ateljé eller generationsboende. Flera stenlagda uteplatser, stort isolerat dubbelgarage och rejäl uppställningsplats för bilar. Mycket låga driftskostnader. Och sist men inte minst underbar skyddad trädgård i söderläge!

Beskrivning

INTERIÖR
HALL
De svarta skjutdörrsgarderoberna och dörren av ek som möter oss i villans representativa entré ger en försmak av den fina kvalitet och känsla för stil som är genomgående i villan. Svart klinker kontrasterar utmärkt mot den vitkalkade lite råa blockpanelen i taket. Infällda spottar. Rymden i villan är påtaglig och det finns egentligen inte något utrymme i de två bostadsavdelningarna som känns annat än spatiöst, ljust och luftigt.

BADRUM 1 AV 3/GÄSTTOALETT
I hallen innanför huvudentrén finns en gästtoalett med dusch placerad. Här ligger svart klinker på golvet och väggarna är vitkaklade, vilket är ett genomgående tema i alla de tre badrummen i villan. Detsamma gäller även den klassiska badrumsinredningen i körsbär som är elegant kombinerad med läckert svarta bänkskivor i kvalitativ komposit.

ALLRUM/GYM/YOGARUM ELLER VERKSAMHET
Direkt från hallen i huvudentrén ligger detta stora ljusa rum. Det är ett exklusivt utformat rum med flera stora glaspartier ut mot trädgårdens västra del. .

HUVUDBOSTAD ENTRÉPLAN/AVDELNING A
Huvudbyggnaden öppnas upp med ett inbjudande sällskapsrum med braskamin samt integrerad högklassig köksavdelning. Genomgående klinkergolv med golvvärme och putsade vita väggar. Här har ägaren även satsat på en vacker vinterträdgård, med Schücoglaspartier och golvvärme, helt integrerad med det stora vardagsrummet. Från det påkostade köket har man kontakt med såväl vardagsrummet som vinterträdgården, men även med livet på den lugna villagatan utanför. Köksinredningen från SieMatic har en vit rilad lucka med grepplist i aluminium med rejäla bänkskivor i svart granit. Här finns också en köksö med svart granitskiva som även fungerar som mysig matplats. Fläkt från Gaggenau och all övrig maskinell utrustning i SieMaticköket är från Siemens. Här finns ugn, mikrovågsugn, dubbla kyl/frys och spishäll.

TVÄTTSTUGA I HUVUDBYGGNADEN
I tvättstugan finns en bekväm ingång till huvudbyggnaden, praktiskt kopplat till dubbelgaraget vilket gör att tvättstugan utmärkt fyller funktionen även som groventré. Fräscht vitt kakel matchat med svart bänkskiva. Torktumlare samt tvättmaskin från Siemens. Här finns gott om plats för ytterkläder och övrig förvaring i en modern skjutdörrsgarderob.

ÖVRE PLAN, HUVUDBYGGNADEN/AVDELNING A
En tidlös trappa i massiv ek med vacker ledstång, leder oss upp till övre plan. Sällskapsytorna på övre plan är verkligen ljusa, luftiga och spatiösa utan att för den skull ge avkall på en ombonad privat känsla. På övre plan ligger ett klassiskt skeppsgolv i ek, från Junkers. Väggarna är microliteklädda och vitmålade. Här finns en mindre balkong som vetter mot villans entrésida. Fina fönsterbänkar i modern komposit. På övre plan har familjen valt att använda ett rum som kontor och ett mycket rymligt rum som kontor/ateljé. Naturligtvis fungerar dessa rum precis lika bra som sovrum. Det tredje rummet i denna bostad är idag master bedroom med fina skjutdörrsgarderober, walk in closet och ett ljust badrum ensuite, med bland annat modern duschplats samt lyxig bastu.

BOSTAD/AVDELNING B
Innanför dörrarna till denna del av huset breder sällskapsytor, alternativt representativa kontorsytor, ut sig. Här finns också en braskamin och stora fönsterpartier med utgång till egen avskild uteplats i västerläge. Den putsade muren bakom rabatten skyddar huset från ljud och insyn. Köket i denna del är vitt med blanka luckor och bänkskiva i svart laminat. Keramikhäll, fläkt, diskmaskin, mikrovågsugn och ugn från Whirlpool, kylskåp och frys i rostfritt från Siemens. En trappa i massiv ek leder vidare upp till övre plan som består av två sovrum, klädkammare och toalett med dusch, duschvägg i glas, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare från Siemens, allt i samma tidlösa tema och klassiska färgskala som i övriga badrum.

BRA ATT KÄNNA TILL
Denna Falsterbovilla signerad arkitekt Peter Krabbe, genomsyras av perfekt enhetlighet.
Genomgående vattenburen golvvärme, via jordvärme.
Klinkergolv på hela nedre plan och Junkers tidlösa skeppsgolv på hela övre plan i båda bostadsavdelningar.
Putsade vitmålade väggar på entréplan och microliteklädda, vitmålade väggar på övre plan.
Det finns självklart möjlighet att öppna upp mellan de båda huskropparna.
Två separata centraldammsugare.
Braskminer i de båda vardagsrummen.
Separat ingång till det rum som idag disponeras som gym. Detta rum är utmärkt som t ex. kontor/egen verksamhet.
Vind över hela huset.
Oerhört låga driftskostnader.
Larm.
Fiber.
Isolerat dubbelgarage och uppställningsplats för sju bilar.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Falsterbo 6:391, Vellinge kommun, Skattesats 30.92%.

Församling

Skanör-Falsterbo.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 286 kvm, biarea 64 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

9 rum, varav 3-5 sovrum.

Tomt

Ljuvlig vintergrön trädgård med bland annat rhododendron, lagerhägg och buxbom. Insynsskyddat med flera exklusivt stenlagda uteplatser i olika väderstreck. Under sommaren prunkar trädgården i sofistikerat rosa och lavendelblått.

Finstämd utomhusbelysning kring villan och i trädgården.
Storlek: 1 222 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan, förhöjt väggliv på övre plan

Byggnad

Byggnadsår: 2006
Byggnadstyp: 1 ½ plan, förhöjt väggliv på övre plan
Övrigt: Nyskick
Grundläggning: Betongplatta 50 cm isolering
Grundmur: Betong
Stomme: Isoblock lättbetong
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts Leca Isoblock Rex
Tak: Rheinzink
Utvändigt plåtarbete: Rheinzink
Fönster: Aluminium Velfac 2-glas, gas
Ventilation: Nibe flm frånluftsväxlare
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.
Övrigt: Insatsrör till Contura 600 serien, 2 st Braskaminer Contura 600-serien med sidoglas.
Genomgående vattenburen golvvärme, jordvärme.
Larm finns att överta om så önskas.
Fiber är installerat.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Jordvärme, vattenburet system, Nibe fighter

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: B
Energiförbrukning: 33 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2017-03-10

Internet

Fiber är installerat.

Övriga byggnader

Integrerat och isolerat dubbelgarage med vattenburen golvvärme och elektriska garageportar.
Integrerat separat varmförråd med vattenburen golvvärme och direktutgång till trädgården.

Bilplats

Uppställningsytor finns för sju bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

41 699 SEK varav:
Uppvärmning: 27 000 SEK
Försäkring: 5 000 SEK
VA: 5 565 SEK
Renhållning: 2 734 SEK
Sotning: 900 SEK
Samfällighet: 500 SEK
I värmekostnaden ingår även kostnad för hushållsel. OBS mycket låga kostnader för uppvärmning och el. Se energideklaration.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 7 099 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 5 400 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 699 000 SEK.
Värdeår: 2006
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Falsterbo GA:13
Planbestämmelser: Ändring Av Dp (1996-03-27) Byggnadsplan (1985-11-21)

Pantbrev

3 st om totalt 4 915 000 SEK

Övrigt

Uppgifter från Säljaren:
AVDELNING A: 121kvm +140 kvm =261 kvm
AVDELNING B: 44 kvm + 49 kvm =93 kvm

Närområde

Allmänt om området: Sveriges sydvästra spets är ett område som präglas av havet och historiens vingslag. Falsterbo blev ett rikt samhälle under medeltiden och än idag är det ett av landets mest välmående områden. I söder ligger de stora paradvillorna vid lugna gator och stora trädgårdar. Men övriga Falsterbo har också ett vackert arkitektoniskt uttryck med villor och gatuhus ur olika tidsepoker.

Stranden i både väster och söder ramar in Falsterbo med sin vita sand och gör att havet alltid känns nära. Här finns vackra dyner med färgglada badhytter och längst ner i sydväst naturskyddsområdet Måkläppen. Det har ett fantastiskt fågelliv och är en plats som sälar gärna vistas i. För golfspelaren finns både Flommens golfklubb och Falsterbo golfklubb att roa sig på.
Falsterbo är ett levande samhälle med butiker, kultur, restauranger, och all annan tänkbar service. För barnen finns förskola och skola upp till årskurs nio. Allt inom gångavstånd inne i samhället.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy