Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 500 000 SEK
Adress
Hammarlunds gränd 20, Sofieberg, Tyresö
Typ
Friliggande villa
KVM
168 kvm
Tomt
357 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Välplanerat hus i funkisstil i direkt närhet till Drevviken

Välkommen Hammarlunds Gränd 20 och till detta tilltalande funkishus med närhet till såväl sjön Drevviken som skolor, förskolor och bra kommunikationer. Ett utmärkt läge i området gör att man har fin vy över sjön.

Redan vid infarten till detta fina och exklusiva område infinner sig en bra magkänsla som förstärks ju mer du ser och upplever av kvarteret.
Ett unikt och exklusivt hus från 2008 med en fin utsikt från delar av huset över sjön Drevviken och den intilliggande naturen. Ett lugnt och naturskönt boende endast 20 minuter från storstadens puls.

Det första man möts av när man kliver in i huset är det härliga ljusinsläpp från de stora fönstren i typisk funkisstil samt den generösa takhöjden som ger extra rymd i båda våningsplanen. Huset erbjuder en funktionell och modern design som ger ett boende i en öppen luftig och mycket trivsam miljö.

Huset är mycket välplanerat med två våningar varav entréplanet består av en välkomnande hall med gott om plats för ytterkläder bla i en garderob med skjutdörrar. Från hallen når du ett av sovrummen/kontor. Öppen trivsam planlösning mellan kök och vardagsrum med en kamin i mitten som sprider värme och höjer mysfaktorn. Från vardagsrummet når man uteplatsen där man kan njuta av den fina sjöutsikten, här smälter inne och ute ihop och terrassen blir en del av hela den här sociala delen.
På det här planet finns även ett duschrum och ett klädvårdsrum

Den ljusa och trevliga övervåningen består av ett allrum med utgång till balkong. Tre bra sovrum varav master bedroom bjuder på en strålande utsikt. Möjlighet finns här att göra ytterligare ett sovrum om så skulle önskas.
Stort badrum med både badkar, dusch och separat wc. Klädkammare.
Vattenburen golvvärme i båda våningsplanen.
I direkt anslutning till huset finns ett garage med förråd samt plats för 1 bil på framsidan.

I närområdet finns flera förskolor och skolor, från förskoleklass till årskurs 9. Inom gångavstånd når du Trollbäckens centrum och flera restauranger bla Kumla Herrgård som bjuder på 1700 tals miljö.
Flera trevliga bad finns i närheten, det som ligger närmast är Kumlabadet som erbjuder sandstrand och cafeteria.
Kommunikationer med direktbussar in till Stockholm C och Gullmarsplan, dessa tar ca 15-20 minuter. Även Nacka och Haninge når man från Trollbäckens Centrum.

Välkommen Hem.

Beskrivning

Välkomnande och ljus entréhall med vitmålade väggar och klinkergolv. Plats för förvaringsmöbel samt en rymlig garderob med skjutdörrar för förvaring av ytterkläder.

I anslutning till hallen ligger det första av fyra sovrum. Rymligt och ljust med ljusinsläpp från två väderstreck.
Duschrum med kakel och klinker(värme). Duschhörna,handfatskommod och WC.
Praktiskt klädvårdsrum med vask och avställningsyta samt skåp till förvaring ovanför. Tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp från byggnadsåret, 2008, av märket Siemens. Värmepanna och vattenmätare är placerade i klädvårdsrummet.
Mycket trevligt arbetskök där den matlagningsintresserade njuter. Här umgås man mer än gärna med goda vänner och med den socialt planerade planlösningen så är det lätt att umgås med gästerna även när man står vid spisen. Generöst med arbetsbänkar och gott om skåp för förvaring. Samtliga vitvaror är i rostfritt från 2008. Kyl och frys i fullhöjd. Diskmaskin. Självklart finns såväl induktionshäll som varmluftsugn.
Vardagsrum
Det man slås i av i detta trevliga hus är det generösa ljusinsläppet genom stora fönsterpartier ut mot trädgården. Välplanerat för avkoppling vid braskaminen och ändå socialt nära köket. Ett rum att trivas och umgås i.
Övervåning med allrum och med utgång till balkong med fin utsikt. Detta rum går även att göra om till ytterligare ett sovrum. Perfekt allrum för barnen som inte vill hänga med föräldrarna i vardagsrummet på entréplanet. Eller varför inte ett trevligt tv- och lekrum för de yngre familjemedlemmarna.
Master bedroom med fönster ut mot trädgården och Drevviken.
Platsbyggd garderob med skjutdörrar.
Sovrum 3 och 4 med platsbyggda garderober med skjutdörrar.
Badrum
Stort och rymligt badrum med både badkar och dusch. Wc i separat del. Vitt kakel på väggarna och stilrent klinkergolv.

Båda våningsplanen har vattenburen golvvärme.
Genomgående ekparkett och målade väggar i hela huset.
Intilliggande garage med förråd.

Dokument (pdf)

Planritningar Förhandsbesiktning.pdf Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Kumla 3:1670, Tyresö kommun, Skattesats 33.09%.

Församling

Tyresö.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 168 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Storlek: 357 kvm.

Byggnadstyp

2 plan

Byggnad

Byggnadsår: 2008
Byggnadstyp: 2 plan
Grundläggning: Betongplatta på pålar
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts/panel
Tak: Papp
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Fastigheten har larm idag från Verisure.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvärmepump, Vattenburen golvvärme i båda planen

TV

Telia Fiber

Internet

Telia Fiber

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

41 000 SEK varav:
VA: 6 000 SEK
Elektricitet: 30 000 SEK
Samfällighet: 5 000 SEK
I samfällighetsavgiften ingår sophämtning, snöröjning, el för området.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 5 567 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 627 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 940 000 SEK.
Värdeår: 2008
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Tyresö Kumla GA:29
Planbestämmelser: Detaljplan (2007-04-12)

Pantbrev

3 st om totalt 5 400 000 SEK

Renoveringar

Ommålning invändigt 2017
ommålning utvändigt all träpanel 2018

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy