Länk kopierad!
Bilder Redo
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 500 000 SEK / eller bud
Adress
Larstorpsvägen 13, Råssnäs, Motala
Typ
Friliggande villa
KVM
128 kvm, biarea 133 kvm
Tomt
1 305 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Rymlig, gedigen familjevilla med sjönära läge

Välkomna till Larstorpsvägen 13 i Råssnäs, ett kompromisslöst boende i rogivande sjönära atmosfär. Här bor ni med trivsamt läge med gångavstånd till Pariseviken med sandstrand och långgrund botten, Råssnäsbadet med hopptorn, Varamon med Nordens största insjöbad samt två småbåtshamnar. I närheten finns även elljusspår, fotbollsplan, lekparker, Östenssons livs, Råssnäsbageriet, busshållplats, pizzeria samt omtyckt förskola och skola.

Bostaden har en spännande, annorlunda planlösning i flera etage och möjliggör för många sovrum och stora sällskapsytor. Utvändigt karaktäriseras fastigheten av ett stort trädäck med lyxigt spabad i härligt solläge, generösa gräsytor för lek och spring och en stensatt uppfart med utrymme för 2-3 bilar. Invändigt finns kök med öppen planlösning mot matplats, vardagsrum med spiskassett och utgång till uteplatsen, tre sovrum, allrum/gillestuga i källaren som kan användas som sovrum för den som vill, gästrum, kaklat badrum, gäst-wc, vin-/matkällare, möblerbar nedre hall, tvättstuga, relaxavdelning med bastu, dusch och utgång till baksidan, pannrum med groventré samt en vindsvåning med två rum och två vindsutrymmen. I källaren finns även ett stort garage med plats för ytterligare en bil samt cyklar och annan förvaring.

Många av de större renoveringarna har med varm hand utförts under nuvarande ägares boendetid, bland annat dränering, tilläggsisolering, byte av avlopps- och dagvattenledning från hus till gatan, bergvärme, tak, fasad samt renovering kök, tvättstuga, ytskikt, bastu och dusch. Fönsterbyte har utförts 2019 med nya glaskassetter/energiglas. Fiber finns indraget.

Sammantaget är detta ett hus som håller högt genomgående skick där det bara är för den lycklige nya ägaren att flytta in och börja trivas från första stund. Bostaden och dess läge bör upplevas på plats!

Välkommen att lämna intresseanmälan och kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Beskrivning

ENTRÉHALL
Välkomnande hall med laminatgolv och tapetetserade väggar. Skjutdörrsgarderober med spegeldörrar. Extra avhängningsutryme i inre del av hall.

KÖK
Modernt kök med öppen planlösning mot matrum. Köket är av märket Epok och renoverades år 2013. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, integrerad köksfläkt som fälls upp ur bänkskiva, diskmaskin, inbyggd ugn och kombiugn. Bänkskiva i laminat, belysning under överskåp och kakelmosaik ovan arbetsyta. Köket är utrustat med golvvärme (el).

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum med parkettgolv, ljust tapetserade väggar och braskassett (Keddy). Här finns även utgång till den härliga uteplatsen med spabad (Artesian Spas, Platinum Elite) och plats för både matgrupp och loungedel.

GÄST-WC
Gäst-wc i anslutning till hall. Här finns handfat och wc. Svartmålat klinker på golv, vitmålade kaklade väggar nedtill och målade väggar upptill.

SOVRUM 1
Sovrum med laminatgolv, målade väggar och tapetserad fondvägg.

-

INRE HALL
Inre hall i anslutning till sovrum och badrum. Hallen är inrett med trägolv och tapetserade väggar. Spotlights i tak. Här står även en skjutsdörrsgarderob med dubbla spegeldörrar.

SOVRUM 2
Sovrum med laminatgolv och målade väggar. Garderober.

SOVRUM 3
Sovrum med heltäckningsmatta och tapetserade väggar. Garderobsvägg.

BADRUM
Helkaklat badrum med bubbelbadkar, wc, handfat med kommod, spegelskåp, spotligths, handdukstork (vattenburen) och golvvärme (vattenburen). Badrummet renoverades år 2007/2008.

-

ALLRUM/GILLESTUGA
Väl tilltaget rum som kan användas som till exempel sovrum eller allrum. Rummet är inrett med parkettgolv, tapet på en vägg och i övrigt målade väggar.

GÄSTRUM
Här finns ett extra rum, perfekt som till exempel gästrum eller sovrum. Rummet är inrett med plastmatta och målade väggar.

-

NEDRE HALL
Rymlig, möblerbar hall på nedersta planet, med klinker på golv och vitmålade väggar.

BASTU/DUSCH
Relaxdel med entré mot baksidan. Här finns duschkabin, handdukstork (el), handfat och bastu (el). Klinker på golv och kakel på vägg. Golvvärme (el).

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från år 2019. Tvättho och bänk. Klinker på golv och målade väggar.

VINKÄLLARE/MATKÄLLARE
Perfekt utrymme för förvaring av mat och dryck i svalare miljö.

PANNRUM
Pannrum med groventré mot garageuppfarten. Här finns bergvärmepannan och extra utrymme som nuvarande ägare använder som träningsrum.

GARAGE
Rymligt garage i källare, plats för en bil och extra utrymme för cyklar, snickarbänk etc. Elektrisk port.

-

SOVRUM
Sovrum på vindsplanet. Härifrån finns ingång till mindre vindsutrymme.

GÄSTRUM
Ytterligare ett rum på vindsvåningen som kan användas som till exempel gästrum. Här finns även ingång till det större, golvade vindsutrymmet med gott om plats för förvaring.
Mellan de två rummen på vinden finns en garderob.

VIND
Det finns två vindsutrymmen.

Dokument (pdf)

Planritningar Mätbevis Larstorpsvägen 13 (2019).pdf Energideklaration 941034- Larstorpsv 13 Energi försättsblad Larstorpsv 13 Motala Besiktn SJÖGÄRDET 16 LARSTORPSV 13 Frågelista+bilaga Larstorpsv 13.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Sjögärdet 16, Motala kommun.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 128 kvm, biarea 133 kvm.
Area enl uppmätning 2019, exkl vindsvåning. Enligt taxeringsinfo är arean 127 boarea + 127 biarea.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Trädgårdstomt med hörnläge. Här finns gräsyta, staket, buskar, präonträd, flera äppelträd, vinbärsbuskar, plattsatt gång och uteplats samt trädäck med spabad.
Storlek: 1 305 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med källare och vind

Byggnad

Byggnadsår: 1952
Byggnadstyp: 1 plan med källare och vind
Grundläggning: Källare
Stomme: Betong
Fasad: Puts
Tak: Betongpannor
Fönster: Energiglas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Larm

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme + eldstad

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energideklarationsdatum: 2019-04-24
Energiprestanda primärenergital: 113 /kWh per kvm och år

TV

Fiber.
Parabol.

Internet

Fiber.

Uteplats

Uteplats 1: Uteplats/trädäck.
Uteplats 2: Plattsatt uteplats med spabad (Artesian Spas, Platinum Elite).

Bilplats

Bilplats 1: Plattsatt uppfart med plats för 2-3 bilar.
Bilplats 2: Garage i källarplanet med plats för 1 bil.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

54 617 SEK varav:
Försäkring: 5 950 SEK
VA: 5 693 SEK
Renhållning: 2 595 SEK
Sotning: 89 SEK
Elektricitet: 40 290 SEK
Observera att ovanstående kostnader är nuvarande ägares ungefärliga driftkostnader med 5 personer boende i hushållet. Driftkostnader är individuella och kan variera. I punkten elektricitet ingår även kostnad för uppvärmning. OBS! Elektricitet innefattar även nuvarande ägares användning av bastu 1-2 h/dag och uppvärmning av spabad året om.

Utöver ovanstående kostnader tillkommer fastighetsskatt/avgift, f n 8 049 kr/år.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 960 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 385 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 575 000 SEK.
Värdeår: 1952
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2012-01-19) Stadsplan (1971-10-27)

Pantbrev

12 st om totalt 1 767 250 SEK

Renoveringar

Följande renoveringar är utförda:

2013: Ombyggnation av kök samt matrum. Nytt kök inkl vitvaror, klinkergolv med golvvärme. Parkettgolv i vardagsrum. Renoverade altandörrar, renoverade fönster 2 st med glaskasett (Axmans glas).

2014: Bergvärme (Nibe). Spiskassett (Keddy). Målning/tapetsering av samtliga rum samt sovrum på vinden. Nya element i källaren. Ny garageport samt källardörr.

2014-2015: Dränering, tilläggsisolering samt nya avloppsrör från huset till gatan. Stenläggning parkering, uteplats och entrégång. Ny källaringång. Spabad (Artesian Spas, Platinum Elite).

2015: Nytt tak, plåtinklädda vindskivor samt nya hängrännor. Målning fasad. Trädäck/uteplats (ca 60 kvm enl säljare).

2016: Tujahäck. Installation fläkt på vind samt sanering.

2016-2017: Renovering källare och bastu med kakel och klinker, golvvärme, byggnation av vinkällare.

2019: Ny tvättstuga med ny torktumlare och tvättmaskin. Målning av pannrum. Asfaltering garageuppfart. Renovering av fönster/byte till energiglas.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy