Länk kopierad!

Visningar

sön 25 aug 12:00 - 12:45
mån 26 aug 18:30 - 19:00

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 950 000 SEK
Adress
Tellusvägen 5A, Österskär - Tuna, Åkersberga
Typ
Friliggande villa
KVM
174 kvm, biarea 31 kvm
Tomt
1 839 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Villa Soltuna, en grönskande oas vid återvändsgata

Villa Soltuna från tidigt 1920-tal har under nuvarande ägares försorg genomgått en varsam renovering med bevarande av många tidstypiska detaljer samtidigt som man skapat ett modernt och bekvämt boende för den aktiva familjen. Fastigheten har ett högt och lugnt läge på återvändsgata. Från delar av huset har man glimt mot Tunavikens båtliv och vidare bort över Runölandet. Bostaden har stora ytor för socialt umgänge. Modernt kök, badrum, duschrum samt 4 sovrum. På tomten finns en äldre, charmig gäststuga som efter viss renovering kan bli ett utmärkt ungdomsboende eller kanske kontor för egna företagaren. Fastigheten har närhet till dagis, skola och kommunikationer mot Stockholm. På gångavstånd ligger bad vid Sätterfjärden och Solbrännan.

Beskrivning

Vid entrén välkomnas man av den rymliga HALLEN med sitt vackra kalkstensgolv. Här finns gott om plats för alla ytterkläder i en öppen klädkammare invid den gedigna trätrappan till övervåningen.

Från hallen har man direkt access till husets centrala del via dörrparti med bevarade, snygga glasdetaljer.

Entréplanet är planerat för ett rikt socialt liv med plats för många gäster. ALLRUMMET har bra plats för en större sittgrupp och kanske ett par sköna fåtöljer invid burspråkets generösa fönsterytor. Här har man en underbar utsikt över trädgården. Centralt i rummet finns en gedigen, murad, öppen spis med insats.

Via en skjutdörr öppnar man upp mot BIBLIOTEKET som är en naturlig förlängning av allrummet. Fasta bokhyllor och ljusinsläpp via flertalet fönster ger rummet en varm och ombonad karaktär.

Planlösningen är öppen och ljus mellan allrum, matrum och kök.

KÖKET är inrett med skåp från Vedum, med luckor i ljus, grå nyans. Matchande svart bänkskiva med infälld diskho och induktionshäll. Ugn med varmluft. Diskmaskin. Kyl och frys i fullhöjd och rostfritt utförande. Praktisk köksö som förbinder kök och matplats. Golven i köket är vackert vitpigmenterade, vaxade furugolv.

I anslutning till köket finns ett MATRUM med egen utgång till den fina altanen där man kan inta sommarens måltider och samtidigt njuta av utsikten över trädgården.

Via köket når man husets utbyggnad som även har en egen ingång från entrésidan. I denna del finns ett smakfullt, renoverat BADRUM och ett mindre GÄSTRUM.

Badrummet har klinkergolv med golvvärme samt vitt, storrutigt kakel på väggarna. Infällda spottar i taket och stort fönster invid handfatet med tillhörande kommod. Designat badkar med snygg placering i rummet och fristående, lyxig blandare.

Gästrummet ligger helt ostört med ljust gavelläge.

Via tillbyggnadens hall finns trappa ner till husets källardel med KLÄDVÅRDSRUM och TORKRUM. Rummen har klinkergolv samt vitmålade väggar. Här finns även husets bergvärmeanläggning samt varmvattenberedare.
Klädvårdsrummet är utrustat med tvättmaskin, arbetsbänk med infälld, rostfri tvättho och garderober för klädförvaring.
Torkrummet har förvaringsskåp med hyllplan. Från torkrummet når man via lucka kryprunden under resten av huset. Krypgrunden har försetts med aktivt system för att undvika fuktproblem.

ÖVRE PLAN:
Via den gedigna trappan från hallen når man övre plan. Närmast trapphuset ligger ett mysigt TV-RUM som en naturlig införlivning med övervåningens takkupa.

Övervåningen har tre fina SOVRUM.
Det största sovrummet har bra plats för en dubbelsäng och har fönster i två väderstreck varav det ena är del av en fin takkupa. Sovrummet har en egen WALK IN CLOSET.

Sovrum nummer två har utgång till egen balkongen med plats för ett par stolar och ett bord.

Det tredje sovrummet har fint trägolv precis som de övriga rummen på övre plan. Även här finns en snygg takkupa med utsikt mot Tunafjärden där man kan skymta masterna från förtöjda segelbåtar.

DUSCHRUM med wc och handfat. Rummet har vitkaklade väggar och snygg mörkgrå klinker med golvvärme. Duschen har svängbara glasdörrar.

GÄSTSTUGA:
På tomten finns en mysig gäststuga om dryga 20 kvm fördelad på kök med liten matplats samt ett allrum med öppen spis. Gäststugan är i behov av viss renovering.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Tuna 6:153, Österåker kommun, Skattesats 30.16%.

Församling

Österåker-Östra Ryd.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 174 kvm, biarea 31 kvm.
Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Stor parkliknande tomt med högt läge och utsikt bort mot Tunaviken och Runö. Närmast Tellusvägen är tomten plan med fin gräsmatta samt grusad infart från vägen. Den lummiga trädgårdstomten sluttar svagt västerläge och trappor leder ner till gäststugan med klassisk röd panel och vita knutar.
Detaljplanen medger minsta tomtstorlek om 800 kvm vilket medför att tomten i teorin är avstyckningsbar.
Storlek: 1 839 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1924
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Övrigt: Tillbyggt ca 1950.
Grundläggning: Källargrund / krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Tak: Tegel
Fönster: 2-glas kopplade
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärmeanläggning, vattenburet system

Internet

Fiber finns vid tomtgräns

Övriga byggnader

På tomten finns ett isolerat förråd om 11 kvm. El finns indragen. På tomten finns också vedförråd, cykelförvaring under tak samt redskapsskjul.

På fastighetens nedre del finns även ett charmigt rött gästhus med vita knutar. Huset är 22 kvm och har kök och allrum. Båda rummen har eldstäder. Gäststugan är i behov av viss renovering.

Uteplats

Underbar altan helt under tak i direkt anslutning till huset med utgång från kök/matrum. Från altanen har man en bedårande utsikt över trädgården.
Tomtens storlek och disposition ger möjlighet att skapa ett flertal trevliga trädgårdsrum.

Bilplats

Grusad infart från Tellusvägen med plats för ett par bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

28 604 SEK varav:
VA: 5 614 SEK
Renhållning: 990 SEK
Elektricitet: 19 000 SEK
Samfällighet: 3 000 SEK
Avseende renhållningsavgift så tillkommer en kostnad per tömning enligt Roslagsvattens tariff. Aktuell grundavgift och abonnemangsformer framgår av Roslagsvattens hemsida.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 928 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 751 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 2 177 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Österåker Tuna GA:4
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1959-03-13)

Pantbrev

6 st om totalt 3 000 000 SEK

Renoveringar

Större renoveringar under 2010 - 2015.

Närområde

Allmänt om området: Tuna är en av Åkersbergas vackra, äldre delar och stor del av området ligger i Österskär. Denna del av Tuna som ligger centralt har blandad bebyggelse av radhus och friliggande villor. Det är ett barnvänligt område där trafiken går sakta förbi husen. Det finns flera lekplatser, fotbollsplan och små allmänningar att leka på.

Från området har man nära till både hav och service. Förskolor, skolor, Roslagsbanan och Åkersberga centrum, även Österskärs idrottsplats och badplatser finns inom bekväma gångavstånd.

I Åkersberga finns flera förskolor och skolor, även ett brett utbud av privata alternativ med varierande inriktning och pedagogik. Mer information om dessa finns på www.osteraker.se.

Härifrån har man väldigt nära till bra kommunikation, både med Roslagsbanan och bussar. Om man vill ta bilen mot Stockholm/Kista/Sollentuna är man snabbt ute på väg 276. Sedan Norrortsleden öppnade har pendlingstiden kortats för många boende i Österåkers kommun.

Åkersberga ligger i Roslagen och kan erbjuda ett rikt natur- och skärgårdsliv. Det är en ständigt växande kommun och Åkersberga Centrum erbjuder välkända och specialiserade butiker samt flertalet restauranger med olika kök.

Då kommunen är en skärgårdskommun finns många marinor för den båtintresserade, och det finns en mängd badplatser både i hav och sjö. Skärgårdslivet är ständigt närvarande.

För den golfintresserade finns tre golfbanor i Åkersberga, varav två är belägna vid Åkersbergas västra infart. Österåkers GK är en stor golfbana och intill den ligger Hagby Golf som är en pay-and-play-bana. Åkersberga GK ligger i vacker Roslagsnatur endast några kilometer norrut.

I kommunen finns flera hästar och stall för dem som vill rida. Även ishall, simhall, motionsspår och gym med olika inriktningar bjuder in till en aktiv fritid.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy