Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 990 000 SEK
Adress
Kirsebergsgatan 34, Kirseberg, Malmö
Typ
Friliggande villa
KVM
100 kvm
Tomt
226 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Gathus anno 1860 med underbar charm och i bra skick!

Ett gathus anno 1860 med underbar charm och i bra skick. Renoverat och välbevarat där det gamla tidsenliga kombineras med modern stil. Vackert vitoljade furugolv, kakelugn, gamla glasdörrar och stuckaturer är några detaljer som tilltalar.

Köket är platsbyggt med grå köksluckor och bänkskiva Perstorp virrvarr med vitt kakel ovan. Det är öppna hyllor som ger en modernare touch. Utrustning såsom ugn, kyl, frys och fläkten är svarta. Från köket når vi genom en lucka i golvet matkällaren. På entréplan finner vi även ett rum som är perfekt som matsal där tegelväggen från fasaden är framtagen som en fondvägg. I samtliga rum på entréplan är det vackert vit oljat furugolv. En trappa upp finner vi ett nyrenoverat badrum med en nybyggd takkupa. Här finner vi även ett sovrum samt ett allrum. Trädgården på baksidan är en fantastisk liten oas med uteplatser, Ölands sten, vildvinsberså och grästäppa. På gården finner vi även ett gästhus. Här finner ni bland annat tvättstugan och en bastu med tillhörande dusch. I Gäststugan är det uppvärmt så att era gäster sover behagligt där.

Att bo på Kirseberg är lite som att bo på landet men ändå i stan, med bekvämt cykelavstånd till centralstationen och Malmö city. På bara några minuter med cykel befinner du dig på Värnhemstorget där det finns ett stort utbud av affärer och restauranger. Bara några minuters promenad från huset har Skånetrafiken nyligen öppnat en pendeltågsstation, Östervärn, vilket gör att det är väldigt lätt att pendla både till bland annat Köpenhamn, Lund eller andra orter.

Hjärtligt välkomna på visning!

Beskrivning

HALL
Vitoljat furugolv, ljusa väggar.

KÖK
Platsbyggt kök med grå köksluckor. Bänkskiva från Perstorp, Virrvarr. Vitt kakel ovan arbetsbänken. Vit diskamaskin ? Electrolux, svart kyl/frys, svart ugn ? Blomberg, svart induktionshäll ? Electrolux, svart fläkt ? Cylinda. Golvet i köket är av kork och plast.

MATSAL
Vitoljat furugolv, ljusa väggar. På en vägg är den råa tegelväggen framtagen. Detta rum skulle kunna användas som sovrum om behov finns.

VARDAGSRUM
Vit oljat furugolv, ljusa väggar. En välbevarad renoverad kakelugn finns här.


WC
Vitmålade väggar och marmorgolv med golvvärme. WC och handfat.

ÖVRE PLAN
ALLRUM
Plankgolv, ljusa väggar, synliga takbjälkar. Generöst ljus från takfönster.

SOVRUM
Plankgolv, ljusa väggar.

BADRUM
Helkaklat badrum i svart och vitt. Dusch med duschväggar, wc, handfat med kommod. Renoverat 2010.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Lågan 20, Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Husie.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 100 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 2-3 sovrum.

Tomt

Trädgården anlades på 1920-talet med Ölandssten och upphöjda rabatter. I trädgården finns en vinranka som ger mängder av druvor varje sommar, prydnadskörsbär, päronträd, fikonträd, rabarber, hallon och björnbär. Diverse klängväster och lavendel och fina rosor mot muren.
Storlek: 226 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med snedtak

Byggnad

Byggnadsår: 1860
Byggnadstyp: 1 ½ plan med snedtak
Grundläggning: Torpagrund med mindre källardel
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Putsad/målad tegel
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft-luftvärmepump, samt elradiatorer
Elförbrukning: 16 720 kWh/år.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

37 127 SEK varav:
Försäkring: 5 589 SEK
VA: 5 206 SEK
Sotning: 432 SEK
Elektricitet: 25 900 SEK

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 605 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 385 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 220 000 SEK.
Värdeår: 1940
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Fastighetsplan (1987-10-07) Stadsplan (1941-01-31)

Pantbrev

12 st om totalt 2 750 000 SEK

Renoveringar

2017 Ny mur mot grannen.
2017 Platsbyggt kök
2013 Monterat plåt på skorsten, gårdshuset.
2013 Fogat skorsten på huvudbyggnad, monterat plåt
2013 Byte av yttertak på gårdshuset.
2012 Renoverat dörr till glasverandan
2011 Ny takkupa i samband med nytt badrum på övre plan.
2010 Renoverat gäst WC, nytt golv i glasverandan och hall, slipning/vitoljat alla furugolv på entréplan samt framtagning av tegelvägg i matrum.
Löpande renoverat alla fönster i huvudbyggnaden, förutom takfönster och verandan.

Närområde

Allmänt om området: I nordöstra delen av Malmö finns det stora, backiga området Kirseberg. Längst in i kärnan finns några av Malmös bäst bevarade gathus, bland slingriga kullerstensgator. Här ligger också musikpuben Mässingshornet, dit folk från hela stan strömmar för att lyssna på livemusik eller delta i musikquizet. Kirseberg har en stolt idrottstradition med flera fotbollslag, egen sim- och ishall. Här har du även nära till Beijers park med sitt mysiga café i mitten, moderna Bulltofta rekreationsområde och historiska Gerlachs park, där häxor brändes på bål för 500 år sedan. E6:an och Inre Ringvägen omringar stadsdelen, så för pendlaren är läget optimalt!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy