Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 7 225 000 SEK

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 595 000 SEK
Adress
Årgränden 6, Linero, Lund
Typ
Friliggande villa
KVM
170 kvm
Tomt
633 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Arkitektritad representativ villa i Lund

Stor arkitektritad villa uppförd -08 som minner om en en gammal skånelänga med påkostade detaljer. Ett representativt hem med generösa sociala ytor med plats för hela familjen. Ett hus i mycket gott skick klart att flytta rakt in i. Här på Nya Linnero bor ni med direkt närhet till staden samtidigt som villans placering underlättar pendling och vidare färd i regionen med bil både norrut via norra ringen men även söderut med E22 mot Malmö. Närliggande Hardebergaspåret tar er till stadens centrum med cykel snabbt och lätt. Likaså rekreationsområdena som Kungsmarken/Lunds Akademiska Golfklubb eller Skrylles härliga motionsanläggning. Med andra ord erbjuds här det bästa av två världar. Staden i väst och naturen lättåtkomlig i öst. Östra Lund är en expansiv del av staden inte minst tack vare ESS och MAX LAB vilket gör att huset över tid bör vara en riktigt god investering, under tiden ett drömhem att bo och trivas i, välkommen på visning.

Beskrivning

En ståtlig vy möter besökaren som ankommer denna eleganta villa. Redan på uppfarten slås man av att detta är ett boende utöver det vanliga med stora ytor och smakfulla val. Den rymliga och möblerbara hallen välkomnar besökaren. Här med praktisk och väl tilltagen förvaring i skjutdörrsgarderoberna med spegelglas. Hallen precis som övriga huset med genomgående vita väggar. På golvet praktisk och stilrena klinkers i mörk nyans. Hallen är utformad med en öppen planlösning mot resterande del av de sociala ytorna på husets nedervåning. Det ger ett varmt och välkomnande intryck för besökaren som direkt känner sig delaktig i den sociala gemenskapen i huset vid ankomst.

Rakt fram från hallen återfinns köket och matsalen i vinkel mot vardagsrummet. Köket med vit stilren inredning som harmoniserar väl med övriga ytskikt. Köket är smart utformat med gott om förvaring och bänkyta. Här har överskåpen lämnats därhän till förmån för en känsla av rymd. Bänkskivan i smakfull svart natursten som en stilrendetalj. Delvis oljat trä som bänkyta för en varm känsla som bryter av. Integrerad i kökets utformning finns en större köksö med plats för flertalet personer. Ett trevligt sätt att blanda socialt umgänge med praktiska bestyr i köket såväl som vardagens kvällsmat och läxläsning som middagsbjudningarnas sociala umgänge.
Utrustning: Induktionshäll, Inbyggnads ugn och micro (Whirlpool), Kyl/frys (Smeg), integrerad diskmaskin (Whirlpool), fläkt (Whirlpool).

Som en förlängning av köket och övergång till vardagsrummet har utrymme för matplats skapats som en matsal. Här finns plats för många gäster vid middagsbjudningar. Trevligt burspråk med stora spröjsade fönster- och dörrpartier från golv till tak vilket skänker ett härligt ljus och ger tillgång till trädgården. Detta är en av flera utmärkande och väl avvägda detaljer som så ofta vid arkitektritade hus.

Vardagsrummet i vinkel med öppen planlösning mot matsalen. En väl tilltagen yta och väldigt just rum då ljusinsläpp sker från tre väderstreck. Här finns inte mindre än tre dubbeldörrar som ger access till trädgården. Öppna dem på vid gavel om somrarna och sudda ut gränsen mellan inne och ute en smula. Här finns flertalet möbleringsalternativ med en kamin med hög trivselfaktor som en central del av rummet. På golvet en genomgående nyslipad parkett i ljus nyans. Taket har försetts med flertalet ljuspunkter/spotlights för effektfulla belysningsalternativ.

Bakom köket återfinns husets praktiska tvättstuga med väldigt god extraförvaring. Klinkers på golvet och en groventré med utgång till en av husets många uteplatser i trädgården. Perfekt för smutsiga husdjur och vilda barn som varit ute och härjat i trädgården.
Utrustning: Tvättmaskin (Electrolux), Torktumlare (Electrolux), tvättställ samt extra frys (Electrolux).

Från hallen nås nedervåningens sovrum/gästrum/arbetsrum, allt efter eget tycke och smak. Ett rum av bra storlek med plats för dubbelsäng. Två fönster för bra ljusinsläpp, notera detaljen med låg bröstningshöjd för extra ljus.

Vägg i vägg med hallen finns ett av husets två badrum. Helkaklade vita väggar med inslag av mosaik. På golvet vita klinkers. Bra storlek med plats för extra möblering.
Utrustning: Dusch, wc, tvättställ, handdukstork, golvvärme.

Husets ovanvåning nås via trappan från hallen. Väl uppe på ovanvåningen möts betraktaren av ett sällskapsrum med tilltalande takhöjd öppet till nock och fönster i två väderstreck. Står dessutom dörrarna till sovrummen öppna ges ljus från alla fyra väderstreck. Här finns utgång till husets balkong genom de spröjsade dubbeldörrarna. Trevlig detalj är inbyggnadshyllorna i väggen. Genomgående för övervåningen är stilrena vita väggar och ljus parkett. I ena änden av huset två identiska sovrum vägg i vägg, idealiska som barnrum. I andra änden av huskroppen det större sovrummet med inbyggnadsgarderob. Här med gott om plats för dubbelsäng och dessutom extra möblering. I anslutning till rummet finns en klädkammare/förråd.

Husets andra badrum återfinns på ovanvåningen. Helkaklade vita väggar med grå klinkers på golvet. Takfönster för naturligt ljusinsläpp.
Utrustning: Badkar, wc, tvättställ, handdukstork, golvvärme.

Genomgående för huset är den vattenburna golvvärmen för jämn behaglig värme. Termostat i rummen för justering av densamma.

Utöver detta finns i garaget dessutom ett extra rum om ca 10 kvm med delvis öppet i nock samt tillhörande sovloft, perfekt som tonårsrum eller arbetsrum för egenföretagaren.

Dokument (pdf)

Planritningar Årgränden 6 ED.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Långskeppet 5, Lund kommun, Skattesats 33.67%.

Församling

Lunds östra stadsförs.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 170 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

7 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Huset har en omslutande tomt med en hel del växtlighet så som vinrankor, fikonträd och på husets framsida en ståtlig pil vilken är ordentligt beskuren inför hösten för en fördelaktig utveckling till våren. Husets baksida är insynsskyddad och skänker avskildhet. Framsidan av huset är trivsamt anlagd med grus, stenlagda gångar/uteplatser, planteringar och gräsmatta. Första anblicken av huset från gatan ger ett pampigt intryck och ger en känslan av att huset är taget från landet och placerat i ett villakvarter.
Storlek: 633 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 2008
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Platta på mark
Fasad: Puts
Tak: Betongpannor
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 142 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-11-04
Energiprestanda primärenergital: 156 /kWh per kvm och år

Internet

Fiber

Uteplats

Villan har flera uteplatser. Dels kan man via husets många terrass dörrar nå gräsmattan och här sätta trädgårdsmöblemang som det passar, allt för att följa solens gång under dagen. Utöver det finns en stor uteplats med trätrall vid sidan om huset som förlängs ut på gräsmattan i västläge för kvällssol. På framsidan finns större stensatt uteplats i söderläge med omgärdande plantering.
Fin detalj är blandningen av sten, gatsten och grus för ett mer levande intryck. Påkostad fasadbelysning ramar in.

Bilplats

Till huset finns ett garage om ca 20 kvm. Här återfinns även tidigare beskrivet extrarum.

På tomten finns gott om plats för två bilar och om så önskas kan ytterligare en tredje få plats vid behov.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

47 224 SEK varav:
Uppvärmning: 18 462 SEK
Försäkring: 4 000 SEK
VA: 2 823 SEK
Renhållning: 2 959 SEK
Sotning: 400 SEK
Elektricitet: 15 580 SEK
Samfällighet: 3 000 SEK
Kostnad för VA, el och fjärrvärme är schablonkostnad beräknad på 12 månaders tidigare förbrukning
Kostnad sotning är en schablonkostnad
Kostnad för samfällighet är ca 3000kr/år.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 509 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 238 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 271 000 SEK.
Värdeår: 2008
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Lund Långskeppet GA:1
Planbestämmelser: Detaljplan (2005-05-26)

Pantbrev

5 st om totalt 3 320 000 SEK

Tillträde

Efter överenskommelse

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy